ÇÖZÜLDÜ Hackintosh kurmak bezdirdi

şerefli

APPRENTICE
27 Eyl 2025
2
1
21
yaklaşık 10 saattir uğraşıyorum hiç bir şekilde sonuç alamadım opencore menüyi yapsam bu sefer yükleme ekranına bile geçmiyor yaptıklarımı özet olarak yazıyorum;
burdan sequia ve monterey imajlarını indirdim balena etcher ile yazdırdım efi bölümü vs hallettim yine aynı rehberden efi dosyalarını indirdim attım bios u ayarladım saatlerdir internetten çeşitli kaynaklardan efi dosyaları config.plistler indirdim hiçbiri ama hiçbiri sonuç vermiyor microsoft copilota soruyorum sistemin destekliyor diyor chatgpt aynı cevabı veriyor inanmadım kendim araştırdım kesinlikle atladığım eksik bi adım vs yok sistemin şu Msi z490+core i7 11700+gtx1080ti(nvidia da sorun varmış igpu yu etkinleştirip ordan kurayım dedim etkinleştirdim uhd750 gpu ya göre kextleri buldum config plist i düzenledim ) halihazırda olan rehberler faydalı değil sorunlar şurda bios ayarları kesinlikle doğru bios listten uefi flash bellek bölümü seçiyorum bios liste geri atıyor onu düzeltiyorum bı sefer oc:vaılt hataları va veriyor onları düzeltiyorum bu sefer opencore menü geliyor install monterey filan diyorum bu sefer de log exıtbs:start ekranında kalıyor
hatta ekran kartını söktüm igpu dan denedim aynı farklı usb portları yine aynı

Son düzenleme:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
17,297
8,842
4,401
Microsoft co-pilot ya da Chatgpt ne diyor bilmem. Ekran kartlarınızdan başlayalım;
1. UHD 750 Mac uyumlu değil desteği yok. Daha önce hiçbir Mac sürümünde kullanılmadı. Sisteme tanıtamazsınız.
2. GTX 1080TI Desteklediği en yüksek sürüm High Sierra'dır. Sisteme tanıtabilmek için WEB driver indirip kurmak gerekir. High Sierra üzerinde başarılı sonuçlar vardır. Daha yüksek sürümlerde OCLP kullanmak gerekir ki bu da config.plist üzerinde değişiklikler ve extra kextlere ihtiyaç var demektir.
Gelelim işlemciye;
Macos 10. nesil üzeri işlemcileri tanımaz çünkü daha önce hiç kullanılmadı. Bu yüzden 10. nesil üzeri işlemcilerde 10. nesil işlemci taklit etme gereksinimi vardır.
Her config.plist kendi EFI klasörüne özeldir. A EFI klasörü içerisindeki config.plisti B EFI klasöründe kullanamazsınız.
Sonuç olarak dahili grafikle kurulum yapamazsınız sistem modülü tanımaz. GTX1080 ile devam edeceksiniz. Bu durumda kuracağınız sürüm ile ilgili karar vereceksiniz. High Sierra kuracaksanız ona göre bir config.plist hazırlayıp kurulumumda bu ekran kartını pasifleştirecek ve sonrasında Web Driver ile tanıtacaksınız. Üst sürümler içinse OCLP kullanımına uygun bir EFI ile ilerleyeceksiniz. Bu arada OCLP ile yamalanmış bir GTX1080 ile sadece grafik hızlanma elde edersiniz. Metal desteği olmayacağından bazı uygulamalar açılmayacaktır.

BootLoader
OpenCore 1.0.5
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx6600xt 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
17,297
8,842
4,401
Doğru karar. Bu iş biraz sabır ister. Neticede altyapısı farklı bir sistem için hazırlanmış donanıma tamamen farklı gereksinimleri olan bir sistem kuruyorsunuz.

BootLoader
OpenCore 1.0.5
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx6600xt 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269