ÇÖZÜLDÜ 13700KF & 6900XT Ventura Kurulumu

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Hackintool programından çıkan bütün pci aygıtları da ektedir. Bu arada fanların ARGB'si bozuldu. Çalışsalar da ışıklar yanmıyor. Onun için de bir çözüm lazım. Grafik kartı yaması olmadı. Hackintool sslerini paylaşıyorum.

Ekran Resmi 2023-04-23 02.04.40.png

Ekran Resmi 2023-04-23 01.59.03.png

Ekran Resmi 2023-04-23 02.02.03.png

Usbharitanız için Usb Eşleme yapacaksınız.
Güncelleme için önce csr-active-config değerini 00000000 yapacaksınız ve NVRam Reset ile sistemi başlatacaksınız. Bu arada Sistem Ayarları/ genel/Yazılım Güncellemeyi açacaksınız.
Güncelleme için dediklerinizi yaptım ama maalesef yine aynı şey oldu.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus Master RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
İntel Killer E3100G (Realtek 8125) & İntel AX210 NGW
Disk ve RAM
Kioxia Exceria Pro 1 TB NVMe SSD & Kioxia Exceria Pro 2 TB NVMe SSD & Adata Xpg Lancer 64GB 4400MHz (6000 OC) DDR5 RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Sırayla gidelim :)
Hackintool çıktısındaki ??? işaretlerini çözmek kolay. Çoğu gereksiz kozmetik zaten.
Önemli olan ekran kartı. Sanırım ekran kartı için doğru SSDT-BRG0.aml gerekiyor. Hazırlanmış rehber ekli sayfada.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: BurakAk

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Sırayla gidelim :)
Hackintool çıktısındaki ??? işaretlerini çözmek kolay. Çoğu gereksiz kozmetik zaten.
Önemli olan ekran kartı. Sanırım ekran kartı için doğru SSDT-BRG0.aml gerekiyor. Hazırlanmış rehber ekli sayfada.
Aynen onları sadece bilgi olsun diye şimdiden paylaştım. :) Güncelleştirme de hala gelmedi. Önceliği ekran kartına vermem gerekiyor doğru söylüyorsunuz.Yine diğer konudaki brg yi ekleyip device id eklemeyi denediğimde açılırken sorun olmadı ama açıldıktan sonra bir şey değişmemişti. Her launchpade girişimde her video denemesinde sıkıntı oldu. Device id kısmına hangi değeri gireceğimi de bulamadım. Bir ara ayar yaparken biosta fan tuning yapmıştım ve sıvı soğutmanın sesi artık beynimde yankılandığı için önce onu eski haline çevirdim. :) Odanın ışığı kapalı olduğu için fanların ışıkları odayı aydınlatıyordu ama onlar da gidince önce onlara bir baktım. Anakart bir süre sonra takılıyor bir renkte sonra sleep veya restart atınca da fanlar çalışsa bile ışıkları yanmıyor. Ancak komple elektriği kapatıp yeniden açmak gerekiyor. O zaman düzeliyor. Bugün tüm gün kullanıp defalarca yeniden başlattım. Ben yoruldum galiba bilgisayar da yoruldu. :D Bugünlük burada durma kararı aldım. Yoksa rüyamda sıvı soğutma sesi beni kovalayacak. :) Gündüz vakti ilk olarak brg0 işini inşallah halledeceğim. Yardımlar için çok teşekkür ederim.:giggle:

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
Kioxia Exceria Pro 1 TB NVMe SSD & Kioxia Exceria Pro 2 TB NVMe SSD & Adata Xpg Lancer 64GB 4400MHz (6000 OC) DDR5 RAM
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
BF730000 yazacaksınız. Şurayı takip edin.
Aynılarını yaptım ama maalesef sonuç değişmedi.
Aynılarını yaptım ama maalesef sonuç değişmedi.
Evet. Şimdi gördüm ki orada bir tane değeri yanlış yazmışım.😅 Sonunda çok şükür grafik kartını tanıtmayı başardım.😁 Gayet güzel çalışıyor. Teşekkür ediyorum.🥰
Ekran Resmi 2023-04-23 20.50.02.png

Test yaptırdım test sonuçları böyle geldi. Nasıl olduğunu ben pek anlamadığım için burada paylaşayım dedim. Aynı zamanda kullandığım ssdt yi de paylaşıyorum. Zip olan .dsl formatındaki hali. benim pcie yolum da yukarıdaki Hackintool sslerinde gözüküyor. Benimle benzer olanlar bunlardan örnek alarak yapabilirler.
Güncelleme de bir türlü gelmiyordu. App Store dan yüklüyorum ben de şimdi. Bir de şimdi monitörü 60Hz olarak görüyor ama monitör 144Hz. Seçeneklerde yok maalesef. 60 50 30 25 24 var seçeneklerde.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
PC açıkken monitörü aç kapa yapıp dener misin?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Sanırım macOS ile alakalı bir sıkıntı da var. 1080p'de mi yaşıyorsun sorunu? DP kablon var mı onunla deneme imkanın?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Bu galiba Ventura ile ilgili bir problemmiş. Çoğu kişi Montereyde iken sorun yaşamadığını ama Ventura'da 60Hz üstü monitörlerin 60Hz olarak algılandığını yazmışlar. Şu anda güncelleme yükleniyor. Güncelleme bitince bakalım bir de o zaman olacak mı diye. Bende 13.0.0 sürümü var belki yeni sürümlerde düzeltilmiştir.
Sanırım macOS ile alakalı bir sıkıntı da var. 1080p'de mi yaşıyorsun sorunu? DP kablon var mı onunla deneme imkanın?
Problem 4K da iken oluyor. Hemen DP kablosu ile de deneyeyim.
DP kablosunu çıkarıp taktıktan sonra da değişmedi.
Ekran Resmi 2023-04-23 22.31.19.png

Böyle olması normal değil galiba. Configi yükledim. Güncelleme sorununu nasıl çözebiliriz acaba ? car-active-config de 00000000 yapmıştım ama hala değişen bir şey yok. Venturayı yazılım güncelleme kısmından yüklerken de install asistana pkgdeki bir hatadan dolayı yüklenemiyor demişti. Kendim Çalıştırıp denedim ama bu da böyle takılı kaldı hiç ilerleme yok aksine gittikçe süresi uzuyor.
Bu galiba Ventura ile ilgili bir problemmiş. Çoğu kişi Montereyde iken sorun yaşamadığını ama Ventura'da 60Hz üstü monitörlerin 60Hz olarak algılandığını yazmışlar. Şu anda güncelleme yükleniyor. Güncelleme bitince bakalım bir de o zaman olacak mı diye. Bende 13.0.0 sürümü var belki yeni sürümlerde düzeltilmiştir.

Problem 4K da iken oluyor. Hemen DP kablosu ile de deneyeyim.
DP kablosunu çıkarıp taktıktan sonra da değişmedi.
Ekran Resmi 2023-04-23 22.31.19.png

Böyle olması normal değil galiba. Configi yükledim. Güncelleme sorununu nasıl çözebiliriz acaba ? car-active-config de 00000000 yapmıştım ama hala değişen bir şey yok. Venturayı yazılım güncelleme kısmından yüklerken de install asistana pkgdeki bir hatadan dolayı yüklenemiyor demişti. Kendim Çalıştırıp denedim ama bu da böyle takılı kaldı hiç ilerleme yok aksine gittikçe süresi uzuyor.
39 Mb olarak gözüküyordu dosya. Ben de gibMacOS üzerinden indiriyorum şimdi. Normal olarak yüklemezse yine sıfırdan kurulum yaparım. EFI işini hallettik sonuçta.
Bir de hala ARGB takılmasına çözüm bulamadım. Sadece MacOS açtıktan sonra oluyor bu sorun. Başlarda düzgün çalışıyor sonra bir renkte takılı kalıyor. Komple elektriği kesip yeniden açınca anca düzeliyor.
csr-active-config 00000000 otomatik düzeltme car olarak çevirmiş
USB'ye yeni Ventura sürümünü yazdırdım. Ancak o şekilde güncelleyebildim. Monitör hala 60Hz değerine sahip ve yükselmiyor. Uzun süredir ama çok şükür fanların ARGB sinde sıkıntı yok. Şu anda usb port yaması kaldı onu yapacağım. Bir de monitörün Hz değeri hariç sıkıntı yok gibi gözüküyor. Bu güncelleme işine de kesin çözüm lazım her güncelleme de USB'ye yazdırıp yapmak zaman alır.
Şu anda biosla ilgili bir sorun yaşıyorum. Bios boot menüsünde opencore ve windowsu görüyor ama sıkıntı şu ki gördüğü opencore SSD'deki değil USB'deki opencore. USB'yi takmadan boot menü üzerinden opencore'a giriş yapamıyorum. Çok yüksek ihtimalle linuxtan opencore için grub üzerinden boot entry oluşturup giriş yapabilirim ama biostaki bu durumu da düzeltebilirsek tabii ki daha iyi olur.
Biostaki sorunu çözdüm. Linux'tan OpenCore için grub entry oluşturdum. Sonra da yeniden başlattığımda o entry üzerinden OpenCore yükleyiciye ulaşmış oldum. SSD'deki OpenCore üzerinden reset nvram yaptığımda sorun düzelmiş oldu. Bios efiyi başlattığı diski de kaydediyor. O yüzden reset nvram olmadan silinmiyor. Biosta veya anakartta hemen elle ulaşılacak bir yerde bu temizleme tuşunun veya seçeneğinin olmaması anakart için bir eksik olmuş. Onun yerine clear cmos için anakartın kasanın içinde kalan kısmında en altta bir çift pin bulunuyor. Başka sorun yaşayan olursa da ona basarak temizleyebilirler. Tabii ki de bu kayıtlı şifreleri vs. de siliyor. Yani bunu kullanmadan önce neleri sildiğine bakmak için anakart kılavuzuna ve internet üzerinden araştırma yapmayı tavsiye ederim. Ben hem uğraşmak istemedim hem de riske atmak istemedim. O yüzden bu şekilde sorunu çözmüş oldum.

USB portları işi galiba kolay olacak. Anakartta zaten az port varmış. Ön panelle birlikte 12 tane port var. Ön paneldeki jak girişini de algıladı Ventura bunda da problem olmadı. Zaten anakarttaki giriş benim için öncelik olarak gözüküyor şu an çok şükür onda da bir problem yok. Şu sıralar 6900 xt ile machine learning denemek için ubuntu üzerinde denemeler yapıyorum. Hem de Linux kurunca OpenCore yükleyiciye ait boot klasörünü kullandığı için sıkıntı oluyordu. Onun için Mac diye ayrı bir dosya açıp OpenCore klasörlerini oraya koydum. Grub entry vesilesiyle de düzeltmiş oldum onu da. Antenler de geldiğinde WiFi ve Bluetooth işi de inşallah hallolmuş olacak.

Ventura'da şu an 3 problemim var gibi gözüküyor. Birisi 4K çözünürlükte 60 Hz üstüne çıkamıyor olması. Diğeri otomatik güncellemeyi henüz yaptıramamış olmam. Ancak gibMacos ile indirip create install media ile USB hazırlayıp o şekilde güncelleyebildim. Yeni güncelleme geldiğinde artık bu son yüklemeden sonra düzelip düzelmediğini görmüş olacağız. Son olarak da USB port yaması kaldı. Son iki sorun şu an çözüldü gibi diyebiliriz. Sadece monitördeki yenilenme hızı sorununu çözemedim. Bunlar dışında başarılı bir kurulum oldu. Bir çözüm bulunursa haber verirseniz çok mutlu olurum. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ediyorum.😊
.

Ekran Resmi 2023-04-25 15.26.53.png

Hz sorununun sebebi Display Port imiş. Catalina'dan sonra DSC bozulmuş. Bu yüzden sorun oluyormuş. HDMI girişiyle Windowsta 4K 144 Hz, Ventura'da da 4K 120 Hz alabiliyorum. Display Port yerine HDMI kullanmak gerekiyormuş demek ki. Bu da birilerine faydalı olabilir burada dursun.

Şimdi USB port yamasını yapacağım. Fanların ARGB'si yine takıldı. Şu an iki sorun kaldı. Birisi otomatik güncelleme yapılamaması diğeri de fanların ARGB'sinin takılması. Onlar dışında her şey sorunsuz gözüküyor. Wifi ve bluetooth için de antenlerin gelmesini bekliyorum. Güncelleme için de beklemek gerekiyor. Yeni güncelleme gelmesine rağmen otomatik gelmezse bir çözüm için yardımınıza ihtiyacım olacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
USB yamasını yaptın mı? Son config atar mısın?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
USB yamasını yaptın mı? Son config atar mısın?
Şimdi bitirdim onu da senin videodan izleyip. O da gayet güzel çalışıyor. Video çok yararlı oldu. Teşekkürler tekrardan.:)
Videodaki gibi usb2 seçmiştim ben ama ilk seferde tam olmadı. Nvram reset ile yeniden başlattığımda yaptıklarım çok değişmişti. Ben de bir daha yaptım.

