Marka: LenovoSistem özelliklerini yazın.
Dediğim gibi hem yeniyim hem cahilim maruz görün lütfenWifi çalıştıramadım demişsin ama Wifi kartının modelini paylaşmamışsın. Nasıl anlaşılacak uyumlu mu değil mi?
Wifi kartı marka modelini de paylaş.
Mac uyumlu bir kart değil. Çalışmayacaktır. Ya değiştireceksiniz ya da uyumlu bir Usb Wifi kullanmanız gerekecek.Realtek RTL8723BE wireless
Öncelikle çok teşekkürederimMac uyumlu bir kart değil. Çalışmayacaktır. Ya değiştireceksiniz ya da uyumlu bir Usb Wifi kullanmanız gerekecek.
HD 4600 ile Monterey kurulumu yapılabilir. Daha üst sürümlerde ekran kartının tanıtılması için OCLP gerekir.
Bağlantıdaki yolu takip ederek Windows üzerinde sisteminize uyumlu EFI hazırlamanız mümkün.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu
Yine isterseniz eklediğim EFI ile de Monterey deneyebilirsiniz.
Lenovo Thinkpad E440-EFI.zip
drive.google.com
Paylaşılan yapılandırmayı eğer sistemi USB bellekte boot ediyorsan oraya SSD diskten boot ediyorsan oraya eklemelisin.Bu paylaştığıniz dosyadaki herşeyi kurulumdan sonra SSD deki efi klasörünün içine mi kopyalamam gerekiyor?
macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek PlatformuVe monterey için önereceğiniz bir sürüm varmıdır
macOS için tak kullan harici aygıt yok denecek kadar azdır. Bu linkteki üçüncü taraf sürücü ile listelenen aygıtların çalıştığı doğrulanmıştır.Son olarak tak çalistir olarak bildiğiniz kurulumsuz mac uyumlu USB wifi varmidir
Hocam kurulum başarılıPaylaşılan yapılandırmayı eğer sistemi USB bellekte boot ediyorsan oraya SSD diskten boot ediyorsan oraya eklemelisin.
macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Forumda bütün sürümlerin imajları vardır.
macOS için tak kullan harici aygıt yok denecek kadar azdır. Bu linkteki üçüncü taraf sürücü ile listelenen aygıtların çalıştığı doğrulanmıştır.
Bütçenize göre biri işinizi görmelidir.
GitHub - chris1111/Wireless-USB-Adapter
Araştırdım ama bulamadım 🥲Ses kartınızın modeli nedir?
Yok tek disk Mac olarak kurdumWindows yok mu yanında?
Varsa Aygıt yöneticisinden bakabilirsiniz.
Windows yok mu yanında?
Varsa Aygıt yöneticisinden bakabilirsiniz.
Supported ThinkPad System |
Dediklerinizi aynen yaptım kontrol etmemi istediğiniz kexde mevcut sadece nvram reset yapın sistemi yeninden başlatmadan demişsiniz onu nasil yapacağımı bilmiyorum nvram reset yapmadan 3 unude denedim olmadi(layout 3, 21, 28)
Bu üç değerden birisi ile çalışmalı.
Kernel sekmesini kontrol edin ve AppleALC.kext var mı bakın.
Config.plistinizi forum üst bandındaki config düzenle ile açın ve NVRam sekmesini ve karşısındaki 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 dizinine tıklayın. Karşısında boot-args göreceksiniz. Burdaki boot komutları arasına alcid=3 komutunu ekleyin. (İki komut arasında bir boşluk olmalı) Sonrasında kaydedin ve çıkın.
Sistemi yeniden başlatmadan mutlaka NVRam Reset yapın.
alcid=3 olmazsa alcid=21 ve alcid=28 yazarak aynı işlemleri tekrarlayın.
opencore ekranında boşluk tuşuna bas resetnvram diye bir giriş göreceksin buna tıkla nvram temizleyece.
Ek olarak hackintool uygulaması ile SES sekmesine gel ve ekran görseli paylaş.
Araçlar - Hackintool (Türkçe) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.