Selamlar,
Ralink RT5572 USB wifi adaptörümü tanıtmak için araştırma yaparken çok faydalı bir araç keşfettim burada paylaşmak istedim. Forumda kısa bir araştırma yaptım ama burada görmediğim için konu açma gereği hissettim. Konu başlığından anlaşılacağı üzere USB Wifi adaptörleri için yardımcı bir araç. Herhangi bir kext kurmadan veya DSDT yamalamadan USB wifi adaptörlerinizi TAK-ÇALIŞTIR olarak kullanmanızı sağlıyor.
Chip Uyumluluğu
- RT3572 - MT7610
- RT3072 - RT5370
- RT3070 - RT2870
- RT3573 - RT3071
- RT2770 - RT5572
-- KURULUM VE KULLANIM --
Hem macOS hemde Hackintosh üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İndirdiğiniz .dmg uzantılı dosyayı açın ve resimde gösterildiği gibi simgeye çift tıklayın.
Güvenlik uyarısı alırsanız Sistem Tercihleri Üzerinden > Gizlilik ve Güvenlik bölümüne girin ve ok ile işareti yerde "İzin Ver" butonuna tıklayın
Sizi bu ekran karşılayacak
Devam deyin ve bir sonraki adıma geçin.
Burada ilk seçenek olan USB Wireless Utility'yi seçip Devam deyin. Ve kurulum bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattıktan sonra sağ üst kısımda aşağıdaki ikon belirmiş olacak. Wi-Fi adaptörünüzü bilgisayarınıza takın ve Turn wifi on bağlantısına tıklayın.
Şuanda wifi adaptörünüz sistem tarafından tanınmış bulunuyor. Bir ağa bağlanmak için Show Wireless Utility.. Bağlantısına tıklayın. Sizi aşağıdaki ekran karşılayacak
Bağlanmak için Site Survey tabına geçin ve bağlanmak istediğiniz ağı seçip aşağıdaki Connect butonuna tıklayın.
Gelen ekrana ağınızın parolasını girin ve Tamam butonuna basın.
WPS Push ve WPS Pin ile bağlantı için WPS Tabını kullanabilirsiniz.
Kaldırmak için .dmg uzantılı dosyayı yeniden çalıştırıp 2. seçenek olan Uninstall'ı işaretleyip kaldırma işemini tamamlayabilirsiniz.
Faydalı olması dileğiyle...
İNDİRME LİNKİ
Download USB Wireless Utility from Github
Ralink RT5572 USB wifi adaptörümü tanıtmak için araştırma yaparken çok faydalı bir araç keşfettim burada paylaşmak istedim. Forumda kısa bir araştırma yaptım ama burada görmediğim için konu açma gereği hissettim. Konu başlığından anlaşılacağı üzere USB Wifi adaptörleri için yardımcı bir araç. Herhangi bir kext kurmadan veya DSDT yamalamadan USB wifi adaptörlerinizi TAK-ÇALIŞTIR olarak kullanmanızı sağlıyor.
- Mac OS X 10.6 sürümünden macOS Mojave 10.14'e kadar olan sürümleri destekler.
- Ryzen işlemcili cihazlarda çalışmaz çünkü 32Bit bir uygulama. Ryzen cpu işlemciler sadece 64Bit uygulama destekliyor.
- macOS Catalina 10.15'ile çalışmaz Catalina için uygulama linki : Usb Wifi Utility for Catalina (Anlatımını yakında yapacağım)
Chip Uyumluluğu
- RT3572 - MT7610
- RT3072 - RT5370
- RT3070 - RT2870
- RT3573 - RT3071
- RT2770 - RT5572
-- KURULUM VE KULLANIM --
Hem macOS hemde Hackintosh üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İndirdiğiniz .dmg uzantılı dosyayı açın ve resimde gösterildiği gibi simgeye çift tıklayın.
Güvenlik uyarısı alırsanız Sistem Tercihleri Üzerinden > Gizlilik ve Güvenlik bölümüne girin ve ok ile işareti yerde "İzin Ver" butonuna tıklayın
Sizi bu ekran karşılayacak
Devam deyin ve bir sonraki adıma geçin.
Burada ilk seçenek olan USB Wireless Utility'yi seçip Devam deyin. Ve kurulum bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattıktan sonra sağ üst kısımda aşağıdaki ikon belirmiş olacak. Wi-Fi adaptörünüzü bilgisayarınıza takın ve Turn wifi on bağlantısına tıklayın.
Şuanda wifi adaptörünüz sistem tarafından tanınmış bulunuyor. Bir ağa bağlanmak için Show Wireless Utility.. Bağlantısına tıklayın. Sizi aşağıdaki ekran karşılayacak
Bağlanmak için Site Survey tabına geçin ve bağlanmak istediğiniz ağı seçip aşağıdaki Connect butonuna tıklayın.
Gelen ekrana ağınızın parolasını girin ve Tamam butonuna basın.
WPS Push ve WPS Pin ile bağlantı için WPS Tabını kullanabilirsiniz.
Kaldırmak için .dmg uzantılı dosyayı yeniden çalıştırıp 2. seçenek olan Uninstall'ı işaretleyip kaldırma işemini tamamlayabilirsiniz.
Faydalı olması dileğiyle...
İNDİRME LİNKİ
Download USB Wireless Utility from Github
- BootLoader
- BL: OpenCore
- Laptop Modeli
- Model : Lenovo Ideapad 300-15ISK 80Q7
- Anakart Modeli
- MB: V2GRTC 5B20K38221
- İşlemci Modeli
- CPU: Intel Core i7 6500U
- Grafik Kartı