Ventura 13.2 ryzen-nvidia gt 740 metal support sorunu

tommikks

APPRENTICE
24 May 2023
1
0
1
Öncelikle herkese merhaba,
kurma aşamasında bu forumdan edindiğim bilgilerin çok yararı oldu ,önce bigsur kurdum ve grafik hızlandırmanın aktif olmadığını gördüm. Daha sonra biraz zor olsada bigsur'den ventura'ya upgrade ettim ama grafik hızlandırma problemim hala devam ediyor.
Screenshot 2023-05-24 at 19.50.12.png

sistem bu cpu olarak ryzen 5 1600 var ve opencore legacy patcher kullanarak grafik kartımı tanıtabildim.
bu da hackintool görüntüsü
Screenshot 2023-05-24 at 19.51.12.png

sorunlarım en çok önemliden en aza doğru şunlar ;
1- grafik hızlandırıcı metal support ve vda decoder aktif değil oysa söylenene göre kepler kartlar benimki gk-107 destekleniyordu ben mi birşeyler kaçırıyorum ?
2- system bar çubuğu olsun yeni gelen mail box kutusu olsun zaman zaman yanıp söner gibi flicker yapıyor sanırım doğru tabir bu en azından bunu önleyebilir miyim ?
3- boot süresi bigsur de yarım dakika falanken şimdi 1,5-2 dk civarlarına çıktı bu normal midir ?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,

Moderatörün son düzenlenenleri:

strangerone

MASTER YODA
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
5,543
2,435
4,401
Ankara
1. GT740 (GK107) için desteklenen son sürüm Big Sur. Monterey için Kepler patch gerekir. Ventura'da Kepler yama çalışmaz OCLP gerekir ki siz de bu şekilde tanıtmışsınız. Deneme aşamasında olan ve aslında gerçek Mac'ler için hazırlanan bu yama metal vs özelliklerin aktif olmaması normaldir. Ancak bir hızlanma şeffaf Dock görüntüsü sağlar. Sonuç olarak ekran kartınızın tüm özelliklerini kullanamazsınız.
2. Belirtiğiniz hatalar büyük olasılıkla yama kaynaklıdır. Yama sonrası Dock üzerindeki bazı logoların görünmediğini biliyorum.
3.Boot süresi de yama ile ilgili olabilir. Tabii gereksiz kextler ve aml dosyalarından da olabilir.

• Like
Tepkiler: yusufklncc
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler