Asus P8H77-V LE macOS

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
Herkese merhaba, yine ben ve yine yıllar sonra yeniden macOS kurabilmek için, yine siz değerli üstadlarımın bilgilerine ihtiyacım var.

Bildiğiniz üzere yıllar önce çok eski bir sisteme El Capitan kurmayı başarmıştım.

Ancak artık o eski sistemden birazcık daha yeni bir sistem hazırladığım için ve El Capitan işletim sistemi de artık bir çok programı doğru düzgün desteklemediği için, yeni bir macOS işletim sistemi sürümünü kurabilmeyi ümit ediyorum

Konularda OpenCore ile kurulumlar yapıldığını gördüm ama benim sistemle uyumlu olabilecek bir kurulum rehberleri bulamadım, acaba bu sistemde mi uyumsuz? 😅

Gerçekten bu sistem de uyumsuz ise, siz değerli üstadlarımı hiç meşgul etmek istemem ve macOS deneyimimi artık başka baharlara bırakırım 😊

Eğer sistemimde herhangi bir sorun görünmüyorsa (ki OpCore Simplify isimli bir yardımcı aracın söylediğine göre bilgisayarıma Tahoe 26'yı bile kurabilirmişim ama yeşil renkle Sequoia sürümünü vurgulamıştı. Ben de hemen heyecan yaparak OSXINFO rıhtımlarına doğru yelken açtım ve buradaki OpCore Simplify rehberinden faydalanarak OpCore Simplify aracı ile macOS Sequoia uyumlu bir EFI klasörü oluşturdum şimdi ne yapmalıyımı onu bilmiyorum) ve ayrıca macOS Sequoia sürümü dışında önereceğiniz sürüm, güncel programları destekliyorsa, uzuuun uzun yıllar sonra yine, yeniden macOS işletim sistemine geri dönüş yapmayı planlıyorum.😍

Umarım sistemim uyumludur.🤞

Saygı ve sevgilerimle esen kalın :)
  • BootLoader: OpenCore
  • İşlemci Modeli: Intel Core i5 3470
  • Grafik Aygıtları: nVidia GeForce GTX 980 Ti ( EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW GAMING ACX 2.0+ Ekran Kartı )
  • Ses Aygıtları: Realtek ALC887 ( Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI )
  • Ağ Aygıtları: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
  • Disk ve Ram (maalesef onları yükseltemedim 😔 ): 80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz

BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW GAMING ACX 2.0+ Ekran Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
Disk ve RAM
80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
17,576
8,906
4,401
Desteklediği son sürüm High Sierra. High Sierra'da tanıtabilmek için Web driver gerekir.
Daha üst sürümler için (Tahoe hariç) OCLP kullanmak gerekir. Ayrıca işlemcinizin AVX2 desteği olmalı ki sadece AVX desteği var. AVX2 sorununu ekstra bir kext ile çözseniz bile bir Ivy Bridge işlemci de üst sürümler stabil çalışmayacaktır.
OpCore Simplify isimli bir yardımcı aracın söylediğine göre bilgisayarıma Tahoe 26'yı bile kurabilirmişim
Hayır kuramazsınız. Sistem ekran kartını tanıtabilmek için gereken OCLP henüz Tahoe sürümü için yok.

BootLoader
OpenCore 1.0.5
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Love
Tepkiler: salih35
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler