MacOs Catalina VS BigSur ?

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Macos Sürümlerini güncellemekte ne gibi faydalar var. Yararlımı yoksa zararlımıdır bize. Bunun dışında Catalina ve Bigsur arasında ne gibi fark mevcut. Güncellemeyi düşünüyorum. Sis. Bil. İntel İ9 9900k / Asus Rx Vega 64 8 GB / Asus Z390 Prime (A) / 16GB DDR4 Ram / Samsung 970 Evo 500 Gb Ssd
Performans, Yazılım gibi gibi. Teşekkürler.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Her zaman için en güncel sürüm iyidir. Ama bu sizin alışkanlıklarınızla belirlenecek bir şeydir. Siz macos ne amaçla kulllanıyorsanız sizin için en iyi sürümü bu durum beliler. Catalinada çalışan bigsurda henüz çalışmayan bir uygulama ile çalışıyorsanız sizin için iyi olanı catalinadır. Tam tersi bir durumda uygulamanız bigsur istiyorsa sizin için en iyi sürüm bigsurdur. Bunun dışında ilk cümlemdeki genellemeyi tekrarlamak durumundayım. En iyi sürüm her zaman en güncel sürümdür.
Farkları görmek için aşağıdaki wiki maddelerini karşılaştırabilirsiniz.
Catalina için
BigSur için

Donanımınıza baktığımda BigSur' geçmemeniz için bir neden görmüyorum. Catalina kurulumunuz opencore ile yaptıysanız yazılım güncelleme aracılığı ile bigsura güncelleyebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: tuncay
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler