Wi-Fi Kart ve Ekran Kartı

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Merhaba kolay gelsin bir kaç sorum olacaktı
elimde bir kaç adet wifi kartı var hackintosh kurulumu yapacağım ve elimdekiler uyumlu mu öğrenmek istiyorum çünkü uyumsuz ise ona göre donanım tedarik edip öyle kurulum yapacağım elimde Monster Abra A7v3.1 Laptop var ufak bir araştırmadan sonra donanımsal olarak sıkıntı çıkarabilecek şeyleri çözümleri ile belirledim sadece 1-2 detay kaldı çözümüne ulaşamadığım
elimde Broadcom'un BCM94313 , Realtek'in 8723AE ve İntel'in N-1030 wifi kartları mevcut bunlardan hangisi uyumludur veya hangisi ile ilgili çözüm üretebiliriz
ekran kartı ile ilgilide şu var intelin HD4600 u tanıtmanın yolunu forumda buldum onunla ilgili bir sıkıntım yok ama Nvidia GTX860'ı kullanabilir miyim mac ile stabil olarak ? Haswell ekran kartlarını destekliyor mu ?
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim :)

Son düzenleme:

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
uyumlu wifi kartları listesi: http://osxarena.com/wp-content/uplo...-for-Mac-OS-X-Hackintosh-upto-El-Capitan-.jpg

nvidia gtx860m'i ne yazık ki kullanamazsın. Hatta enerji tüketimini azaltmak için devre dışı bırakman faydalı olur. HD4600'ü kullanabilirsin.

Bende de aynı grafik kartları var. HD4600 kesinlikle yeterli. Bir kaç aydır hackintosh kullanıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım.

Hackintosh'u kesinlikle denemeni tavsiye ederim. Ben can sıkıntısından kurayım dedim. Artık windowsu sadece oyun oynamak için açıyorum. Mac arayüzü hem çok kullanışlı hem de göze hitap ediyor. Flash disklerden yapılan veri aktarımlarında abuk sabuk solucan, trojanların falan gelememesi de ayrı bir güzelliği.

Son olarak kurulumu UEFI yapmanı şiddetle tavsiye ederim. Kurulumda çok daha az sorun yaşarsın.

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Dostum kurulum yaptım oglen ekran kartı ve diger konulara bakmak icin bootloader vs çözmek için elimde boş WD nin 1 Tb hdd var ona kurulum yaptım UEFI kurulum yaptım ve HD4600 ile sorun yaşadım. config dosyalarından HD4600 olani seçtim ve kurulumu yaptım ama sistem açıldığın da ekran çizik bir şekilde geliyor ve görüntü sıkıntısı yaşadım config dosyasını değiştirdiğimde normal bir şekilde arayüze ulaşıp kullanabiliyorum ama ekran kartı 7mb gözüküyor :/

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
Boot ekranında options a gir. Orada inject intel işaretli olmasın.

Sistemi bu şekilde başlat. Ardından aşağıdaki dosyayı indir ve içindeki 2 kext'i system/library/extensions klasörüne kopyala, ardından kcpm uygulaması ile kext dosyalarını yükle. Sistemi yeniden başlat.

Yandex.Disk

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Boot ekranında options a gir. Orada inject intel işaretli olmasın.

Sistemi bu şekilde başlat. Ardından aşağıdaki dosyayı indir ve içindeki 2 kext'i system/library/extensions klasörüne kopyala, ardından kcpm uygulaması ile kext dosyalarını yükle. Sistemi yeniden başlat.

Yandex.Disk
olur Deneyeyim bur sekilde ve wifi kart listelerine baktim daha once bendekileri destekledigine dair bir bulgu olmadigi gibi desteklemedigine dair de bir bulgu yok ondan sormak istedim :)

@cptnmhmt Hocam cok tesekkur ederim ekran karti ile olan sikinti cozuldu suan ses ve wifi ile ugrasiyorum ve nvidia ekran kartini nasil devre disi birakabilirim ?

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
Nvidia ekran kartını devre dışı bırakmak için dsdt/ssdt yama yapman gerekiyor.
Rehbere şu linkten ulaşabilirsin: DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Kendi dsdt/ssdt dosyalarını düzenlemeye başlamadan önce buradaki dosyaları denemeni öneririm. İndirdiğin dosyaları EFI/Clover/ACPI/patched klasörüne at. Clover Configurator'da config dosyanı aç ve ACPI bölümünden DropOEM'i işaretle. Dosyayı kaydettikten sonra bilgisayarı yeniden başlat.

Ben ses için VoodooHDA paketini kullanmıştım. Tek sorunu kulaklık taktığımda sesi otomatik olarak kulaklığa vermiyor. Manuel geçiş yapmam gerekiyor. Onun haricinde bir sorunu yok. Kurulum imajında "kurulum sonrası araçlar" klasöründe olması lazım.

elimde Broadcom'un BCM94313 , Realtek'in 8723AE ve İntel'in N-1030 wifi kartları mevcut bunlardan hangisi uyumludur veya hangisi ile ilgili çözüm üretebiliriz
Üçü de uyumlu değil. Hackintosh'ta çalışmaz.

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Hackintoshta çevre birimlerin otomatik olarak tanınabilmesi ancak DSDT yamalanması ile mümkündür.

Elimde hackintosh uyumlu wifi modüller mevcuttur. İsteyen olursa alışveriş bölümüne konu açabilirim.

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Nvidia ekran kartını devre dışı bırakmak için dsdt/ssdt yama yapman gerekiyor.
Rehbere şu linkten ulaşabilirsin: DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Kendi dsdt/ssdt dosyalarını düzenlemeye başlamadan önce buradaki dosyaları denemeni öneririm. İndirdiğin dosyaları EFI/Clover/ACPI/patched klasörüne at. Clover Configurator'da config dosyanı aç ve ACPI bölümünden DropOEM'i işaretle. Dosyayı kaydettikten sonra bilgisayarı yeniden başlat.

Ben ses için VoodooHDA paketini kullanmıştım. Tek sorunu kulaklık taktığımda sesi otomatik olarak kulaklığa vermiyor. Manuel geçiş yapmam gerekiyor. Onun haricinde bir sorunu yok. Kurulum imajında "kurulum sonrası araçlar" klasöründe olması lazım.

Üçü de uyumlu değil. Hackintosh'ta çalışmaz.
Hocam suan hallettim ses te sikinti cikmisti AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Buradaki adimlari yapmama ragmen ses bir turlu aktif olmuyordu ama voodoo yukleyerek cozdum onuda gerci oda kext yuklerken sikinti cikariyordu ama bir sekilde cozduldu suan wifi kaldi ufak bir sorum daha olacak daha dogrusu 2 tane
birincisi Half Mini Wifi-card olarak ne onerirsin uyum sikintisi cekmemek icin?
ikincisi Simdi Bende 2 tane ssd var msata ve bios da ayarlar kisminda AHCI ye alarak kurulum yapiyorum bunu RAID olarak kurulum yapma gibi bir sansim varmi ? cunku ben normalde raid olarak kullandigim icin butun sistemi silip mac kuruyorum 2 sini bir arada kullanabilirim ama sistemi silmemem lazim raid mod da iken kurulum yapabilirmiyim ?

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
Half mini olarak Azurewave aw-ce123h [13d3: 3404] öneririm. Ac destekli ve bluetooth da çalışıyor. Technopat'ın hazırladığı kurulum videosunda dikkat edersen ilk kurulumda wifi direkt bağlanıyordu. Bu kartı kullanmışlardı. Ama bulmak biraz zor. aw-ce123h diye satılanlar BCM94352HMB çıkıyor.

Sadece işimi görsün, hesaplı olsun, bluetooth, 5GHz bağlantısı falan önemli değil, çabuk da bulunsun dersen AR5B95 öneririm. Veya şu listeden kendin de seçebilirsin:

Ekli dosyayı görüntüle DLpBmnmNHUYdJrpDL1UjsZ_JduLANIGU.jpeg

RAID kurulumu denemedim ama kurulum yönergelerinde BIOS'da kesinlikle AHCI yapın yazılmış. RAID modunu kabul etseydi bu avantaj görmezden gelinmezdi.

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Half mini olarak Azurewave aw-ce123h [13d3: 3404] öneririm. Ac destekli ve bluetooth da çalışıyor. Technopat'ın hazırladığı kurulum videosunda dikkat edersen ilk kurulumda wifi direkt bağlanıyordu. Bu kartı kullanmışlardı. Ama bulmak biraz zor. aw-ce123h diye satılanlar BCM94352HMB çıkıyor.

Sadece işimi görsün, hesaplı olsun, bluetooth, 5GHz bağlantısı falan önemli değil, çabuk da bulunsun dersen AR5B95 öneririm. Veya şu listeden kendin de seçebilirsin:

Ekli dosyayı görüntüle 2204

RAID kurulumu denemedim ama kurulum yönergelerinde BIOS'da kesinlikle AHCI yapın yazılmış. RAID modunu kabul etseydi bu avantaj görmezden gelinmezdi.
aw-ce123h ye bakayim ama elimdeki wifi cardlarini verip takas yapacagim icin duzgun bir sey alma taraftariyim
RAID icinde o zaman yapacak bir sey yok AHCI kurulum yapicaz suan fark ettigim bir sorunu cozumune bakiyorum sistem acildiktan sonra bir 10-15 sn donuyor galiba islemciden kaynakli bir sey :/ sikintilari cozdukce daha fazlasi cikiyor :/
ve wifi card olarak asus bcm94352 veya ar5bhb92 dusunuyorum her halde uyum sikintisi olmaz listede de var takinca direk gorur

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
Clover configurator'dan Smbios'da sistem kimliğini işlemci modeline en yakın iMac modeliyle değiştir. Açıldığında 15 saniyelik donma o şekilde gidiyor.

Bcm94352hmb kullanıyorum ben de. Direkt görmüyor birkaç kext yüklemek gerekiyor yine de. Ar5bhb92'yi muhtemelen takınca görür.

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Clover configurator'dan Smbios'da sistem kimliğini işlemci modeline en yakın iMac modeliyle değiştir. Açıldığında 15 saniyelik donma o şekilde gidiyor.

Bcm94352hmb kullanıyorum ben de. Direkt görmüyor birkaç kext yüklemek gerekiyor yine de. Ar5bhb92'yi muhtemelen takınca görür.
Ikiside yoktu baktigim yerde bende AR5B95 aldim suan kurulumu tekrardan yapacagim

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
Kurulumu tekrar yapmana gerek yok

Atheroswifiinjector.kext indir S/L/E klasörüne at ardından kext yükleme programı ile yükle.

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Kurulumu tekrar yapmana gerek yok

Atheroswifiinjector.kext indir S/L/E klasörüne at ardından kext yükleme programı ile yükle.
suan telefon uzerinden giriyorum wifi kartini gormuyor kext leri sistem klasorunun icinde kutuphane ve extension adli klasore atacagim ve KCMP pro ile bu kextleri install diyecegim sorun cozulucek yanlis anlamadim umarim

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
Sadece Atheroswifiinjector.kext'ini sistem/kitaplık/extensions klasörüne atıp kcmp pro ile yükleyeceksiniz. Doğru

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
ve
Selected operations were finished.
But at least one error occured during the operation:
Error Code 9003 Unable to install the following kernel extensions:
AtherosWiFiInjector.kext, NSUnderlyingError=0x7fd74b811e80 {Error Domain=NSPOSIXErrorDomain Code=2 "No such file or directory"}}
su sekilde bir hata verdi

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
S/L/Extensions klasörüne attıktan sonra oradan sürükleyerek yapman lazım. Tekrar dene.

Olmazsa önce rebuilt cache yap sonra yüklemeyi dene.

Dw.

APPRENTICE
24 Haz 2017
13
0
1
33
Yok olmadı hocam. Ama belki kext dosyasında bir sıkıntı vardır. Elinde var mıdır bu kext dosyası senin?

Moderatörün son düzenlenenleri: