Merhabalar forumda yeni bir üyeyim uzun zamandır bu başlıktaki belirttiğim konuyu araştırmaktayım bilgisayarımın bilgileri build signature kısmında detaylı mevcut niyetim macOS Sonoma son sürüm versiyonunu kurmak tabi uygun bir versiyon ise değilsede uygun bir macOS sürümü araştırmalarıma göre işlemcim ekran kartlarım uygun duruyor reddit ve github gibi platformlarda kuran yabancı insanların paylaşımlarına rastladım sadece Wi-Fi kartım direk desteklemiyor tanıtmam gerekiyor onu da yapan kullanıcıları gördüm konuya vakıf biriyim sadece yol haritam yok karıştı biraz nereden başlayıp nasıl gidiceğimi bir türlü bilemedim macOS Sonomayı daha çok günlük kullanım macOS deneyimi yaşamak adına Windows işletim sistemimin yanına yani tek bir depolama aygıtında iki işletim sistemi şeklinde kurmak istiyordum bu forumda ki rehberlerden de yola çıktım gerekli dosylarıda edinmiştim ama efi de işlemcime uygun config dosyası yoktu yine google üzerinden aratınca başka marka ama aynı donanıma sahip bilgisayarların efi config dosyaları github reddit gibi yerlerde paylaşılmış ama emin olamadım sizlerden görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum nereden başlayıp nerede bitiriceğimi gerekli rehber dosyalar gibi gibi konularda aydınlatılmak istiyorum şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum iyi forumlar dilerim.
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- HP - Victus by HP Gaming Laptop 15-fb0xxx
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 5 5600H with Radeon Graphics 12 CPUs 3.3GHz
- Grafik Kartı
- AMD Radeon RX Vega 7 Renoir (Dahili) & AMD Radeon RX 6500M (Harici)
- Ses Kartı Modeli
- Realtek High Definition Audio (Realtek)
- Ağ Aygıtları
- Realtek Gaming GbE Family Controller (Ethernet) & MediaTek MT7921 Wi-Fi 6 802.11ax PCIe Adapter (Wi-Fi)
- Disk ve RAM
- 512 GB NVMe SSD & 16 GB DDR4 3200Mhz