Yazılım Geliştirme ve Oyun amaçlı hackintosh+bootcamp windows

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Merhaba,

Hackintosh high sierra iso dosyasını dün indirdim bu akşam kısmetse kurulumu yapacağım, kullanım amaçlarımı ne derece karşılar sizlere danışmak istedim, vereceğiniz cevaplara göre bootcamp veya dual boot sistem kuracağım, tercihim dualboota hiç girmeden tek sistem üzerinde bootcamp ile işi çözmek umarım mümkündür.

Evdeki bilgisayarımın benim için ilk önceliği hobim olan müzik prodüksiyon işleri, elektronik müzikle ilgileniyorum mac os işletim sisteminin bu işi fazlasıyla karşıladığını biliyorum bu yüzden başlığa bu amacımı belirtmedim, sistemde daw yazılımı olarak studio one kullanacağım.

Yazılım geliştirme : Mesleğim yazılım geliştirme, normalde eve iş getirmem ancak özel projeler için evden çalışmam gerekebiliyor, bu iş için asp.net , mvc, ms sql gibi paltformlara ihtiyacım var, native olarak bu ihtiyaca çözüm bulabilir miyim ? yada bootcamp ile windows kullansam aynı verimlilikte yazılım geliştirme yapabilirmiyim ?

Oyun : Evet bu konu ile ilgili tereddütlerim var, aslında hardcore gamer değilim ancak oynadığım oyunlar var , pes , fifa serilerini sıkça oynarım, bunun yanında arada bir arkadaşlarla gta5 oynuyoruz, ve bazen de half life , cs go. Steam ile birlikte mac os için oyun desteği gözle görülür şekilde armaya başladı ancak halen yeterli seviyede değil, sorum şudur, windows platformunu bootcamp ile oyun amaçlı kullandığımızda performans ne oluyor ? yazdığım donanımlarla fps dropları yaşamadan oyun oynayabilir miyim ?

Şimdiden teşekkürler, ayrıca @montezuma sanırım sitenin sahibi, eskiden mod olduğu sitede de bilgilerinden istifade etmiştim, kendi sitesinde başarılar diliyorum :)

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Intel Coffee Lake S I7 8700k
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Focusrite Scarlett 3rd Gen USB 4i4
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Bootcamp zaten kuramazsın. Hackintosh sistemlerde bootcamp olmaz.

Mecburen dual boot kuracaksın.

Dual boot kurduğun için de Windows oyun performansın iyi olacaktır sistemine göre. CSGO'yu Mac OS'ta oynayabilirsin. Tek yapman gereken fare hızlandırıcısını kapatmak. Yoksa aim alamazsın.

Mac OS sistemlerde fare hızlandırıcısını kapatmak

Yazılım geliştirmeye gelince açıkçası yazılımla ilgilenmediğim için Mac OS bu ihtiyacını karşılar mı tam bilmiyorum fakat Xcode kullanımında herhangi bir sorun olmuyor.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Bootcamp sisteminin hackintosh içerisinde çalıştırılamadığını ilk kez duydum, hevesim kursağımda kaldı diyebilirim.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,811
7,593
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Benim hayalimdeki sistemde dualboot yerine mac os sisteminden çıkmadan bootcamp ile oyun ve yazılım işlerimi halletmek vardı, ancak sanıyorum şu an bu mümkün değil. Mecburen dual boota yöneleceğim. @montezuma bilgi için teşekkürler ancak ayrı hdd lerim var bölünmüş alan yapmayacağım.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,811
7,593
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Paylaştığım rehberlerden biri buna ait. Ayrıca en kolay kurulum budur zaten. Yani Ayrı HDD'lere kurulum.
Ayrı disk anlatımını okudum ancak bootcamp ile ilgili bir kısım göremedim. Verdiğiniz anlatımdaki gibi kurulumu yapınca mac işletim sistemi açıkken windows tarafını bootcamp ile kullanabilirmiyim ?

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,811
7,593
4,401
@taluyka 'nın dediği gibi Hackintosh cihazlarda orijinal Mac'lerdeki gibi Bootcamp kullanılamaz. Bunun yerine kurulum imajı indirilip macOS kurulumu yapılır. Ek olarak harici bir diske Windows kuracaksan da, Windows kurulumunda takip ettiğin adımları takip edip Windows kurulumu yapacaksın. Bu işlemlerden sonra her iki sistemi de kullanabilmek için Clover Bootloader kurulumu yapıp Win ve macOS işletim sistemini sorunsuz bir şekilde kullanacaksın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Dual boot kurulumun Bootcamp'ten farkı yok. Aksine daha performanslı ve stabil çalışacağının garantisi var.

Bootcamp ile Mac OS içerisinden direkt Windows'a geçiş yapamazsın. Yine restart atmak zorundasın.

Senin söylediğin 3. Parti yazılımlar olan Parallels Desktop, Vmware, VirtualBox gibi yazılımlar ile yapılabilir ki bildiğimiz sanal makine teknolojisi o da. Performans alamazsın.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Bilgilendirmeleriniz için teşkekür ederim bugün dual boot ile kurulum yaptım sıkıntı yaşamadım sağlıklı bir şekilde kullanıyorum.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler