Wi-Fi ve Ses İçin Kext Yardımı

Mamie

APPRENTICE
3 Şub 2025
3
0
1
Merhabalar öncelikle

Sitede yeniyim ve bu tarzda yerlere pek alışık değilim.. Bir yanlışım veya kusurum olursa affola.

Youtube daki MACOS kurulum videolarını izlerken ve sitede gezinirken bir yazıya denk geldim. Bu yazı da eğer macos kuracaksak ses ve wifi kartımızı kext denen birşeyini atmamız lazımmış. Bende biraz araştırmak istedim fakat açıkca söyliyim hiçbirşey anlamadım. Buyüzden Yardım olarak buraya yazmak istedim.

Şahsen birazcık araştırmamla beraber bana "Big Sur" sürümünü kur dedikleri için bende "Big Sur" sürümünü kurmaya karar verdim.

!!!! Şuana kadar sadece yaptıklarım;
1-ACPI dosyasındaki Laptop isimli yerleri sildim ve uyguladım.
2-Anakart Çipset yerinde yazan 2. yerdeki kısımda "Intel Skylake" yazdığı için config kısmından laptop kısmına girerek config dosyamı "Skylake" seçtim ve EFI/OC klasörünün içine attım.

Bu üstteki linki vermiştiniz sitedeki rehberde fakat linke girip indirdiğimde sadece "Read Me" ve lisansla alakalı garip bir dosya çıkıyor.. Notepad ++ ile açmaya çalıştım fakat sadece resim gözüküyor. Herhangi bir kext dosyası bulamadım.

Sorularım;

1- Benim kext dosyalarına başka ne atmam lazım?
2- Wifi ve Ses kartıma uyumlu kextleri nasıl bulacağım? Eğer biliyorsanız yardımcı olabilir misininiz rica etsem..
3- "Kext" yerine başka neler atmam gerek?

Şimdiden teşekkürlerimi Sunuyorum. 🙏

Laptop kullanıyorum ve AIDA64 üzerinden sizlere sistem bilgilerimi atıyorum.

ASUS VivoBook 15 X540UAR LAPTOP
Ram: 4GB
İşlemci: DualCore Intel Core i3-6100U, 2300 MHz (23 x 100)
Görüntü Bağdaştırıcısı: Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB)
Anakart Çipseti: Intel Sunrise Point-LP, Intel Skylake-U
Disk Sürücüsü: KINGSTON RBUSC180DS37256GJ (256 GB, SATA-III)

Ağ Bağdaştırıcısı: Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter (192. [ TRIAL VERSION ])
Ses Bağdaştırıcı: Realtek ALC256 @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio
Controller [C1]

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
14,641
7,798
4,401
Qualcomm Atheros QCA9377
Uyumlu bir Wifi kart değildir. Uyumlu olanlar için kextler ekli sayfada paylaşılmıştır.
ACPI dosyasındaki Laptop isimli yerleri sildim ve uyguladım.
Neyi nerden sildiniz? Eğer ACPI içerisindeki SSDT dosyalarından söz ediyorsak dokunmayın.
Macos kurulumu için rehbere göz atın.

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: Mamie ve kindo

Mamie

APPRENTICE
3 Şub 2025
3
0
1
Uyumlu bir Wifi kart değildir. Uyumlu olanlar için kextler ekli sayfada paylaşılmıştır.
Peki ben bu yüzden yükleyemiyecekmiyim?

Neyi nerden sildiniz? Eğer ACPI içerisindeki SSDT dosyalarından söz ediyorsak dokunmayın.
Macos kurulumu için rehbere göz atın.
Hocam kurulum videoları izlerken öreneğin bilgisayarım masaüstü olsaydı " SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml " dosyasındaki desktop kısmını silecektik. Benimkide laptop olduğu için isim kısmından onu sildim yanlış mıydı?

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
14,641
7,798
4,401
Peki ben bu yüzden yükleyemiyecekmiyim?
Mac uyumlu bir Wifi kart olmadığından kullanamayacaksınız. Bu durumda sistemde sorun yaratmayacak Mac uyumlu bir Wifi kart ile değiştirebilirsiniz ya da Usb Wifi Dongle kullanılabilir.
SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml " dosyasındaki desktop kısmını silecektik. Benimkide laptop olduğu için isim kısmından onu sildim yanlış mıydı?
Yanlış config.plist seçiyorsunuz. masaüstü için olanlardan değil laptop için hazırlanmış olanlardan Skylake olanı seçeceksiniz.

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

Mamie

APPRENTICE
3 Şub 2025
3
0
1
Yanlış config.plist seçiyorsunuz. masaüstü için olanlardan değil laptop için hazırlanmış olanlardan Skylake olanı seçeceksiniz.
Hocam orasını anladım. Fakat yinede teşekkürler, onu örnek göstermek anlamında demiştim.

Mac uyumlu bir Wifi kart olmadığından kullanamayacaksınız. Bu durumda sistemde sorun yaratmayacak Mac uyumlu bir Wifi kart ile değiştirebilirsiniz ya da Usb Wifi Dongle kullanılabilir.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Gerek hızlı şekilde dönüşünüz gerek detaylı şekilde anlatışınızla. Boşu boşunada yükleyip wi-fi' sız kullanıcaktım.. 🙏