i5-3470 H61 gt740 Bu sisteme uyumlu sürüm hangisidir?

turkoel

APPRENTICE
25 Mar 2026
5
0
1
ne dün den berli montery kurmayi deniyorum hata veriyor sürekli hazır efı olsutra bılrıım hatasız wifi sorunu olamyan bide ses gelmiyo kasıyo kurmayı deniyorum config değiştirip sistem açılmıyo şuan flas biçimlendırdim ona göre birşey kurcam bilen varsa yarımcı ola bılır mı bide elinde buna göre hazır kuran efi dosyasi olan varmı
i5-3470
H61
gt740 4gb
16gb ram
Monterey kurlumunu tekrar yapıyorum flas a yazdıryorum bu içni hazir bu sistemi daha öcne kuran efi dosyası olan yardım ede bılrımı bende efi dosyası flas içnide görünüyordu normalde yapmadım ghiç bir şekidle extra dosya atiyorum sonra başlamıyor sürekli hata vereiyordu tekardan inidrim bunu kurucam bunu kurdukdan sonra ne yapmam lazım efi için yardımcı ola biliecek biri varmı bana wifi ve ses ve mouse takarken donma oluyordu sorunları vardı bilmiyorum başka birşey varsa

Moderatörün son düzenlenenleri:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,611
9,398
4,401
Elinizdeki GT 740 eğer bir GK107 varyantı ekran kartı ise (CPU-Z ile kontrol edilebilir) desteği Big Sur ile biter. OCLP olmadan Monterey ve üzerini kuramazsınız. Ekran kartınızın Big Sur sonrası sürümler için desteği yok.
Ekli uygulama ile Windows üzerinde sisteminize uyumlu bir EFI hazırlayabilirsiniz.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

turkoel

APPRENTICE
25 Mar 2026
5
0
1
selamlar arkadaşlar durum iyice karıştı acil yardıma ihtiyacım var hackintosh sistemimi kurdum masaüstüne ulaştım her şey harikaydı ama usb içindeki efi klasörünü kopyalayıp ssd içindeki efi bölümüne attıktan sonra sistem tamamen kilitlendi
şu an ne yaptıysam sistemi başlatamıyorum iki tane efi sistemi birbirine çakıyor galiba eskiden bios üzerinden alpas yani opencanopy seçeneğini seçince sistem bir şekilde açılıyordu ama artık o da çalışmıyor neyi seçersem seçeyim ya siyah ekranda kalıyorum ya da o yuvarlak içinde eğik çizgi olan yasak işareti çıkıyor
ekranda aldığım hata tam olarak şudur OC Driver OpenRuntime efi at 2 cannot be started Already started Halting on critical error
sanırım hem usb takılıyken hem de ssd içindeki efi dosyaları aynı anda tetikleniyor ve sistem iki tane sürücüyü aynı anda başlatmaya çalıştığı için hata verip donuyor şu an ne uefi üzerinden ne de alpas üzerinden sistemi tetikleyemiyorum flaşı taksam da takmasam da bu hatayı alıp kalıyorum
ben bu sistemi düzelttikten sonra normal uefi üzerinden sorunsuz ve direkt şekilde başlatabilecek miyim bu john wick yani config dosyamda hangi çakışmayı gidermem lazım ki sistem bu hatayı vermeyi kessin efi dosyamı buraya ekliyorum lütfen bu iki sistemin çakışmasını nasıl çözeceğimi bana en basit haliyle anlatın şimdiden teşekkürler
bide o işratede mac starup filan yaziyor url var

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,845
1,293
1,401
BIOS'ta Secure Boot > Disable deneyin.

BootLoader
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe💢
Anakart Modeli
💢MSI MPG B550 Gaming Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢

turkoel

APPRENTICE
25 Mar 2026
5
0
1
ben tekrardan 0 dan kuruyorum efi atican bozuldu sistem açilmiyor denedim onlarin hepsını sorna ne yapacagima dair efi atsam yapa bilri msıınız sorunsuz olarak efi atsam çalişir mi openrenutime yüzden ufiden kuramıyorum o hata veriyor zaten

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,611
9,398
4,401
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu
Öncelikle eklediğim bağlantıdaki uygulama ile sisteminize uyumlu EFI hazırlayacaksınız. Ve bu EFI ile deneme yapacaksınız.
MacPro18.1 diye bir SMBios yok. Kurulum yapılamaz. Değiştirin.
OC Driver OpenRuntime efi at 2 cannot be started Already started
Bu bir uyarı. OpenRuntime.efi zaten çalışıyorken yeniden çalıştırmaya uğraşıyorsunuz ve OpenCore uyarıyor.
Bu durum birden fazla OpenRuntime.efi dosyası kullanıyorsunuz anlamına gelir. Ya da OpenCore ekranında NVRam Reset yapmıyorsunuz ve dolayısıyla ön belleğe yazılan hatalı ön yükleme bilgileri aynen işleve devam ediyor demektir.
Windows üzerinde Mac yüklü diski nasıl sildiğinizi belirtmiyorsunuz. Bunu disk yönetimi ile mi komut ile mi ya da üçüncü parti bir uygulama ile mi yaptınız ve diskin tamamını mı sildiniz? Değilse disk yönetimi ile sadece Mac bölüntüsünü sildiniz ve EFI bölüntüsü kaldı mı? Eğer öyle ise hata alırsınız.
Mod arkadaş yazmış SecureBootModel config.plist içerisinde de Disable olmalı Biosta da.
OpenCore EFI ile UEFI kurulum yapabilirsiniz. Legacy kurulum için extra bir boot dosyasına ihtiyaç olur.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

turkoel

APPRENTICE
25 Mar 2026
5
0
1
NVRam Reset yaptım ama düzelmedi
üçüncü parti bir uygulamadeğil win 10 yükleme ekranda geldim ordan disk sildim efi silmeyi untmuşum onu sildim şmidi denicem

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler