Hackintosh Apple Configurator 2 kullanılabilir mi?

emreaydin

APPRENTICE
21 Kas 2023
2
0
1
Merhaba öncelikle herkese iyi forumlar dilerim;
Bahsettiğim konuyu internette araştırdım fakat bir kaynak bulamadım bununla ilgili sizden destek almak istedim. Bileniniz var ise çok mutlu olurum.
Sorunum şöyle ki yaklaşık 2 senedir imzam da yazılı olan m1 model macbook pro'yu kullanmaktayım. Fakat geçtiğimiz ay cihaz kapandıktan sonra açılmadı. Cihaz önyükleme şeçenekleri ile de sıfırlanamamakta. Yani power tuşuna basılı tutarak girdiğimiz kısımdan bahsediyorum. Bu işlemi yapabilmek için farklı bir mac kulllanarak bu işlemi yapmam gerekmekte.
Diğer mac'e Apple Configurator 2 kurulumu yaptıktan sonra asıl cihazımı sıfırlayıp yazılımını tekrar yükleyebilirim. Sormak istediğim şey ise burada devreye giriyor.
İmzamdaki ikinci bilgisayar üzerine Hackintosh kurulumu yapıp bu şekilde diğer cihazımı sıfırlama işlemi gerçekleştirebilir miyim?
Apple Configurator 2 Hackintoshlar üzerinde stabil çalışabilmekte midir?
Bilen arkadaşlar umarım vardır. Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
İyi forumlar dilerim.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Apple Configurator 2 hackintosh makinada çalışır. Tıpkı bir mac cihaz gibi kullanabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

emreaydin

APPRENTICE
21 Kas 2023
2
0
1
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Apple bu işlem için cihazlar arasında thunderbolt bağlantısı yapılması gerektiğini söylemekte. Desktop cihazımda type c bağlantım yok acaba usb3 portumu thunderbolt olarak sisteme tanıtabilir miyim? Ya da pci-e type-c kartı alsam onu thunderbolt olarak tanıtabilir miyim? Bilginiz varsa eğer bu işlem için thunderbolt olmaması fark eder mi?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
USB3 ile thunderbolt sonucu alamazsınız. Kaldı ki thunderbolt hackintosh için başlı başına bir sorun denebilir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler