Herkese merhaba, yine ben ve yine yıllar sonra yeniden macOS kurabilmek için, yine siz değerli üstadlarımın bilgilerine ihtiyacım var.
Bildiğiniz üzere yıllar önce çok eski bir sisteme El Capitan kurmayı başarmıştım.
Ancak artık o eski sistemden birazcık daha yeni bir sistem hazırladığım için ve El Capitan işletim sistemi de artık bir çok programı doğru düzgün desteklemediği için, yeni bir macOS işletim sistemi sürümünü kurabilmeyi ümit ediyorum
Konularda OpenCore ile kurulumlar yapıldığını gördüm ama benim sistemle uyumlu olabilecek bir kurulum rehberleri bulamadım, acaba bu sistemde mi uyumsuz?
Gerçekten bu sistem de uyumsuz ise, siz değerli üstadlarımı hiç meşgul etmek istemem ve macOS deneyimimi artık başka baharlara bırakırım
Eğer sistemimde herhangi bir sorun görünmüyorsa (ki OpCore Simplify isimli bir yardımcı aracın söylediğine göre bilgisayarıma Tahoe 26'yı bile kurabilirmişim ama yeşil renkle Sequoia sürümünü vurgulamıştı. Ben de hemen heyecan yaparak OSXINFO rıhtımlarına doğru yelken açtım ve buradaki OpCore Simplify rehberinden faydalanarak OpCore Simplify aracı ile macOS Sequoia uyumlu bir EFI klasörü oluşturdum şimdi ne yapmalıyımı onu bilmiyorum) ve ayrıca macOS Sequoia sürümü dışında önereceğiniz sürüm, güncel programları destekliyorsa, uzuuun uzun yıllar sonra yine, yeniden macOS işletim sistemine geri dönüş yapmayı planlıyorum.
Umarım sistemim uyumludur.
Saygı ve sevgilerimle esen kalın
								Bildiğiniz üzere yıllar önce çok eski bir sisteme El Capitan kurmayı başarmıştım.
Ancak artık o eski sistemden birazcık daha yeni bir sistem hazırladığım için ve El Capitan işletim sistemi de artık bir çok programı doğru düzgün desteklemediği için, yeni bir macOS işletim sistemi sürümünü kurabilmeyi ümit ediyorum
Konularda OpenCore ile kurulumlar yapıldığını gördüm ama benim sistemle uyumlu olabilecek bir kurulum rehberleri bulamadım, acaba bu sistemde mi uyumsuz?

Gerçekten bu sistem de uyumsuz ise, siz değerli üstadlarımı hiç meşgul etmek istemem ve macOS deneyimimi artık başka baharlara bırakırım

Eğer sistemimde herhangi bir sorun görünmüyorsa (ki OpCore Simplify isimli bir yardımcı aracın söylediğine göre bilgisayarıma Tahoe 26'yı bile kurabilirmişim ama yeşil renkle Sequoia sürümünü vurgulamıştı. Ben de hemen heyecan yaparak OSXINFO rıhtımlarına doğru yelken açtım ve buradaki OpCore Simplify rehberinden faydalanarak OpCore Simplify aracı ile macOS Sequoia uyumlu bir EFI klasörü oluşturdum şimdi ne yapmalıyımı onu bilmiyorum) ve ayrıca macOS Sequoia sürümü dışında önereceğiniz sürüm, güncel programları destekliyorsa, uzuuun uzun yıllar sonra yine, yeniden macOS işletim sistemine geri dönüş yapmayı planlıyorum.

Umarım sistemim uyumludur.

Saygı ve sevgilerimle esen kalın
- BootLoader: OpenCore
- İşlemci Modeli: Intel Core i5 3470
- Grafik Aygıtları: nVidia GeForce GTX 980 Ti ( EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW GAMING ACX 2.0+ Ekran Kartı )
- Ses Aygıtları: Realtek ALC887 ( Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI )
- Ağ Aygıtları: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
- Disk ve Ram (maalesef onları yükseltemedim  ): 80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz ): 80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz
- BootLoader
- -
- Laptop Modeli
- -
- Anakart Modeli
- Asus P8H77-V LE
- İşlemci Modeli
- Intel® Core™ i5-3470
- Grafik Kartı
- EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW GAMING ACX 2.0+ Ekran Kartı
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI
- Ağ Aygıtları
- Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
- Disk ve RAM
- 80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz