ALCS1220A'ymış geri alıyorum son yazdığımı.
AppleALC.kext'i kaldırdıktan sonra mı VoodooHDA.kext'i aktive etmek gerekiyor?
Device properties'e girdiğim değerler stabil açılmasını sağlıyor, onlar kalmalı mı?
Bir de boot arguments'da alcid'a hala gerek var mı?
Gece gece biraz çok sormuş olabilirim evet... :/
Ekli dosyayı görüntüle 29960
Ekli dosyayı görüntüle 29958
Ekli dosyayı görüntüle 29961
-"SoundSource, Monitor Control uygulamaları tanıtılmayan donanımı tanıtmak için kullanılmaz." Üstad haklı. Ben zaten donanımı tanıtmak için kullanılmasını yazmadım. Tanıtılmış, çalışan donanımdaki HDMI çıkışındaki ses problemini nasıl gidereceğini yazdım.
Öncesinde montezuma'nın dediği gibi uygun kext'i bulup kurmalısın.
Uygun kext yazdığım gibi VoodooHDA.kext'dir. Yani en azından bende çalıştı. ALC kext'ide çalışıyor ama daha önceki cevabımda bulunan ekteki HDMI listesini getiremiyor. Yerleşik anakart seslerini aktifleştiriyor. Yani kısaca senin problemin, anakarttaki ses kartını değilde, monitörünün bağlı olduğu HDMI çıkışının bağlantısını sağlayan
ekran kartının HDMI ses çıkışını sağlamaya çalışmak. Dolayısıyla burada VoodooHDA.kext işini çözen sürücü olabilir.
Sorduğun soruna gelecek olursak. Bence;
Başlamadan önce "EFI" klasörünün tamamının yedeğini al.
OpenCore Configuration penceresinde;
Device Properties sekmesinde, sesle ilgili yaptığın değişiklikleri alttaki (-)'ye basarak sil.
NVRAM sekmesinde, 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 / SystemAudioVolume yolu üzerindeki SystemAudioVolume = 55 değeri, bende 46 (config oluştururken otomatik gelen değer.) sende bu sayıyı kullan derim.
"AppleALC.kext'i kaldırdıktan sonra mı VoodooHDA.kext'i aktive etmek gerekiyor?
Bir de boot arguments'da alcid'a hala gerek var mı?" Benim ses kartımın modeli, Realtek ALC887(Bunu bilgisayarımdaki anakartın sitesine gidip özellikler bölümünden öğrenip başka bir sitede layout numaralarını bularak Alcid=1 olarak atadım, çalıştı.)
Bence ilk önce bu yazdımlarımı iki kext'ide kaldırmadan yapıp dene. Eğer Ses ayarları listene HDMI ile ilgili ses çıkışları gelmiş ise onları (Müzik açarak) tek tek dene, sonrasında ayrıca MonitorControl uygulamasıyla sesi klavyenden kontrol edebilirsin.
Bu yazdıklarımın tamamı deneysel ve amatör bir ruh ile birkaç kez yaptığım denemeler sonucunda ulaştığım çözümler. Bende çalıştı
Ve sendeki gibi görüntü varken gelmeyen HDMI ses için MonitorControl uygulamasını kurduğumda sesi duyabildiğimi gördüğüm için sana öneriyorum.
Sabır ve Başarılar
Not: Biraz karışık yazmış ve imla hataları yapmış olabilirim kontrol etmedim gece gece.