Yeni Kurulum Yapmadan Önceki Ayarlara Dönmek

uisik34

JEDI
20 Nis 2018
269
51
301
44
Özellikle ses sürücüsünü AppleALC ile çalıştırma denemelerimde Boot ekranda X bir hata kodu ile kalan sistemi yeniden kurulum yapmaya gerek kalmadan nasıl kurtarabiliriz?

1. Sistemde çift işletim sistemi yoksa USB den boot eden Linux bir işletim sistemi iş görür mü?
2. Aynı şekilde USB den boot edip recovery modda komut satırından (bu epey uğraştırır diye düşünüyorum) ilgili directory dosyalar silinebilir mi?
3. Veya kurulum yapılam HD üzerindeki Clover menüden Recovery bölümünde ne gibi işlemler denenebilir?
4. Time Machine işe yarar mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Özellikle ses sürücüsünü AppleALC ile çalıştırma denemelerimde Boot ekranda X bir hata kodu ile kalan sistemi yeniden kurulum yapmaya gerek kalmadan nasıl kurtarabiliriz?
config.plist / Boot argümanlarına -alcoff komutunu eklersen AppleALC devre dışı bırakılır.
1. Sistemde çift işletim sistemi yoksa USB den boot eden Linux bir işletim sistemi iş görür mü?
Her ikisi de olur. Linux çok kullanmıyorsan USB üzerinden kullanabilirsin. Diskte gereksiz yer kaplamamış olursun.
2. Aynı şekilde USB den boot edip recovery modda komut satırından (bu epey uğraştırır diye düşünüyorum) ilgili directory dosyalar silinebilir mi?
Bunu -s (Single user mod) kullanarak yapabilirsin.
3. Veya kurulum yapılam HD üzerindeki Clover menüden Recovery bölümünde ne gibi işlemler denenebilir?
Recovery ile internet üzerinden kurulum yapabilirsin.
4. Time Machine işe yarar mı?
Yarar.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: uisik34

uisik34

JEDI
20 Nis 2018
269
51
301
44
config.plist / Boot argümanlarına -alcoff komutunu eklersen AppleALC devre dışı bırakılır.

Her ikisi de olur. Linux çok kullanmıyorsan USB üzerinden kullanabilirsin. Diskte gereksiz yer kaplamamış olursun.

Bunu -s (Single user mod) kullanarak yapabilirsin.

Recovery ile internet üzerinden kurulum yapabilirsin.

Yarar.
Linux ile boot ettikten sonra Config.plist /Boot üzerine alcoff komutu nasıl eklenir?

Single User modu Kurulu diskteki sistemi açmadan space tuşu ile içine girip aktif edebiliyoruz sanırım ama bu şekilde de boot etmeyebiliyor. En kullanışlı yöntem sistem açılmadığı noktada sanırım boot eden bir usb ile sisteme dışarıdan müdahel etmek gibi duruyor. (En azından benim gibi başlangıç seviye hackintosher açısından)

Time Machine Hackintosh olan usb den başlatıp oradaki seçeneklerden Time Machine seçilip sanırım önceki bir zamana dönülebiliyor. Sistem temiz kurulumda çökmeden önce bir backup alınmasında tekrar tekrar başa dönmemek açısından önem taşıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Linux ile boot ettikten sonra Config.plist /Boot üzerine alcoff komutu nasıl eklenir?
Dosyayı bir text edit programı ile açıp boot argümanları satırı altındaki komutlara -alcoff komutunu ekleyebilirsin. Yada tarayıcını kullanarak osxinfo config düzenleme aracı ile de yapabilirsin.
Single User modu Kurulu diskteki sistemi açmadan space tuşu ile içine girip aktif edebiliyoruz sanırım ama bu şekilde de boot etmeyebiliyor. En kullanışlı yöntem sistem açılmadığı noktada sanırım boot eden bir usb ile sisteme dışarıdan müdahel etmek gibi duruyor. (En azından benim gibi başlangıç seviye hackintosher açısından)
Sistem kök dizinine erişmek için bir diğer kullanışlı yöntem Windows üzerinde Paragon HFS kullanmak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

uisik34

JEDI
20 Nis 2018
269
51
301
44
Dosyayı bir text edit programı ile açıp boot argümanları satırı altındaki komutlara -alcoff komutunu ekleyebilirsin. Yada tarayıcını kullanarak osxinfo config düzenleme aracı ile de yapabilirsin.

Sistem kök dizinine erişmek için bir diğer kullanışlı yöntem Windows üzerinde Paragon HFS kullanmak.
Boot eden USB den ulaşıp işlem yapmak daha kullanışlı olacak zira sisteme windows yüklemeyi şu etapta düşünmüyorum. :cool:
Bir kaç ince ayar işim kaldı onları netleştirdikten sonra bu mini pc üzerinde macos ile epey götürürüm diye düşnüyorum.

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler