HDMI, kamera, mic sorunları

AcemiPenguen

APPRENTICE
2 Tem 2022
37
13
21
merhaba,

HP elitebook laptopumda buradan edindiğim EFI ile (daha önceki açtığım konuda paylaşmıştım. tekrar paylaşabilirim) kurulum yapmıştım. Bir çok konu altında, farklı forumlarda ve github repolarında bulduğum türlü efilerle denesem de çoğunda sistemi açamadı, bazılarında ekran kartını tanıyamadı. Elimdeki efi de yukarıda saydığım HDMI çıkışı, kamera ve mic i çalıştırmıyor.

Config düzenlemesi, kext edinmesi konusunda yardımcı olabilir misiniz? şu sistemi sorunsuz çalıştırmama yardımcı olur musunuz?

BootLoader
OpenCore - Sonoma
Laptop Modeli
HP Elitebook 850 G7
Anakart Modeli
Coffee Lake
İşlemci Modeli
Intel i5-10210U CoffeLake
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC285
Disk ve RAM
WD NVMe SSD 1 TB / 16 GB DDR4-2666 SDRAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
HDMI için yamayı deneyin. Öncelikle WhateverGreen.kextin son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
Kamera ve Mac için öncelikle Usb eşleme ile işe başlayın.

HDMI konusunda sayfaya göz atın.
https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/hu46xm
Ekran Resmi 2023-12-02 21.34.26.png

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: kindo

AcemiPenguen

APPRENTICE
2 Tem 2022
37
13
21
HDMI için yamayı deneyin. Öncelikle WhateverGreen.kextin son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
Kamera ve Mac için öncelikle Usb eşleme ile işe başlayın.

HDMI konusunda sayfaya göz atın.
https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/hu46xm
Ekli dosyayı görüntüle 51758
yukarıdaki adımları tek tek deniycem, çözüm sağlayabilirim umarım. benim için en önemli iki adım HDMI ve mikrofon. uzaktan çalıştığım için toplantılar konusunda mikrofon ve ekran küçük olduğundan harici monitör bağlamaya da HDMI lazım.

bu adımları denerken mikrofon için de bir öneriniz olursa mutlu olurum. Şimdilik geçici çözüm, cep telefonumla ayrı, bilgisayarla ayrı toplantıya katılıyorum. mikrofon ve kamerayı telefonla sağlayıp, görüntü paylaşımını bilgisayardan yapıyorum. ama bir noktadan sonra yorucu olmakta.

zaman ayırıp cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. umarım çözüme kavuşurum.

BootLoader
OpenCore - Sonoma
Laptop Modeli
HP Elitebook 850 G7
Anakart Modeli
Coffee Lake
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC285
Disk ve RAM
WD NVMe SSD 1 TB / 16 GB DDR4-2666 SDRAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
bu adımları denerken mikrofon için de bir öneriniz olursa mutlu olurum.
Ses kart modelinizi bilmiyorum. Ancak farklı Layout id denenebilir Mic için.
Ancak Usb eşleme yapmanın çoğu zaman bu sorunu çözdüğünü biliyorum.
Olmazsa Usb ses kartı kullanmak bir başka çözüm.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

AcemiPenguen

APPRENTICE
2 Tem 2022
37
13
21
dün gece usb kısmını atlayıp hdmi adımlarını denedim. bir kaç parametre ekledim config kısmına boota ama şimdi applekeystore operation failed hatası ile açamıyor. usb de mevcut olan efi ile açmayı deniyorum. kendi efisiyle başka bir hata veriyor. sistem açılamaz hale geldi. tekrar kurmak da istemiyorum. normalde işe yarıyordu usb ile boot ama bu defa olmadı..
dün gece usb kısmını atlayıp hdmi adımlarını denedim. bir kaç parametre ekledim config kısmına boota ama şimdi applekeystore operation failed hatası ile açamıyor. usb de mevcut olan efi ile açmayı deniyorum. kendi efisiyle başka bir hata veriyor. sistem açılamaz hale geldi. tekrar kurmak da istemiyorum. normalde işe yarıyordu usb ile boot ama bu defa olmadı..
merhaba. eski çalışan efiyi geri yükleyerek sorunu giderdim. sistemim açılır durumda. flaşa da onu attım ki sorun yaşarsam tekrar yapayım.

usb yamasına geldim, videoyu baştan sona izledim. başlangıçtaki bir çok yeri atladım çünkü anlayamadım. sonrasında hackintooldaki usb portları takip ettim. dahili aygıtım kamera sadece. bunun dışında type c cihazım olmadığından onu test edemedim ama görmekte. usb 2 ve usb 3 olarak 2 portum var zaten ikisinde de cihazı gördü ve yeşil yaktı. ondan yana sıkıntım yokmuş. ama çözüm sağlamadı.

hdmi yama kısmını tekrar denemeye korkuyorum. ne yapacağımı tam bilemiyorum. reddit bana pek faydalı olamadı sistemimi açılamaz hale getiriyor oradaki adımlar.

ses kartım da realtek alc215 olduğunu gördüm hackintoolda. daha önce mikrofonla ilgili bir video adımlarını izlemiştim. benim layout olarak sadece 18 var ve o tanımlı zaten. kext dosyasını değiştirerek mi layoutlar değişiyor acaba?

bu arada kamerayı usb aygıtlar arasında görüyor ama facetime ı çalıştırdığımda video algılanamadı yeniden başlatmak çözebilir diyor. bir çözüm sağlamıyor ne yazık ki.
usb yama olayını denedim, 2 tane usb port bir tane type c port var ama type c cihazım yok, adaptör type c olduğundan şarj yuvası olarak kullanıyorum.

kamerayı usb aygıt olarak da görmekte onda da sıkıntı yok. dosyayı çıkart deyip işledim ama bir şey değişmedi.

kamera için kext falan mı gerekli acaba ondan emin değilim.

ses için ise anlatılan bir çok örnekte yukarıda da belirttiğim gibilayout denemesi yapmak için kontrol ettiğimde bir tane çıkıyor. başka çıkmıyor. ses kartı realtek alc215

hdmi için iyi bir çözüm noktası iletirseniz sevinirim.

bir de bendeki efiden kaynaklı olmasından şüpheliyim. çünkü hp elitebook un farklı bir modeli hatırladığım kadarıyla 840 kurulum efisi paylaşılmıştı ve onunla açabilmiştim sadece sistemi.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore - Sonoma
Laptop Modeli
HP Elitebook 850 G7
Anakart Modeli
Coffee Lake
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli