[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
clover.png
Bu video rehberimizde osxinfo.net altında bize en sık gelen sorulardan biri olan, Hackintosh kurulumu sonrası sistemin USB olmadan boot edilmesi için gerekli Clover Bootloader ayarlarının nasıl olması gerektiğini anlattım. Rehberde dört farklı senaryoyu adım adım, tüm yönleri ile bulabilirsiniz.
  1. UEFI Formatlı Windows yanında yapılan Kurulumda CLover BootLoader Kurulumu
  2. UEFI destekli GPT Formatlı Diske Clover Bootloader ayarları
  3. UEFI olmayan MBR Formatlı Windows Yanına Kurulu Sistemde, CLOVER Bootloader Ayarları
  4. UEFI olmayan, GPT Fotmatlı Kurulumda CLOVER Bootloader Ayarları
İyi Seyirler:

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
36
Rehber icin teşekkürler 1. Yolu uyguladim bios dan .efi uzantılı dosyayi seciyorum enterliyorum ama bir türlü kabul etmiyor save changes yapiyorum yine windows başlatılıyor

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
36
Boot menüden e
O konudaki sorunu bu video sayesinde çözdüm eskiden no efi efi yaziyordu boot menude simdi clover yazıyor ama dosyaya girer gibi girdim klasöre enter ile orada bulunan efi klasorunu calistirdim clover e girdim clover options dan add clover boot options u enterledim ama pc de bulunan cloverde sadece windows lar görülüyor ama flaş belleği takinca mac kkurdugum disk gözüküyor

• Like
Tepkiler: iApple

yselim

APPRENTICE
2 Ara 2018
17
1
0
53
Clover boot ekranında Macos ya da Windows sistemlerinden bir tanesini varsayılan olarak seçip, belirli bir saniye sonra otomatik başlamasını nasıl sağlayabilirim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Clover boot ekranında Macos ya da Windows sistemlerinden bir tanesini varsayılan olarak seçip, belirli bir saniye sonra otomatik başlamasını nasıl sağlayabilirim ?
Config / Boot içinde:
  • Default Boot Volume= macOS kurulu diskinin ismini gir.
  • TimeOut=0
    Bunu ayarlarsan Clover boot menü görmeden direk olarak sistem boot eder. Bu seçenekte Clover boot menü erişmek istersen klavyede herhangi bir tuşa basılı tutarsan Clover boot menüye erişebilir ve boot etmek istediğin diski seçebilirsin.
  • Tİmeout= 5
    Bunu ayarlarsan, Clover Boot menü görünür ve 5 saniyeden geriye sayar. Bu esnada istediğin diski seçebilirsin. Beş saniye sonunda ise herhangi bir seçim yapılmazsa ön tanımlı disk boot edilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: toystoy ve yselim
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler