Merhaba arkadaşlar, daha önce çok uğraşmıştım appleALC ile sesi aktif etmek için fakat becerememiştim, neredeyse tüm layoutID'leri denedim ama olmamıştı ve bende normalde VoodooHDA 2.90d kullanıyordum fakat voodooHDA paket şeklinde olduğu için System Preferences bölümüne kafasına göre birşeyler falan yüklüyor ve bu benim hoşuma gitmiyordu birde VoodooHDA kext'inin içerisinde arada bir ayar yapmak zorunda kalıyordum herneyse... İnternette dolaşırken yabancı bir sitede bir rehberden gördüğüm yöntemleri uyguladım ve AppleALC ile sesi aktif etmeyi başardım, şuanda hafif bir şekilde sesin biraz daha kaliteli olduğunu farkettim, herneyse yöntem şu şekilde ;
İşlem bittikten sonrada aşağıdaki gibi....
Bunları yaptıktan sonra,
NOT : TextEdit ile config.plist dosyanızı açın ve Acpi / DSDT altındaki patches kısmına "Rename ALZA to HDEF" değerini ekleyin, Find kısmına bu kodu "414C5A41" yapıştırın, Replace[HEX] kısmına ise bunu "48444546" ve kaydedin.
- AppleALC.kext, Codec-Commander.kext, ve Lilu.kext'i indirin. (Hepsi içinde)
RehabMan-CodecCommander-2017-0501.zip
AppleALC.kext.zip
Lilu.kext.zip
- Daha sonra EFI/Clover/kext/other içerisine gidin ve ses'e ait tüm kextleri silin
- KCPM Pro Utility adlı programın "Maintenance" bölümünden Rebuild Cache yapın.
İşlem bittikten sonrada aşağıdaki gibi....
Bunları yaptıktan sonra,
NOT : TextEdit ile config.plist dosyanızı açın ve Acpi / DSDT altındaki patches kısmına "Rename ALZA to HDEF" değerini ekleyin, Find kısmına bu kodu "414C5A41" yapıştırın, Replace[HEX] kısmına ise bunu "48444546" ve kaydedin.
- Yedeklediğiniz AppleHDA.kext dosyasını tekrar S/L/E içerisine atın.
- İndirdiğiniz AppleALC, CodecCommander ve Lilu kextlerini EFI/Clover/kext/other içerisine atın.
- Daha sonra KCPM Utility Pro ile tekrar rebuild cache yapın.
- Rebuild cache yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatın.
Moderatörün son düzenlenenleri: