Öncelikle ilgilendiğiniz ve değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Aslında opencore simplify 'ı denemiştim ama bir kaç yerde hata aldım (Direkt windows çöktü) Anarkartım diskleri görmez oldu bios sıfırlayınca düzeldi sanırım opencore simplify'ı tam anlamıyla doğru kullanamadım.EFI aramayın. Ekli uygulama ile Windows üzerinde sisteminize uyumlu EFI hazırlayabilirsiniz.
GT1070 ile High Sierra kurulabilir. Sadece kurulum sırasında boot komutları arasına -nv_disable=1 eklemek yeter kurulum sonuna kadar. Sonrasında ekran kartı tanıtılması için Web driver indirmek gerekir.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu
Yaptığım efi bu şekilde opencore geliyor yükleme aşamasına geçtiğimde ise attığım resimdeki alanda kalıyor devam etmiyor.Bilgisayarımda 2 tane ssd var birisi samsung diğer james donkeyin samsun m2 ssd ve windows yüklü diğeri tamamen boş bu diski ben mac os için kullanmak istiyorum.Fat 32 olarak biçimlendirilmiş durumdaSorun uygulama ile ilgili olamaz. Uygulamanın hazırladığı EFI sadece ön yükleme başlatır. Eğer farklı disklere kurulum gerçekleştiriliyorsa Windows yüklü diskin bağlantısını kesmek hatasız kurulum sağlar. Aynı disk üzerinde iki sistem düşünülüyorsa Mac için bağımsız bir bölüntü oluşturup kuruluma geçmek gerekir.
Kurulumda hata almak normaldir. Bu hataların görselini paylaşırsanız çözüm bulunur ve kurulum yapılır.
Config.plisti buraya ekleyin.
Teşekkürler şuanda eski hataları almadım. Nvram sıfırladım kurulumu başlatım bu seferde buradaki ekranda donup kaldıEkli Kexti EFI/OC/Kexts klasörü içerisine atın.
Yine ekli config.plisti EFI/OC içerisindeki ile değiştirin.
OpenCore ekranında mutlaka önce NVRam Reset yapın. (Yapılmazsa aynı hatayı almaya devam edersiniz)
Sonrasında Install Usb'den ön yüklemeyi başlatın.
teşekkürler sayenizde o ekranı görebildim mac kurulum sonrasında ekran kartı ve diğer işlemleri nasıl yapmam gerekiyor.Bios Above 4G decoding seçeneği açık mı?
Normalde bu hatanın çözümü npci=0x2000 boot komutudur ve ekli.
4G decoding açıksa NVRam Reset yaparak ekli config.plisti kullanın.
Önce kurulumu yapın. Sonrasında sistemi güncelleyin.
Ekran kartını tanıtabilmek için Nvidia WEB driver indirip kurmanız gerekiyor. Sürümü güncelledikten sonra Terminali açın ve alttaki komutu girin. Sürüme uyumlu Driver indirilecektir. Sonrasında Boot komutları arasındaki nv_disable=1 komutunu kaldırıp yerine nvda_drv_vrl=1 komutunu girin. sistemi yeniden başlatmadan yine NVRam Reset yapın.
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh)
Aynı yer neresi? Mümkünse görsel paylaşın.aynı yere tekrardan atiyor
Aynı yer neresi? Mümkünse görsel paylaşın.
Teşekkürler sayenizde kurulumu tamamladım artık guncellestirme ve ekran kartı driver ları i kuracağım yalnız OpenCore configuration high sierra için bulamadım flash siz başlatma içinSistem yüklenemedi diye yazıyor ve yeniden yüklemeyi deneyin diye uyarıyor.
1. Kurulum sayfasına dönün.
2. Üst banttan İzlencelerden Terminali açın.
3. Terminale date 1116211616 tarihini (yazdığım şekilde date 1116211618 ) girin ve enter.
4. Terminalden çıkın. Yüklemeyi başlatın sistem yüklenecektir. Masaüstüne geldiğinizde sistem tarih ve saatini düzeltirsiniz.
Ekstra olarak 10.13.6 high sierra kullanıyorum ama sitenizde bulunan nvidia web driver ı indirdiğimde maç os iş not compatible hatası aliyorumSistem yüklenemedi diye yazıyor ve yeniden yüklemeyi deneyin diye uyarıyor.
1. Kurulum sayfasına dönün.
2. Üst banttan İzlencelerden Terminali açın.
3. Terminale date 1116211616 tarihini (yazdığım şekilde date 1116211618 ) girin ve enter.
4. Terminalden çıkın. Yüklemeyi başlatın sistem yüklenecektir. Masaüstüne geldiğinizde sistem tarih ve saatini düzeltirsiniz.
Sitedekini indirmeyeceksiniz. Daha önce yazdım önce güncelleme yapacaksınız. Sonrasında Uygulamalar içerisinden Terminal çalıştırıp 12 mesajda paylaştığım kodu yazacaksınız. Sisteminize uyumlu driver inecek.Ekstra olarak 10.13.6 high sierra kullanıyorum ama sitenizde bulunan nvidia web driver ı indirdiğimde maç os iş not compatible hatası aliyorum
Ekran kartı driverını terminalden kurdum sonrasında restart attım boot ekranında ayarlar bölümünü bulamadım. (Flash üzerinden değişiklik yapıp girmeyi denedim bu seferde ekran kartını tanımadı 8mb olarak gözüküyordu)Bağlantıdan son sürümü indirin.
Download OpenCore Configurator 2.78.1.0 | mackie100 projectsmackie100 projectshttps://mackie100projects.altervista.org › ...
Sitedekini indirmeyeceksiniz. Daha önce yazdım önce güncelleme yapacaksınız. Sonrasında Uygulamalar içerisinden Terminal çalıştırıp 12 mesajda paylaştığım kodu yazacaksınız. Sisteminize uyumlu driver inecek.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.