VMware ile MacOs Sierra Kurulum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
vmware.png

Bu rehberimizde sizlere VMware ile Sanal Sistemde MacOS Sierra kurulumunu nasıl yapacağınızı anlatacağım.

Gerekenler:
ADIM 1: MacOS Sierra İmajını Çıkartmak.
İlk olarak Sana Makine kurmak için BIOS ayarlarından Intel Sanallaştırma Teknolojisinin aktif olduğundan emin olun.
Ardınan indirdiğiniz Sierra imajını WinRar yada herhangi bir benzer program ile masaüstüne çıkartın. Bu işlem bir kaç dakika sürebilir.

ADIM 2: VMware Workstation Kurulumu

Yukarıdaki paylaştığımız linkten VMware indirin. VMware indirdikten sonra, bunu Windows PC'de yüklemek için, kurulum ekranında "Next" ve "Next" tıklayın. Kurulumu bitirmek için son olarak, "Finished" tıklayın.

ADIM 3: VMware Yama Aracının Kurulumu

1. Yukarıda paylaştığımız bağlantıdan "Patch Tool" indirin.
  2. "Patch Tool" klasörü içinde "win-install" bulun ve bunu yönetici hakları ile çalıştırın (Run as Administrator).
    Bu yama dosyası MacOS Sierra ve daha önceki OS X sürümleri için VMware içinde yama kurulumu yapar:
    Install-win-install-file-.jpg
ADIM 4: Sanal Makine Oluşturmak
  1. VMware açın.
  2. File-->New Virtual Machine tıklayın.
  3. Ardından Typical(Recommended) seçtikten sonra "Next" tuşuna basın.

Typical-Configuration.jpg
  4. Gelen ekranda “Installer disc image file (ISO) seçin ve "Browse" ile ISO dosyasını gösterin.
  5. Ardından " Next" tıklayın.

ISO.PNG
  6. Şimdi "Guest Operating system" kısmından "Apple Mac OS X" seçin. Ardından "Version" seçeneklerinden "MacOS 10.12" seçip "Next" tıklayın.

Select-a-Guest-Operating-System-1.jpg
  7. "Virtual Machine Name" kısmında "MacOS Sierra" yazın ve ardından "Browse" ile kurulumunu yapacağımız Sanal Makinemizin dosya yolunu seçiyoruz.

Name-Virtual-Machine-and-Choose-Path.jpg
  8. "Specify Disk Capacity" kısmında Disk Alanı belirleme kısmında disk alanını resimdeki gibi ayarlayın.

DİSK SECIMI.PNG
  9. Bu işlemden sonra MacOS Sierra için sanal makinemizin dosyalarını barındıracak dosyayı yarattık. Bundan sonra "Finish" ile işlemi tamamlayın.

FINISH.PNG
ADIM 5: Sanal Makine Ayarları
  1. VM MacOS Sierra Penceresini açın ve "Edit virtual machine settings." seçin.

Edit-virtual-Machine-settings.jpg

Not: Buradaki adımları bitirmeden kesinlikle sanal sisteminizi çalıştırmayın. Aksi takdirde daha sonraki adımlarda problem yaşayabilirsiniz.
  2. "Memory" seçeneğinden en az 2GB, en çok 4 GB olarak bellek miktarını belirleyin.

Choose-Memory-or-Memory.jpg
  3. "Processor" seçeneğinden en az 2, en çok 4 olacak şekilde sisanl sistem ayıracağınız işlemci çekirdek sayısını ayarlayın.

Set-Processor-to-4.jpg
  4. Bu adımdan sonra Sanal Sistem kurulumu esnasında "WMvare Work station unrecoverable error (vcpu-0) hatası almamak için, sanal makinemizin olduğu dosya yoluna gidip MacOS Sierra.vmx dosyamızı Note Pad ile açıyoruz.
  5. Dosyanın son satırına smc.version = "0" komutunu ekledikten kaydedip çıkıyoruz.

Edit-VMX-File.jpg
ADIM 6: Sanal Makine Çalıştırmak

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra artık Sanal Makinemizi çalıştırıp Sierra kurulumunu yapabiliriz.
  1. WMvare Sol kolondan Sanal Makinemizi seçip ardından "Power on this virtual machine" yıklayıp makinemizi çalıştırıyoruz.

Power-on-this-virtual-Machine.jpg

2. Bir süre geçtikten sonra MacOS Sierra Kurulum ekranına geleceğiz. Buradan Menü Bar/Disk İzlenceleri kısmından Kurulum yapacağımız diskimizi Macos Extented Journaled olarak formatlıyoruz.

disk izlenceleri.PNG

3. Ardından kuruluma başlıyoruz.

kurulum.PNG
ADIM 7: MacOS Sierra Kurulumu

1. MacOS Sierra "Hoşgeldin" ekranına ulaştığınızda "Ülke" seçin ve "Devam" tuşuna tıklayın.

2. "Klavye" ayarlarınızı yapın ve "Devam" tıklayın.

3. Burada Bilgi aktarmak seçeneğinde uygulanmasını istediğiniz metotu seçin.

4. Lokasyon servislerini aktif edin (ya da etmeyin) ve "Devam" edin.

5. Gelen ekranda; Eğer bir Apple üyeliğiniz varsa "Apple ID ile giriş yapın seçin." Yoksa " Giriş Yapma" seçeneğini seçin.

6. Kullanım Şartlarını kabul edin.

7. Burada ki alanları doldurun.

8. "Tanılar ve Kullanım" ayarlarını yapın.

9. Final Ekranı

ADIM 8: Grafik Kartını Aktif Etmek

Kurulum bittikten sonra Sierra açıldığında ekranın küçük bir kutu olarak açılacağını ve grafik belleği olarak sadece 3 MB ayrıldığını göreceksiniz. Sierra tam ekranda kullanmak ve ayrılmış grafik belleğini yükseltemk için aşağıdaki adımları uygulayacağız.
  1. https://softwareupdate.vmware.com/c...ckages/com.vmware.fusion.tools.darwin.zip.tar indirin.
  2. Sanal Sistem Sieera kapatın
  3. Ardından yukarıdaki MacOS sekmesine sağ mouse ile tıklayın ve "Removable Devices > CD/DVD (SATA) > Settings" ayarlarına gidin.

OS-X-VM-Settings.jpg

4. "Device Status" sekmesinde "Use ISO image file" seçili iken "Browse" tıklayın ve yukarıda indirdiğiniz klasör içinde ki Darwin.iso dosyasını seçin.

darwin.PNG

5. Ardından ayarları kaydedin.
    Save-the-changes.jpg

6. Bu işlemden sonra Sierra masaüstünde VMware Tools kurulum paketini göreceksiniz.

Vmware-Tools.jpg

7. Yönergelerini takip ederek kurulumu tamamlayın ve sistemi yeniden başlatın.

Restart-OS-X-VM.jpg

8. Sanal makine yeniden başladığında Sierra artık tam ekran modunda,maksimım grafik bellek ve çözünürlükte çalışacaktır.
    VMware-Tools-Installed.jpg

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mboder

APPRENTICE
11 May 2017
2
1
0
44
Merhaba WMware ile kurulum yaptım ama en son grafik kısmında Darwin.iso'da şu hatayı alıyorum yardımcı olurmusunuz
Q0j59jlDWH7ZQuluunUIQysKL_otm3ww.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Normalde VmWare kurulum sonrası ISO dosyasına gerek kalmdan VmWare Tools indirilebilir olması lazım. OS X tekrar başlatıp kontrol eder misin?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mboder

APPRENTICE
11 May 2017
2
1
0
44
Normalde VmWare kurulum sonrası ISO dosyasına gerek kalmdan VmWare Tools indirilebilir olması lazım. OS X tekrar başlatıp kontrol eder misin?
Evet belirttiğiniz gibi oldu, sorun çözüldü. Çok ama çok teşekkür ederim.

@montezuma tekrar yüklemek zorunda kaldım şuan aynı hatayı alıyorum bu sefer tekrar başlatılıncada çare olmadı. Bir öneriniz var mı?

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Video rehberi takip ederek tekrar dene;

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Hocam bu VMWare ile kurduğumuz kurulumda Ekran Kartını HD Kullanma imkanı yokmudur benim dahili grafik kardı HD 530 harici GTX970M laptobun bunu tam verimle nasıl kullanırım ? yada tam verim olmasada bir şekilde nasıl kullanırız :D clover vs. kullanmak gereklimi .?

Çok yavaş yani sorun nedir acaba ? birde ses kalitesi baya kötü donanım tanıtma imkanımız yokmudur ? VirtualBox vs. kullansak daha iyimi olur ? azda olsa bir performans alsam işimi görücek

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Harici ekran kartı da kullansan Sanal sistemlerde kullanılacak maksimum grafik belleği 128 mb'dır. Bunun için yapacak bir şey yok. Sanal sistem kurulumda Clover gerekmiyor. Video rehber sanal kurulum için neler yapman gerektiğini gayet açık bir şekilde anlatıyor. Vmware Virtual Box'tan daha iyidir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ReCruiT

APPRENTICE
31 Ara 2017
8
1
21
46
Merhaba,
6. adımda ki
Şimdi "Guest Operating system" kısmından "Apple Mac OS X" seçin. Ardından "Version" seçeneklerinden "MacOS 10.12" seçip "Next" tıklayın.

bu kısım gelmiyor. Ne yapabilirim. Update paketini yönetici olarak kurdum.

Merhaba,
6. adımda ki
Şimdi "Guest Operating system" kısmından "Apple Mac OS X" seçin. Ardından "Version" seçeneklerinden "MacOS 10.12" seçip "Next" tıklayın.

bu kısım gelmiyor. Ne yapabilirim. Update paketini yönetici olarak kurdum.
Başka bir update paketi ile bunu hallettim ama aşağıdaki ekranda sürekli baştan alıp duruyor. Ne yapabilirim bu aşamada acaba?
Screenshot by Lightshot
@montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

muratozer2003

APPRENTICE
6 Ocak 2018
7
0
1
21
abi vmware 14 pro kullandım sürekli şu hatayı alıyorum sorun ne olabilir? lütfen yardım et
IBiWJeZaD9pjKOz8Gdupz7FVPDZm7GeB.png
[/url][/IMG] şu

hakuna42

APPRENTICE
18 Nis 2018
15
2
0
27
Hocalarım iyi akşamlar,kurulum adımlarını şekildeki gibi yaptım ve ekran kartınıda tanıttım ama çözünürlükte bi problemim var.
21.5 inc ekran ve 15.6 inc laptop kullanıyorum.Sanalı çalıştırınca çözürlüğü tutturamıyor.1920*1080 ifadeyi seçemiyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:

asalkan

APPRENTICE
2 Mar 2019
1
0
0
30
Merhaba,
Unlock işlemini tamamlıyorum fakat arayüzde herhangi bir değişiklik olmuyor. Mac OS seçeneklerde görünmüyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Vmware sürümünü değiştirip deneme yap. UNlock versiyonu ile Vmware uyumsuz olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kerimugurdonmez

APPRENTICE
24 Nis 2019
76
6
21
Ekran Alıntısı.PNG
Ben bu hatayı alıyorum neden olabilir?

Anakart Modeli
MSI H370 GAMING PLUS (BIOS V1.90)
İşlemci Modeli
Intel Core i3-9100F
Grafik Kartı
ASUS AMD RX 570 4 GB
Ağ Aygıtları
Intel(R) Ethernet Connection (7) I219-V
Disk ve RAM
256G M2SSD- 240G SataSSD - 2 TB HDD & 16GB DDR4 3000MHz RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yusufdj

APPRENTICE
5 Eki 2019
25
6
21
Eski versiyon yükledim yeni versiyon yükledim yinede Unlock işlemini yapamadım, bir türlü seçenekler kısmına gelmiyor macos

Laptop Modeli
Macbook Pro A1278 2011
İşlemci Modeli
Intel i5 2.3Ghz
Grafik Kartı
Hd Graphics 5000 512MB
Disk ve RAM
240GB SSD & 8GB DDR3 1600Mhz Ram