xcode/android stuido/netbeans&java/Navicatpreminium(Database_programi)

Konuyu nasil buldunuz ?

• Guzeldi :)

Kullanılan: 1 100.0%
  • Idare eder

Kullanılan: 0 0.0%
  • Yetersiz

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
29
Oncelikle herkese merhaba,

Oncelikle ingilizce klavye kullandigim icin yazimlarda harf degisikligi bulunabilir affola.Asil konumuza gececek olursak Xinfo ailesinden birisi olarak asil amacimin macos ortaminda yazilim gelistirmek olmasiyla birlikte bazi uygulamalar icin rehber gerekliligi duydum. Forumda arastirmam sonucunda bir konu bulamamam sonucunda sizleri bilgilendirmek bulmanizi kolaylastirmak adina konuyu acmak istedim. Bir hatami gorurseniz lutfen uyaniriniz.

Programlarimiz :
1- Xcode ( MacOs, Ios, TvOs, WatchOs cihazlarina uygulama yapma araci)
2- Android Stuido ( Android uygulama gelistirme ortami)
3-GenyMotion&Virtulabox( Android Emulator&Emulator calismasi icin gerekli server)
4-NetBeans
5-NavicatPreminium( Basic Database programi & Bakkal defteri diyoruz sektorde :))

1- Xcode yukleme islemi
yYPN08cPyO2JxIzwnjqxxmJT8RczICFX.png

Yukaridaki resimdeki sekilde yukleyebilirsiniz. Ayrica yaninda gozuken uygulamalar ile dil hakkinda yardim alabilirsiniz giris seviyesi ile ilgili dokuman.
Daha sonra uygulamaniz Launcpad icerisinde yer almis olacaktir.

2-Android Studio(Android uygulama gelistirme ortami)

==> Download Android Studio and SDK Tools | Android Studio <== Linkine gidip .dmg halini indirip acin ve size gelen ekranda android simgesini tutup yanindaki klasore surukleyiniz.Yukleme islemi baslayacaktir en son Launcpad i kontrol ediniz.

3-GenyMotion&Virtulabox( Android Emulator&Emulator calismasi icin gerekli server)

Android Stidoa uzerinde yapilan calismalarinsanala cihaz uzerinde kontrol edilmesine yardimci olur.
GenyMotion link :Account Login – Genymotion Android Emulator
virtualbox : Downloads – Oracle VM VirtualBox

Indirme icin resimleri takip edin

Yukleme :GenyMotion icin yine tekrar surukle birak ile islem yapacagiz . Virtualbox icin standart uygulama yukler gibi .dmg calistirip acilan uygulamada install iki kere tiklayarak yonergeleri takip etmek

4- NetBeans
Link: https://netbeans.org/downloads/index.html

Reimde gordugunuz ozellikleri gore indirme yapabilirsiniz . Tavsiye hepsi olan iyidir ^^.

Yukleme : Standart olarak .dmg baglayin ve install uzerine 2 kere tiklayin gelen yonergeleri takip edin.

5-Navicat Preminium
Korsan paylaşım yasak.

Bu program icin versiyon kaynakli orjinal siteden degil belirtilen siteden indirme yapip ucretsiz kullanabilirsiniz.

Yukleme : Surekle birak uygulayarak daha sonra Launchpad kontrol ediniz.

Not : Konu icerisinde hatami gorurseniz lutfen uyarin. Baska konularla yine karsinizda olma dilegiyle gorusmek uzere begeniyi cok gormeyin :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: erhanbicer

erhanbicer

APPRENTICE
8 Ocak 2018
74
13
21
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad Z510
İşlemci Modeli
Intel i5 4200m
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & Nvidia 740m
Disk ve RAM
250GB SSD & 8GB RAM
  • Like
Tepkiler: brkcnszgn

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
29
Navicat programı ücretli bir programdır ve korsan olarak kullanılması tavsiye edilmez.

Onun için benim kullanımdığım program DBeaver'dır.

Navicat'in yaptığı her işi görmektedir. Aşağıda ki linkten indirip kurabilirsiniz.

Download | DBeaver

Ayrıca Android içinde Java JDK gerekli onuda bu linkten indirip mac OS'a kurabilirsiniz.

Java SE - Downloads | Oracle Technology Network | Oracle
Tekil olarak da indirme yapabilirler ancak android studio kurucak kisi zaten otomatik yukler + netbeans icinde durum ayni. Keyfi olarak, verdiginiz linktende indirilebilir. Hangisi kolay geliyorsa. :cool:

• Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Tekil olarak da indirme yapabilirler ancak android studio kurucak kisi zaten otomatik yukler + netbeans icinde durum ayni. Keyfi olarak, verdiginiz linktende indirilebilir. Hangisi kolay geliyorsa. :cool:
Ne olursa olsun: @erhanbicer yazdığı üzere; OSXINFO forumda korsan içerik paylaşımı yasaktır. Aksi durumda uyarı cezası vardır, hatırlatırım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
29
Ne olursa olsun: @erhanbicer yazdığı üzere; OSXINFO forumda korsan içerik paylaşımı yasaktır. Aksi durumda uyarı cezası vardır, hatırlatırım.
Konuyu duzenleyemiyorum aksi takdirde kaldirirdim navicat kismini sadece arayanlar icin destek olmak istemistim ama, lugatiniz ve kelimeleriniz asiri sert rica edicem biraz da ilimli olabilirsiniz. Yasakli oldugunu anlama gec oldu, zaten 3 saat ugrasip dokuman hazirlayip, paylastiktan 15 dakika sonra siz zaten duzelttiniz, navicat linkini kapattiniz. Forumda yardimci olmak isterken bu denli sevk kirmak hic hos degil. @montezuma

• Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Lugatımız kesinlikle sert değil. Sen bu konuyu paylaştıktan bir kaç saat sonra ben linki kaldırdım. Ancak sorun; üye olurken kullanıcı sözleşmesini ve sonrasında forum kurallarını okumamak sanırım. Zira net olarak korsan paylaşımın bu forumda yasak olduğu gayet açık. Kısaca; Şefk kıracak bir şey yapmıyoruz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
29
Bilginize ve macOs veya isinizle ilgili tecrubenize asla sozum yok herkese yardimci olmaya calisiyorsunuz. Ancak farkinda degilsiniz belli ki yada ben oyle hissediyor da olabilirim. Lakin kullandigimiz sistemin orjinal olmamasiyla birlikte soz konusu bahsedilen programlarin kullanilmamasi arasindaki o ince farki anlamis degilim ama kurallar bulundugumuz yerin kurali uymakta mukellef olan biziz.

Cok tesekkur ederim uyarilariniz icin isterseniz konuyuda kaldirabilirsiniz.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sanırım Hackintosh kelimesindeki (hack) kısmına takılıyorsun. Hackintosh'un yasal müeyyidesi yoktur. Zira Mountain Lion sonrasında macOS işletim sistemleri ücretsiz oldu. Bu bağlamda zaten ücretsiz olan bir işletim sisteminin yasal bir bağlayıcılığı olmadığından Apple hackintosh kurulumlarına karşı herhangi bir girişimde bulunmamakta. Eğer böyle bir zorunluluk olsaydı ne hackintosh kurabilirdik, ne iMessage kullanabilirdik, ne Apple Store üzerinden uygulama indirebilirdik vs.
Sonuç olarak para ile satılan macOS sürümleri haricinde ( Mountain Lion ve öncesi) hackintosh kurulumunda sorun yoktur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler