ÇÖZÜLDÜ MacOS Tahoe - Trackpad Çalışmıyor

winchester01

APPRENTICE
23 Eki 2025
5
1
21
SSDTTime ile windowsta ayarlayıp boot edip sistemi açmama rağmen klavye arka ışığı da çalışıyor. Yüklemediğim kext denemediğim kombinasyon kalmadı. config.plist ile zaten şu an hangileri etkin görebilirsiniz. EFI dosyam ektedir. MacOS Tahoe 26.0.0 sürümü ve Tecno Megabook T1 kullanııyorum. İşlemci modelim i5 1035g1. Wi-Fi, bluetooth, kamera vb çalışıyor ancak trackpad çalışmıyor..

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
17,500
8,894
4,401
Broadcom Wifi kextleri Tahoe üzerinde işinize yaramaz tümünü kaldırın. Yine kernel/Block içerisindekini de kaldırın. Bir BCRM Wifi kartınız olsa bile zaten Tahoe üzerinde çalışmaz.
Airport... ile başlayan tüm kextleri kaldırın. Bir Intel Wifi kartınız varsa Tahoe üzerinde bu kextlerle çalışmaz. Ki zaten Itlwm.kext kullanıyorsunuz Wifi için.
USBMap.kext eğer daha önceki bir sürüm üzerinde hazırlanmışsa Tahoe üzerinde çalışmaz. Apple Tahoe sürümünde yeni bir Usb haritalama uyguluyor ki Trackpad bu yüzden çalışmıyor olabilir.
Önce yeni bir Usb haritalama yapın. (İmaj sayfasında uygulama linki eklenmiştir)
Sonrasında Touchpad ACPI türünü kesinleştirin. Windows üzerinde yapılabilir. Rehber ekli.

BootLoader
OpenCore 1.0.5
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: winchester01

winchester01

APPRENTICE
23 Eki 2025
5
1
21
USB'lerim çalışıyor yükleyince tekrardan haritalandırma yapmıştım. Dediğiniz kext'leri kaldıracağım. Bir de konuyu inceleyip tekrardan yazarım
Broadcom Wifi kextleri Tahoe üzerinde işinize yaramaz tümünü kaldırın. Yine kernel/Block içerisindekini de kaldırın. Bir BCRM Wifi kartınız olsa bile zaten Tahoe üzerinde çalışmaz.
Airport... ile başlayan tüm kextleri kaldırın. Bir Intel Wifi kartınız varsa Tahoe üzerinde bu kextlerle çalışmaz. Ki zaten Itlwm.kext kullanıyorsunuz Wifi için.
USBMap.kext eğer daha önceki bir sürüm üzerinde hazırlanmışsa Tahoe üzerinde çalışmaz. Apple Tahoe sürümünde yeni bir Usb haritalama uyguluyor ki Trackpad bu yüzden çalışmıyor olabilir.
Önce yeni bir Usb haritalama yapın. (İmaj sayfasında uygulama linki eklenmiştir)
Sonrasında Touchpad ACPI türünü kesinleştirin. Windows üzerinde yapılabilir. Rehber ekli.

Hocam ACPI'de görünmüyordu, şu an görünüyor. Kext olarak konudakini denedim, çalışmadı.. Kext sıralaması fark ediyor mu ? Ya da ps2controller kext vb çalıştırır mı ? Eğer isterseniz tekradan son EFI'yi de yükleyebilirim..
Komple kapatıp açınca düzeldi hocam tüm fonksiyonları ile çalışıyor :giggle:(y)

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: strangerone
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler