Ses kart modelinizi bilmiyorum. Ancak farklı Layout id denenebilir Mic için.
Native macOS HD audio for not officially supported codecs - acidanthera/AppleALC
github.com
Ancak Usb eşleme yapmanın çoğu zaman bu sorunu çözdüğünü biliyorum.
Olmazsa Usb ses kartı kullanmak bir başka çözüm.
dün gece usb kısmını atlayıp hdmi adımlarını denedim. bir kaç parametre ekledim config kısmına boota ama şimdi applekeystore operation failed hatası ile açamıyor. usb de mevcut olan efi ile açmayı deniyorum. kendi efisiyle başka bir hata veriyor. sistem açılamaz hale geldi. tekrar kurmak da istemiyorum. normalde işe yarıyordu usb ile boot ama bu defa olmadı..
dün gece usb kısmını atlayıp hdmi adımlarını denedim. bir kaç parametre ekledim config kısmına boota ama şimdi applekeystore operation failed hatası ile açamıyor. usb de mevcut olan efi ile açmayı deniyorum. kendi efisiyle başka bir hata veriyor. sistem açılamaz hale geldi. tekrar kurmak da istemiyorum. normalde işe yarıyordu usb ile boot ama bu defa olmadı..
merhaba. eski çalışan efiyi geri yükleyerek sorunu giderdim. sistemim açılır durumda. flaşa da onu attım ki sorun yaşarsam tekrar yapayım.
usb yamasına geldim, videoyu baştan sona izledim. başlangıçtaki bir çok yeri atladım çünkü anlayamadım. sonrasında hackintooldaki usb portları takip ettim. dahili aygıtım kamera sadece. bunun dışında type c cihazım olmadığından onu test edemedim ama görmekte. usb 2 ve usb 3 olarak 2 portum var zaten ikisinde de cihazı gördü ve yeşil yaktı. ondan yana sıkıntım yokmuş. ama çözüm sağlamadı.
hdmi yama kısmını tekrar denemeye korkuyorum. ne yapacağımı tam bilemiyorum. reddit bana pek faydalı olamadı sistemimi açılamaz hale getiriyor oradaki adımlar.
ses kartım da realtek alc215 olduğunu gördüm hackintoolda. daha önce mikrofonla ilgili bir video adımlarını izlemiştim. benim layout olarak sadece 18 var ve o tanımlı zaten. kext dosyasını değiştirerek mi layoutlar değişiyor acaba?
bu arada kamerayı usb aygıtlar arasında görüyor ama facetime ı çalıştırdığımda video algılanamadı yeniden başlatmak çözebilir diyor. bir çözüm sağlamıyor ne yazık ki.
Ses kart modelinizi bilmiyorum. Ancak farklı Layout id denenebilir Mic için.
Native macOS HD audio for not officially supported codecs - acidanthera/AppleALC
github.com
Ancak Usb eşleme yapmanın çoğu zaman bu sorunu çözdüğünü biliyorum.
Olmazsa Usb ses kartı kullanmak bir başka çözüm.
usb yama olayını denedim, 2 tane usb port bir tane type c port var ama type c cihazım yok, adaptör type c olduğundan şarj yuvası olarak kullanıyorum.
kamerayı usb aygıt olarak da görmekte onda da sıkıntı yok. dosyayı çıkart deyip işledim ama bir şey değişmedi.
kamera için kext falan mı gerekli acaba ondan emin değilim.
ses için ise anlatılan bir çok örnekte yukarıda da belirttiğim gibilayout denemesi yapmak için kontrol ettiğimde bir tane çıkıyor. başka çıkmıyor. ses kartı realtek alc215
hdmi için iyi bir çözüm noktası iletirseniz sevinirim.
bir de bendeki efiden kaynaklı olmasından şüpheliyim. çünkü hp elitebook un farklı bir modeli hatırladığım kadarıyla 840 kurulum efisi paylaşılmıştı ve onunla açabilmiştim sadece sistemi.