Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 aydır bazı sorunlar ile kurulumu bitiremiyorum.
Sistem özelliklerim imzam da mevcut.
OPENCORE EFI kullanıyorum yusuf hocamın vermiş olduğu Kaby Lake config dosyasını.
Sorunlarım,
Intel(R) HD Graphics 630 7MB olarak görüyor ne kadar denediysem Ventura da 7MB olayını aşamadım. BigSur ile 1.5gb görüyor lakin onunla da pembe ekran hatası alıyorum donanım hızlandırma yaptıktan sonra.
Wifi bir çalışıyor bir çalışmıyor.
Ses çaşlışmıyor.
Bluetooth açıksa wifi hiç çalışmıyor.
SSD ye kurulum yapmıyor onun için mekanik diske kurulum yaptım. (SSD DİSK GÖRMÜYOR) çok elzem bir durum değil benim için ama varsa bir çözümü güzel olur.
İnternette Yurt içi veya yurt dışı forumların hepsini araştırdım. Benim kurmuş olduğum sisteme daha önce kuran yok. 8.nesil olarak kuran kişiler mevcut ama UHD630 olduğu için onlar EFIleri bende aynı sorun..
Report dosyası elimde mevcut istenildiği taktirde paylaşabilirim.
Artık yine olmaz ise Macbook almak zorunda kalacağım. (Apple Store için sertifika üretmek için kullanıyorum Macos u) bunun için yığın ile para vermek istemiyorum hazır boşta bir sistem var iken.
NOT : Ekran kartı takamıyorum mini ekran kartım mevcut değil.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yaklaşık 1 aydır bazı sorunlar ile kurulumu bitiremiyorum.
Sistem özelliklerim imzam da mevcut.
OPENCORE EFI kullanıyorum yusuf hocamın vermiş olduğu Kaby Lake config dosyasını.
Sorunlarım,
Intel(R) HD Graphics 630 7MB olarak görüyor ne kadar denediysem Ventura da 7MB olayını aşamadım. BigSur ile 1.5gb görüyor lakin onunla da pembe ekran hatası alıyorum donanım hızlandırma yaptıktan sonra.
Wifi bir çalışıyor bir çalışmıyor.
Ses çaşlışmıyor.
Bluetooth açıksa wifi hiç çalışmıyor.
SSD ye kurulum yapmıyor onun için mekanik diske kurulum yaptım. (SSD DİSK GÖRMÜYOR) çok elzem bir durum değil benim için ama varsa bir çözümü güzel olur.
İnternette Yurt içi veya yurt dışı forumların hepsini araştırdım. Benim kurmuş olduğum sisteme daha önce kuran yok. 8.nesil olarak kuran kişiler mevcut ama UHD630 olduğu için onlar EFIleri bende aynı sorun..
| AIDA64 Extreme |
Artık yine olmaz ise Macbook almak zorunda kalacağım. (Apple Store için sertifika üretmek için kullanıyorum Macos u) bunun için yığın ile para vermek istemiyorum hazır boşta bir sistem var iken.
NOT : Ekran kartı takamıyorum mini ekran kartım mevcut değil.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
- BootLoader
- Clover
- Anakart Modeli
- IB250MH(Lenovo 36C5)
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5 7400
- Grafik Kartı
- Intel HD Graphics 630
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC662
- Ağ Aygıtları
- Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 | Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
- Disk ve RAM
- 12GB DDR4 2400MHZ | ST1000DM003-1SB102 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)