Merhaba Pentium g4560 işlemci RX 580 2048sp ekran kartı 16 Gb ram Asus z170p anakartım var 512gb m2 SSD de Windows 10 kurulu bunun yanına Mac OS kurmak istiyorum. Bu sisteme hangi Mac OS sürümünü kurabilirim? Yardım eder misiniz.
Monterey'e kadar kurulum yapılabilir. Sonrası için işlemcinin AVX2 desteği olması lazım. Ventura ve üzerinde CryptexFixup.kext gerekir.
Ancak burda sorun ekran kartınız. Özellikle Çin çıkışlı bu kartlar bu haliyle Hackintosh uyumlu değildir ve uygun bir Rx570 bios kullanmak gerektirir.
Kurulum için Windows kurulu diskten bağımsız bir bölüm ayarlamanız ve bu bölüntüyü diyelim ki Exfat formatlamanız yeterli olur. Kurulum ekranında apfs formatlanabilir.
Mac os sonoma usb belleği hazırladım ancak Windows üzerinde efi klasörü gözükmüyor.
Windowsun kurulu olduığu diski ikiye bölüp kullanacağım gpt dosya biçimi ile.
Ekran kartına bios atmam gerek dediğinizi anlıyorum ancak böyle bir şey yapamam şu anki ekran kartı ile kurulum yapamaz mıyım?
İşlemci konusunu anlamadım kuramaz mıyım yani?
Anlaşılmayacak bir şey yok. Örneğin şu an Sonoma indiriyorsunuz bu sürüm AXV2 işlemci desteği ister. Sizin işlemcinizin ise bu desteği yok. Kurulum yapılamaz. Kurulumun başlayabilmesi için EFI/OC/Kexts klasörü içerisinde extra CryptexFixup.kext ihtiyacınız var.
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.