Bilgisayarıma dual-boot olarak hackintosh kurmak istiyorum ama 7-8 saatlik uğraşlarıma, araştırmama rağmen beceremedim. Sadece bir kere kurabildim onda da clover bootloaderi ayarlayamadım ve ssd bootloaderimi bozdum. (Şuan boot menüsünden ssd yi seçtiğimde geri bios'a atıyor ve klavye-faremi devre dışı bırakıyor.)
Alt tarafı bir işletim sistemi kurmak bu kadar zor olmamalı. Linux'tan, Windows'tan her türlü tecrübem var ama şu macOS beni tilt etti yapana kadar da bırakmak istemiyorum. Kextleri ve config dosyasını sistemim için nasıl ayarlayabileceğimi, kurmam gereken şeyleri vakti olan birisi bana linkler yardımıyla detaylıca anlatabilirse müteşekkir olurum. Sabahtan beri okumadığım yerli-yabancı kaynak kalmadı. Sistemim imzamda yazıyor ama aşağıya yine de yazıyorum.
Anakart: Asus B250M-K
Ram: Corsair 8GB DDR4 3000MHz + Patriot 8GB DDR4 3000MHz
Ekran Kartı: MSI GT 1030 GDDR5 2GB
İşlemci: Pentium G4560
SSD: Toshiba TR200 240GB
HDD: Toshiba 1TB 7200RPm
Tür: Masaüstü
Hackintosh kurarken hataları genelde Clover boot seçim ekranından sonra alıyorum. Anladığım kadarıyla da config dosyasını beceremiyorum. (Sitenizdeki hazır G4560 configini buldum, denedim işe yaramadı.)
Aldığım hatalardan birkaçı: Cpu 1 Caller Panic, Cpu 2 Caller Panic, Cpu 0 Caller Panic, Thread 0 Kernel Error...
Alt tarafı bir işletim sistemi kurmak bu kadar zor olmamalı. Linux'tan, Windows'tan her türlü tecrübem var ama şu macOS beni tilt etti yapana kadar da bırakmak istemiyorum. Kextleri ve config dosyasını sistemim için nasıl ayarlayabileceğimi, kurmam gereken şeyleri vakti olan birisi bana linkler yardımıyla detaylıca anlatabilirse müteşekkir olurum. Sabahtan beri okumadığım yerli-yabancı kaynak kalmadı. Sistemim imzamda yazıyor ama aşağıya yine de yazıyorum.
Anakart: Asus B250M-K
Ram: Corsair 8GB DDR4 3000MHz + Patriot 8GB DDR4 3000MHz
Ekran Kartı: MSI GT 1030 GDDR5 2GB
İşlemci: Pentium G4560
SSD: Toshiba TR200 240GB
HDD: Toshiba 1TB 7200RPm
Tür: Masaüstü
Hackintosh kurarken hataları genelde Clover boot seçim ekranından sonra alıyorum. Anladığım kadarıyla da config dosyasını beceremiyorum. (Sitenizdeki hazır G4560 configini buldum, denedim işe yaramadı.)
Aldığım hatalardan birkaçı: Cpu 1 Caller Panic, Cpu 2 Caller Panic, Cpu 0 Caller Panic, Thread 0 Kernel Error...
- BootLoader
- Opencore 0.8.0
- Anakart Modeli
- Asus B250M-K
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 7700
- Grafik Kartı
- Sapphire Vapor-X R9 280X
- Ses Kartı Modeli
- ALC887
- Ağ Aygıtları
- RTL8111