Merhabalar, amd ryzen 2700x işlemci ve radeon rx 580x ekran kartlı masaüstü pc'de sitedeki rehber sayesinde başarılı kurulum gerçekleştirdim. Çok teşekkürler.
Logitech G710+ mekanik klavyem ile windows keymap şeklinde kodlama yapmak üzerine ayarlarımı yaptım.
Yaptığım düzeltmeler.
- " tuşuna basınca -> " (windows style) ve shift+ " -> é (windws style)
- altgr + q basınca -> @
- altgr + 7 -> {
- altgr + 0 -> }
- sol ctrt + a == (macostaki command + a) -> select all
- sol ctrl + x ve sol ctrl+v gibi diğer kısaltmalar -> windows karşılığı olan kes, yapıştır vs.
- tuş kombinasyonu standart dışı olan bir değişiklik -> uygulamalar arası geçiş alt+tab değil ctrl+tab şeklinde oluyor. alt+tab uygulama içindeki sekmeler arasında geçiş yaptırıyor.
Yapmak için
1) Sistem Tercihleri -> Klavye -> Giriş Tercihleri -> Türkçe Q(Standart) klavye seçilir.
2) Sistem Tercihleri -> Klavye -> sol altta bulunan Niteleme Tuşları ve ayarlar resimdeki gibi yapılır:
3) Karabiler-Elements programı indirilir. Karabiner-Elements dmg dosyası ile kurulum yapıldıktan sonra Lanchpad veya Search'den Karabiner Elements app uygulaması açılır.
Simple modifications -> Target(for all devices)-> aşağıdaki ayarlar uygulanır.
Logitech G710+ mekanik klavyem ile windows keymap şeklinde kodlama yapmak üzerine ayarlarımı yaptım.
Yaptığım düzeltmeler.
- " tuşuna basınca -> " (windows style) ve shift+ " -> é (windws style)
- altgr + q basınca -> @
- altgr + 7 -> {
- altgr + 0 -> }
- sol ctrt + a == (macostaki command + a) -> select all
- sol ctrl + x ve sol ctrl+v gibi diğer kısaltmalar -> windows karşılığı olan kes, yapıştır vs.
- tuş kombinasyonu standart dışı olan bir değişiklik -> uygulamalar arası geçiş alt+tab değil ctrl+tab şeklinde oluyor. alt+tab uygulama içindeki sekmeler arasında geçiş yaptırıyor.
Yapmak için
1) Sistem Tercihleri -> Klavye -> Giriş Tercihleri -> Türkçe Q(Standart) klavye seçilir.
2) Sistem Tercihleri -> Klavye -> sol altta bulunan Niteleme Tuşları ve ayarlar resimdeki gibi yapılır:
3) Karabiler-Elements programı indirilir. Karabiner-Elements dmg dosyası ile kurulum yapıldıktan sonra Lanchpad veya Search'den Karabiner Elements app uygulaması açılır.
Simple modifications -> Target(for all devices)-> aşağıdaki ayarlar uygulanır.
Moderatörün son düzenlenenleri: