ÇÖZÜLDÜ Ventura EFI'leriyle Sürüm Uyumluluğu

wehrmacht

APPRENTICE
9 Eyl 2023
35
12
21
Merhabalar, aşağıdaki sistemim ile BU EFI'yi kullanarak sorunsuzca Ventura kurulum yaptım ama xCode güncel sürümü indiremediğim için (ventura'yı artık desteklemiyor) çok sorun yaşadım, yazılım güncellemeden yükseltmeyi denedim ama o da hem çok yavaş hem de sürekli kesiliyor. Sanırım ethernet kext'inde bir sorun vardı çünkü 30 dakikada bir bağlantı kesiliyordu, ayarlarda ağ kısmında ethernet'i etkisizleştir diyip yeniden etkinleştirince düzeliyordu. Bu yüzden Sequoia sürümünü indiriyorum şu an, aynı EFI'yi kullanarak sorunsuzca kurulum yapabilir miyim? ya da EFI mi oluşturmam gerekir ? İçerisinde Wifi ya da bluetooth Kext göremedim ve zaten ihtiyacım yok, başka dikkat etmem gereken bir şey var mı acaba? şimdiden çok teşekkürler herkese.

Ekran Kartı:Asus Dual Radeon RX 580 OC 8G
Anakart: ASROCK H610M-HVS/M.2 R2.0 Intel H610 Soket 1700 DDR4 3200MHz (OC) M.2 Anakart
İşlemci: Intel Core i5 12400F
Ram: LEXAR THOR 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz
Depolama: Crucial 1TB P3 Plus Serisi 3D NVMe M.2 SSD

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
626
435
301
Bence Kullandığın efi elinde dursun windows kısmında ya SSDTTime kullanarak Bu rehberi takip edebilirsin veya OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu ile Bu Rehberi kullanabilirsin ile yeni DSDT patch'lerini oluştur. KEXT'lerini en son versiyonlarını kullan Ancak gerekirse kurulum aşamasında Sadece Hackintosh'un olmazsa olmaz KEXT'leri aktif yaparak kur ki Onlardan kaynaklanabilecek hatayı engellemiş olursun Opencore versiyonunu da güncelle o şekilde kurulum yaparsan bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum

• Like
Tepkiler: kindo ve wehrmacht

wehrmacht

APPRENTICE
9 Eyl 2023
35
12
21
Bence Kullandığın efi elinde dursun windows kısmında ya SSDTTime kullanarak Bu rehberi takip edebilirsin veya OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu ile Bu Rehberi kullanabilirsin ile yeni DSDT patch'lerini oluştur. KEXT'lerini en son versiyonlarını kullan Ancak gerekirse kurulum aşamasında Sadece Hackintosh'un olmazsa olmaz KEXT'leri aktif yaparak kur ki Onlardan kaynaklanabilecek hatayı engellemiş olursun Opencore versiyonunu da güncelle o şekilde kurulum yaparsan bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum
Çok teşekkür ederim, kendi EFI'mi oluşturunca yine opcode hatası verdi ve linkteki EFI'yi kullanarak sorunsuzca kurulum yaptım, Ventura'dan çok daha stabil ve hızlı çalışıyor. Tek sorunum internet bağlantısının stabil olmaması, yani niyeyse 20-30 dakikada bir internet 1 dakikalığına gidiyor ve Ağ kısmına girip Ethernet'i pasife alıp tekrar aktifleştirince düzeliyor. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba? ethernet KEXT'ini mi değiştirmeliyim ?

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
15,215
8,155
4,401
Sayfadan 2.5.0 sürümünü indirip deneyin. EFI/OC/Kexts içerisindeki ile kopyala/Yapıştır yoluyla var olanı değiştirip config.plistinize yeniden işleyin.
Ve sistemi mutlaka NVRam Reset yaparak başlatın.

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

wehrmacht

APPRENTICE
9 Eyl 2023
35
12
21
Sayfadan 2.5.0 sürümünü indirip deneyin. EFI/OC/Kexts içerisindeki ile kopyala/Yapıştır yoluyla var olanı değiştirip config.plistinize yeniden işleyin.
Ve sistemi mutlaka NVRam Reset yaparak başlatın.
Dediğiniz gibi yaptım, eğer bağlantı kopmaya devam ederse buradan tekrar yazarım, şu anlık bir sorun yok gibi gözüküyor, teşekkürler.