macOS Sonoma
Bir kaç ay süreden sonra tekrar macOS kurdum , tabi yine herzamanki gibi uzun sürdü ama ne beklersiniz windows bir bilgisayara macOS kurmaya çalışıyorsunuz ama bazen bunada şükür ediyorum çünkü eski sistem hem grafik kartı desteklenmiyordu hemde çok sorun çıkartıyordu , iyiki bu makineye geçtim , belki geçmeseydim şuan hackintoshla ilgim bile olmayacaktı
Bir kaç şey daha demeden , sistem bilgilerimi vereyim :
İlk önce 4 çekirdekli AMD Ryzen 3 3100 işlemcisini kullanıyorum , gayet hızlı ve performans veren bir işlemci.
Sonra GPU olarak ise AMD Radeon RX 560 kullanıyorum , gayet güzel görüntü veriyor.
macOS sürümü olarak ise Sonoma 14.4 kullanıyorum , büyük ihtimal USB mapping yaparak Seqouia kurarkenki hatayı düzelticem ve yükselticem.
Opencore sürümü olarak 1.0.0 kullanıyorum , Seqouia'ya geçerken yükselticem.
Ses kartı olarak Realtek ALC892 var sistemde , daha şu ana kadar hiç çalışmadı ama şuan hackintoolda algıladı büyük ihtimal bir ses aygıtı takıp deniyicem (olursa haber veririm)
Disklerim olarakta
ADATA SU650 - Macintosh HD (500 GB) / Reading ve Writing hızı gayet iyi.
Toshiba-RC500 - Yedek (500GB) / Yedeklerim için kullanıyorum (bazı dosyalar için) ve gayet hızlı çalışıyor.
SMBIOS ise iMac Pro 2017. (bilerek iMessage ve FaceTime hizmetlerini etkinleştirmedim , kullanmıyorum çünkü zaten bir iPad'im var)
///
İlk önce aldığım hatalardan biri
pci (build 20:15:17 Aug 22 2022) flags 0x3080
Gerçekten beni uğraştıran tek hataydı , normalde 4G decoding'i Disable ederek hatayı çözüyordum ama buseler olmadı.
Çözüm : Config.plist'i düzenleyip , SSDT-CPUR.aml ekledim ve sorun düzeldi ondan sonra temiz bir kurulum yaptım.
Sorunum hakkında ilgilendiği için @strangerone hocamıza teşekkür ediyorum.
Bu kadardı! (Yakında EFI dosyasını atabilirim ama büyük ihtimal atamam Google drive ve onedrive hepsi dolu)
Sanırım , başarılı kurulum konusu atmak isterken kitap yazdım ama olsun
- BootLoader
- OpenCore 1.0.7
- Laptop Modeli
- macOS Tahoe 26.2
- Anakart Modeli
- MSI A520M Pro (MS-7D14)
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 3 3100
- Grafik Kartı
- AMD Radeon RX 560 (4GB)
- Ses Kartı Modeli