ÇÖZÜLDÜ Ağ adaptörünü en0 yapamıyorum

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Herkese merhaba. Ben başlıkta da belirttiğim gibi ağ adaptörünü en0 yapamıyorum.
iMessage kılavuzundaki adımları yapıyorum, o iki dosyayı silip yeniden başlatıyorum, hackintool da bakıyorum yine en1 görünüyor. Nullethernet kext ve ssdt-rmne dosyalarını ilgili yerlere ekledim, bunları opencore configurator ile config.plist dosyasına da ekledim, yeniden başlatıyorum yine olmuyor. Hackintool da sadece wifi kartım görünüyor ve bu da en1 olarak işaretli. Bunu bir türlü en0 yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?
Sorunu çözdüm.
NullEthernet.kext en0 olarak atanıyormuş sanırım ancak Hackintool'da bu cihaz hiç görünmedi bende. Benim de aklıma sorunun bu olabileceği geldi, çünkü USB ethernet takıp yeniden başlattığımda bu cihazın en2 olarak sıralandığını gördüm. Wifi en1, USB ethernet en2 şeklindeydi. Görünmeyen bir şeylerin en0 olarak belirlenmiş olabileceği aklıma geldi. NullEthernet kext'i ve ssdt-rmne'yi config.plist'ten kaldırıp yeniden başlattığımda wifi kartım en0 olarak göründü.
Bir de bir şeyi merak ediyorum. Daha önce hiç apple ürünüm yoktu. Şu anda kullandığım icloud hesabım malesef karalistede, çok önceden çok defa imessage etkinleştirmeye çalışmıştım, o dönemde telefon ile bu işi çözmeye çalışmıştım ama konuştuğum kişiler ısrarla mac cihazıma uzaktan bağlanmak istemişlerdi, o nedenle ilerleyememiştim. Şimdi yeni bir iphone aldım (henüz gelmedi). Bu telefonda da mevcut icloud hesabımı kullanacağım. Muhtemelen karalistede olduğu için mesajlar uygulamasında sorun çıkaracaktır ama şimdi telefon ile karalisteden çıkarılması için aradığımda müşteri hizmetleri sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bu konuda yorumu olan yok mu?

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Apple müşteri hizmetlerine hackintosh cihazınızdan söz etmeyin ve sadece Apple İd hesabınızın kara listesinden bahsedin. sorunu çözeceklerdir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Ama onlara sorunu anlatırken ne diye anlatabilirim ki hackintosh cihazından bahsetmeden? Telefonumda sorun yok. Hatta geçenlerde teknosada bi macbook da kendi hesabım ile mesajlara giriş yaptım, sorunsuz giriş yapabildim. Yani aslında sorun hesapta değil de bu cihazın kimlik bilgilerinde gibi.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Yani aslında sorun hesapta değil de bu cihazın kimlik bilgilerinde gibi.
o zaman yapılandırmanız için yeni bir smbios belirleyin.
Eğer imessage rehberini gösterildiği gibi uygularsanız sorunu aşabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Bu sorunu hiçbir zaman çözemeyeceğimi düşünüyordum.

Rehberdeki adımlar ile yeni bir seri numarası ürettim, gerçek ama satın alma tarihi belli olmayan bir seri numarası buldum, bu seri numarasını kullanarak rehberdeki adımları takip ederek ve son aşamada NVRAM i iki defa resetleyip yeniden başlattıktan sonra hiçbir icloud hesabı girişi yapmadan direkt olarak mesajlar uygulamasını açtım, oradan icloud hesabım ile giriş yaptım, açıldı. Önceki seferlerdeki gibi 10 sn içinde tekrar kapanmasını bekledim, kapanmadı. Hemen yeni mesaj oluştur deyip eşime mesaj gönderdim ve mesaj gitti. Telefonumdan kontrol ettim, gönderildiğini gördüm. Sonunda oldu.

Rehberde emeği geçenlere çok ama çok teşekkür ederim.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler