Merhabalar öncelikle
Sitede yeniyim ve bu tarzda yerlere pek alışık değilim.. Bir yanlışım veya kusurum olursa affola.
Youtube daki MACOS kurulum videolarını izlerken ve sitede gezinirken bir yazıya denk geldim. Bu yazı da eğer macos kuracaksak ses ve wifi kartımızı kext denen birşeyini atmamız lazımmış. Bende biraz araştırmak istedim fakat açıkca söyliyim hiçbirşey anlamadım. Buyüzden Yardım olarak buraya yazmak istedim.
Şahsen birazcık araştırmamla beraber bana "Big Sur" sürümünü kur dedikleri için bende "Big Sur" sürümünü kurmaya karar verdim.
!!!! Şuana kadar sadece yaptıklarım;
1-ACPI dosyasındaki Laptop isimli yerleri sildim ve uyguladım.
2-Anakart Çipset yerinde yazan 2. yerdeki kısımda "Intel Skylake" yazdığı için config kısmından laptop kısmına girerek config dosyamı "Skylake" seçtim ve EFI/OC klasörünün içine attım.
Sorularım;
1- Benim kext dosyalarına başka ne atmam lazım?
2- Wifi ve Ses kartıma uyumlu kextleri nasıl bulacağım? Eğer biliyorsanız yardımcı olabilir misininiz rica etsem..
3- "Kext" yerine başka neler atmam gerek?
Şimdiden teşekkürlerimi Sunuyorum.
Laptop kullanıyorum ve AIDA64 üzerinden sizlere sistem bilgilerimi atıyorum.
ASUS VivoBook 15 X540UAR LAPTOP
Ram: 4GB
İşlemci: DualCore Intel Core i3-6100U, 2300 MHz (23 x 100)
Görüntü Bağdaştırıcısı: Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB)
Anakart Çipseti: Intel Sunrise Point-LP, Intel Skylake-U
Disk Sürücüsü: KINGSTON RBUSC180DS37256GJ (256 GB, SATA-III)
Ağ Bağdaştırıcısı: Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter (192. [ TRIAL VERSION ])
Ses Bağdaştırıcı: Realtek ALC256 @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio
Controller [C1]
Sitede yeniyim ve bu tarzda yerlere pek alışık değilim.. Bir yanlışım veya kusurum olursa affola.
Youtube daki MACOS kurulum videolarını izlerken ve sitede gezinirken bir yazıya denk geldim. Bu yazı da eğer macos kuracaksak ses ve wifi kartımızı kext denen birşeyini atmamız lazımmış. Bende biraz araştırmak istedim fakat açıkca söyliyim hiçbirşey anlamadım. Buyüzden Yardım olarak buraya yazmak istedim.
Şahsen birazcık araştırmamla beraber bana "Big Sur" sürümünü kur dedikleri için bende "Big Sur" sürümünü kurmaya karar verdim.
!!!! Şuana kadar sadece yaptıklarım;
1-ACPI dosyasındaki Laptop isimli yerleri sildim ve uyguladım.
2-Anakart Çipset yerinde yazan 2. yerdeki kısımda "Intel Skylake" yazdığı için config kısmından laptop kısmına girerek config dosyamı "Skylake" seçtim ve EFI/OC klasörünün içine attım.
- Atheros Wi-Fi için bu kexti: GitHub - ad422/atheros-kexts: Modified Kernel Extensions for many Atheros chipsets
Sorularım;
1- Benim kext dosyalarına başka ne atmam lazım?
2- Wifi ve Ses kartıma uyumlu kextleri nasıl bulacağım? Eğer biliyorsanız yardımcı olabilir misininiz rica etsem..
3- "Kext" yerine başka neler atmam gerek?
Şimdiden teşekkürlerimi Sunuyorum.

Laptop kullanıyorum ve AIDA64 üzerinden sizlere sistem bilgilerimi atıyorum.
ASUS VivoBook 15 X540UAR LAPTOP
Ram: 4GB
İşlemci: DualCore Intel Core i3-6100U, 2300 MHz (23 x 100)
Görüntü Bağdaştırıcısı: Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB)
Anakart Çipseti: Intel Sunrise Point-LP, Intel Skylake-U
Disk Sürücüsü: KINGSTON RBUSC180DS37256GJ (256 GB, SATA-III)
Ağ Bağdaştırıcısı: Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter (192. [ TRIAL VERSION ])
Ses Bağdaştırıcı: Realtek ALC256 @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio
Controller [C1]