Birincisi böyle oldu.

Ekran Resmi 2023-04-25 18.22.09.png

İkincisi de bu şekilde düzeldi şimdi.

Ekran Resmi 2023-04-25 18.37.53.png

Geriye sadece fanlar ve güncelleme işi kaldı gibi duruyor.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Son sürüm EFI mi kullanıyorsun?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Son sürüm EFI mi kullanıyorsun?
Aynen ben ne olur ne olmaz diye hep dortania build repodan en son kextleri ve OpenCore efilerini kullanmaya çalışıyorum.

Bu arada da biraz test sürüşüne çıktım. Şu anda RHEL 9.1 , Ubuntu 22.04.2 LTS , Windows 11 , Ventura 13.3.1 aynı anda yüklü duruyor. Windows'u oyun, anakart ve ekran kartı vb. şeyler için kullanıyorum. RHEL Oracle Database ve ROCm + HIP ile Pytorch için kullanılıyor. Developer olarak kaydoldum sitelerinden bu şekilde ücretsiz indirebildim. ROCm 'in tam desteği hala yok maalesef ama HIP SDK desteği gelmiş 6900 XT için. O yüzden denemek istedim. Ubuntuda da docker üzerinden Pytorch çalıştırmayı başardım ama ona ihtiyacım kalmadı. RHEL'de direkt sorunsuz çalıştı çünkü. Ubuntu yerine artık başka işletim sistemleri deneyebilirim belki ya da EXFAT olarak formatlayıp ortak veri bölümü yapabilirim. BSD de denemek istiyorum bir o kaldı galiba denemediğim.😅 Tensorflow'un da Mac'te düzgün çalışıyor olması çok iyi oldu. Python 3.8.10 sürümünü ekstra olarak yükledim. Çünkü hata veriyordu ilk başta. Apple'daki tensorflow rehberine göre gittim ondan sonra. Sadece yine komutların başına tırnak işareti olmadan "SYSTEM_VERSION_COMPAT=0" ekledim. Böyle yapınca venv ortamında düzgünce yüklenip çalışmış oldu. Pytorch da denedim ama mps ile çok verim alabildim mi pek anlamadım. Çünkü cpu ile yaptırınca iki hat hızlı oldu onda. Tensorflowun macteki performansı beni şahsen mutlu etti.

Birinci foroğraftaki deneme çok uzun sürecekti iptal ettim o yüzden diğerine geçtim onu hızlıca tamamladı.

tf1-min.png

tf.png

Bu da pytorch denemesiydi.
pytorch.png

Sadece fanların ARGB'sinin Mac'te bir süre geçirdikten sonra bozulması sorunu kaldı. O da zarar vermediği sürece sıkıntı değil gibi. Bilgisayarı kapattıktan sonra güç kaynağını da kapatıp ışık söndükten sonra tekrar açınca düzeliyor. Güncelleme için de bekliyoruz zaten. En kötü her güncellemede usbye yazdırıp yazdırıp öyle güncellerim. HDMI port ile 120 Hz sorunu da çözülmüş oldu. Hatta galiba bir uygulama ile 144 Hz olacak birazdan. Son durum bu şekildeydi. Ekran de 144 Hz olursa onu da ekleyeceğim.
.

Çok enteresan bir şey oldu. 😅 SwitchResX uygulaması ile denedim HDMI üzerinden ama başarılı olamadım. Şimdi de display port kablosuyla bir daha denedim. Bu sefer 143,88 Hz olarak kendi kendine görmeye başladı. Ekran kartında ikinci display port kısmında bağladım. Monitörde ise bir tane var. Yine aynı yere taktım. Demek ki ekran kartında ikinci yere takmak gerekiyormuş. Ya da bu uygulama kendisi başaramasa da Mac'in algılamasına vesile oldu. Ne olduysa da çok şükür oldu. 😅

ekran 143,88 Hz.png

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Love

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Bununla ResetNVRAM yapıp sistemi açabilirsin. Eğer OC menüde gözükmezse Space tuşuna bas. Sonra güncellemelerin sağlıklı bir şekilde alınması lazım.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Love

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Bununla ResetNVRAM yapıp sistemi açabilirsin. Eğer OC menüde gözükmezse Space tuşuna bas. Sonra güncellemelerin sağlıklı bir şekilde alınması lazım.
Teşekkür ederim. Ben verbose mode sevdiğim için onları geri açtım. Hide auxiliary, hide verbose false yapıp boot args kısmına -v ekledim. Bir de şu Apple boot sesini açtım. Onlar için de birkaç şey ekledim. Güncelleme gelince olmazsa yine paylaşırım.

Ekran da uygulamayı silerken hata olduğu için öyle olmuş. Ekranın zorlandığını hissedince o uygulamayı yeniden yükleyip sildim. Yeniden 60 Hz oldu. HDMI bağladım 120 Hz olarak devam ediyorum. Böyle görüntü ve tepkiler daha iyi oldu. Zorladığı için demek ki kağıt üstünde öyle gibi gözükmüş. Sorunun sebebi SMBIOS ayarlarımız diye düşünüyorum. Display Port ve Thunderbolt için 60 Hz desteği vermiş 2019 model macbook pro için Apple. O yüzden galiba genel sorun bu. Usb ile de yapsa en iyi kabloyu da alsa daha yüksek olmuyormuş. Yani ya Apple kendisi düzeltecek ya yüksek Hz isteyenler Catalina kullanacak ki yeni gpular destekli değil onda ya da ileride belki SMBIOS ayarı yapar birisi bunun için ancak öyle native olarak destek olur. 120 Hz de gayet iyi rahatsız etmiyor. Ama 4K da 60 Hz çok rahatsız ediyordu. Mouse harelet ettirirken bile kamyon çevirir gibiydi. 😅

Anakartın ve fanların ARGB'si hala takılıyor bazen ama genel olarak sıkıntı yok gibi duruyor.

Bir de bir şey var onunla uğraşıyorum. Giriş ekranında 1080p ekran geliyor hep. Giriş yaptıktan sonra o ekran düzgün geliyor. Sadece ilk girişte giriş ekranı 1080p 60Hz -galiba- oluyor. Hızlı SIP kapatmak için driver koydum. Sonra da com.apple.Boot.plist dosyasına müdahale ederek ilk açılıştaki giriş ekranını da 4k 120 Hz yapmaya çalışıyorum. Onu da yapabilirsem paylaşırım.

WiFi & Bluetooth antenleri de gümrük muayenesindeymiş. Bu hafta içinde gelmesini bekliyorum. Onun da gelince haberini veririm.
.

Yok gerçekten sıkıldım artık. Olduğu gibi bırakıyorum ne yaptıysam olmadı çünkü. O da mükemmel olmayıversin. ARGB işinin de sebebini buldum galiba. Yeniden başlatırken reset nvram yapınca takılıyor gibi geldi bana. Olay tamamen anakartla alakalı.
ARGB sorununu galiba çözdüm. Hepsini wave şeklinde renk değişme moduna aldım. Ondan sonra da reset nvram de yapmama rağmen çok şükür sorun yaşamadım.
Uzun zaman olmuş. Bir güncelleme yapayım dedim. Olarila hackintosh efilerinden raptor lake için olanı kullandım. Yeni bir smbios ile imacpro olarak gözüküyor. Ve şu anda display port ile bile 144hz veriyor. Yine wifi kartında bir değişikliğe gittim ve Intel AX210 NGW M.2 wifi kartı aldım antenleriyle birlikte. Wifi ve bluetooth gayet hızlı ve güzel bir şekilde çalışıyor gerekli kextlerle.

Çözülemeyen tek problem argb takılması problemi. Sanırım opencore ile alakalı. Sistemin elektriğini kapatıp açmadığım sürece argb takıldığında biostan asrock polychrome rgb yazılımına erişemiyorum. Sanırım bunu başarabilirsem sorunsuz olarak devam edecek. Xcode da ios vb. de açıyor gayet güzel bir şekilde. Onda da sıkıntı yok.
Aynı zamanda Sonoma'ya da güncelledim oni söylemeyi unutmuşum çok daha güzel oldu. Baya bir performans artışı var. Bu sefer gerçekten güzel güncelleme gelmiş.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler