Windows 10 Creators Update

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Microsoft tarafından 11 Nisan'da dağıtılacağı söylenen Windows 10'un ikinci büyük güncellemesi.

Fakat şimdiden ISO dağıtıma sunulmuş.

Aşağıdaki linkten indirilebilir. Yükseltme aracı ile yükseltme yapanlar uyumluluk sorunları ile karşılaşmış. O yüzden sıfırdan kurmak istiyorsanız aşağıdaki linkten edinebilirsiniz ISO'yu.

ISO'yu indirmek için sitenin sizin Windows kullandığınızı algılamaması lazım. Bu nedenle MacOS kullanıcıları rahatlıkla indirebilir.

Eğer Windows üzerinden indirmek isterseniz. Aşağıdaki çözümü yapmanız gerekmekte.

"Bunu Microsoft Edge'de yapmak için tarayıcıyı başlatın, ISO indirme sayfasına gidin ve geliştirici seçeneklerine erişmek için F12'ye basın. Öykünme (Emulation) sekmesine gidin ve Mod bölümündeki Kullanıcı aracısı dizesi (User agent string) bölümünü Windows dışındaki bir tarayıcıyla değişin. Apple Safari (iPad) seçeneğine geçerek indirme bağlantılarını görüntüleyebilirsiniz."

Windows 10 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Ne gibi yenilikler var,bilgin var mı?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Oyun modu falan gelmiş ama oyun yüklü olmadığından deneme fırsatım olmadı.

Şahsi olarak gözlemim işlemci kullanımı sanki rayına oturmuş. 0,8-4,2 arasında gidip gelen frekansa sahiptim önceden. Şimdi nadiren 4,2'ye ulaşıyor. Aradaki frekansları görebiliyorum. Fanım birden hızlanmıyor eskisi gibi. Daha sessiz diyebilirim.

Microsoft Edge hâlâ çöp. Bence böyle olmaya da devam eder. Hiç kullanışlı değil zira.

Windows mağazasından gereksiz uygulamaları daha doğrusu seçmediğimiz uygulamaları indirmeye devam ediyoruz. Candy Crush, Twitter, Facebook uygulaması gibi.

Diğer gözüme çarpanlar ise şunlar:

Windows Defender arayüzü değişmiş:

B9l1oWUNBr9VFxXk0rBtm39gly3C0PvF.jpeg

Güncelleme seçenekleri değişmiş:

Windows Komut İstemi'nin yerinin Windows PowerShell almış ki bence bu en güzel yenilik. Artık işletim sistemi üzerinde gelişmiş kullanıcılar daha çok imkana sahip olabilecek.

PowerShell sanırım kod yazanlar için de umut olacak. Zira komutlar ve komutların uzantıları farklı renkler ile gösteriliyor. Coder'ler için güzel haber. Gerçi zaten PowerShell uygulaması bu şekildeydi ama artık PowerShell varsayılan olarak mevcut.

Ve unutmadan UnistackSvcGroup hizmetleri bug'u devam ediyor. Yine esas uygulama durmuş yerine rastgele bir sayıyla başka bir hizmet çalıştırılıyor. Sanırsam bu Windows'un bilerek yaptığı bir şey. Bilgi toplamak amaçlı kötü amaçlı yazılım benzeri bir algoritma oluşturmuş olabilirler. Hizmetleri kapatabilmek için regedit kullanmak gerekli. Hizmetler doğrudan kapatılmıyor.

Şimdilik benim gördüklerim bunlar. Bakalım biraz daha kullanalım. Ama genel itibariyle güzel bir güncelleme olmuş diyebilirim.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like

Yusuf Ensar Ertan

APPRENTICE
1 Ara 2016
4
3
0
32
Bu güncelleme ile birlikte sanırım sistemdeki tüm kişiselleştirmeler sıfırlanıyor. PNG görsellerin hangi programla açılacağı, monitörün kaç Hz değerinde çalıştığı gibi kişisel ayarlar. Tümü gitmiş. Ayrıca Xbox DVR otomatik olarak aktifleşmiş, performans sorunları yaşamamak için onu kapatmak gerek.

• Like

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
Ek olarak gece ışığı modu ve mobil etkin nokta seçeneği geldi. Tek wifi kartı ile hem internete bağlanıp hem hotspot olarak kullanabiliyorsunuz.

• Like
Tepkiler: Yusuf Ensar Ertan
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler