USB'den boot sıraasında boot0ss:error

atiriko

APPRENTICE
18 Ara 2017
6
0
0
30
Başlıkta da belirttiğim gibi daha hiçbirşey kurmadan USB'den sistemi başlatmaya çalıştığımda boot0ss:error alıyorum en az 15 ayrı kurulum imajı ile denedim ama değişen bir şey olmadı.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Kullandığın 15 ayrı imajı bilem,yorum ancak daha hiç bir kurulum yapmadan bu hatayı alıyorsan Windows diskinin boot dosyaları hasarlı olabilir. Sisteminde onarım yapmayı dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

atiriko

APPRENTICE
18 Ara 2017
6
0
0
30
Bu forumu yeni buldum şu anda bu forumdaki iki imajı USB belleğe yazıyorum onları da denedikten sonra yiine aynı hatayı alırsam onarımı deniyeceğim. Temiz Windows kurulumu yapsam daha mı iyi olur yoksa onarım mı yapayım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Dediğim gibi normalda bu hata kurulum sonrası boot ayarları sonrası alınır. Senin dediğine göre daha sistemde kurulu bir macOS yokken ve kurulum ekranına bile ulaşamadan bu hatayı alıyorsan sebebi bu olabilir. Bizim imaj ile dene. Yine aynı hata gelirse Windows diskinin boot dosyalarını Repair Disk ile onarmayı dene.
Ekleme: Sistemin eski. High Sierra kurulumu yapabilsen dahi bile sisteminde dahili ekran kartını kapatma yoksa Intel 1.nesil desteklemiyor. Bunu da belirteyim. Önerim eski sürümleri denemen.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

atiriko

APPRENTICE
18 Ara 2017
6
0
0
30
Peki o zaman bir de El Capitian sürümünü indirip deneyeyim hepsini denedikten sonra sonucu yazarım buraya teşekkürler.

https://osxinfo.net/konu/adim-adim-macos-hackintosh-kurulum-rehberi.1522/bu linkdeki dosyayla kuruluma kadar gelebildim ancak kurulum sıraasında bilgisayar kendi kendine kapandı. Şu an sitedeki El Capitian sürümünü indiriyorum.

macOS High Sierra 10.13.2 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konudaki ve https://osxinfo.net/konu/mac-os-x-el-capitan-kurulum-imaji.46/bu konudaki dosyalarla da kurulum yaparken bilgisayar bir anda kapanıyor.

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
32
Windows var mi sisteminde? Eger var ise ; Rufus ile Windows USB Bootable olustur, UEFI olarak kurulum USB'sini baslat, Simdi yukle kisminda "Bilgisayari onarin" secenegini sec, Kondola ulas ve

bootrec /fixmbr enter'a bas
bootrec /fixboot enter'a bas
bootrec /rebuildBCD enter'a bas
daha sonra yeniden baslat ve baslarken Disk secme tusuna bas bende F11 ve Windows'un yuklu oldugu diski sec, sonrada enter'a bas. Bilgisayar acilinca, CMD'yi yonetici olarak calistir ve bu kodlari yaz. cd.. (iki nokta) enter'a bas, birdaha "cd..(iki nokta) enter'a bas
Sadece C: secili oldugunda su kodlari yaz. chkdsk C:/f /r Enter'a bas, Daha sonra "Windows will the C repair after restart" gibi biseler yazar yani "Windows yeniden baslatilinca C'yi onaracak gibi biseler. Bilgisayari yeniden baslat. baslatirken Yine yuklueme diski olarak Windows'un yuklu oldugu bolumu sec.

atiriko

APPRENTICE
18 Ara 2017
6
0
0
30
Elimde şu anda windows dosyası yok indiriyorum şu anda bu sırada kurulumu baska bir ssd ile de denedim ancak yine kurulum sırasında bilgisayar kapanıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Şu konu her nasılsa seninle aynı. Burada gereken cevabı verdim.
Kurulumdan sonra Boot Edemiyorum | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Senin için de tekrarlayayım: Windows / Aygıt Yöneticisi / Grafik birimleri içinde çift ekran grafik kartı görüyorsan ve BIOS içinde Optimus için bir devre dışı bırakma komutu yoksa, macOS kurulumu senin cihazın için uygun değil. Zira 1.nesil Intel GPU mac tarafından desteklenmiyor. Hangi sürümü kurarsan kur, grafik hızlandırma çalışmayacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları