Bende o kextler zaten varmış, opencoredan disabled yaptığım kext silmeyi başaramadım. Yinede kapatıp açtım EFI'deki kentleri silip yenilerini koydum opencore'da aynı şekilde ekledim ama bişey değişmedi. Bluetooth yok suanda.
Ek:
Ben burdaki beyaz yere mouse ile tıkladığımda sesin geldiğini düşünüyordum ancak öyle değilmiş. Şans eseri bir kere ses duyunca YouTube videosu açtım ve dahili hoparlörler çalıştı.
Harici hoparlör ile ses var, dahili hoparlörde yok ve hdmi ses yani monitörün sesi yok. Dahili hoparlörü getirebilsek çok güzel olur monitör o kadar önemli değil.
Bluetooth için birazdan uğraşacağım.
İlginç bir şekilde dahili hoparlör sesi geldi.
Ancak üst semboldeki ses sembolize tıklayınca...
Kulaklık girişi aktif olarak çalışıyor, oraya bağladığım hoparlörde aktif olarak çalışıyor.
Resimde görünen Digital-out-HDMI'da sesi ayarlayamıyorum. Acaba benim hoparlör modelim farklı bir model mi diye düşünüyorum ancak n550-jv hoparlörü bu modelken bunun hoparlör modeli nasıl farklı olabilir...
Hocam orda siyah sembollü olanlar var.
Bende sadece bu 3'ü var macOs olanı sürüklüyorum öyleyse?
Evet videodakileri harfi harfine yaptım ancak hoparlör yine gelmezken mikrofon geldi.
Kulaklıkta varmış, hdmi ses yok, dahili hoparlörde yok, birde videoda 4 seçenek varken bende 3 tane var.
Burdan applealc kaldıracağım ve az önce alcid id girdiğimiz yeri eskisi gibi yapıp sonra kext içindeki Applealc.kext kaldırıp daha sonra videoyu izleyeceğim.
Devre dışı bırakmam için sadece kext içinden silip, daha sonra Configurator dosyasından çıkartıp seve diyeceğim öyle değil mi?
Daha önce hiç yapmadım bunun için bir kaynak var mı?
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.