ASUS PRIME B450-PLUS | RYZEN 5 2600 | RX 580 macOS Uyumu

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Anakart: ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci: AMD RYZEN 5 2600
Ram: 2x8GB DDR4 3000Mhz Adata Gammix D30 Ram
Ekran Kartı: ASRock AMD Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı: Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express + ALC887-VD2 (Onboard)
Depolama: Team 512GB m2 SSD (Windows) Apacer Panther 128GB Sata SSD (macOS)

Eğer uyumlu ise hani aşamaları takip etmeliyim daha önceki denemelerimde masaüstüne ulaşsam da rahat bir kullanım elde edemedim. Performans sorunları yaşadım. Kext kurulumları Yamalar ve DSDT kurulumları hakkında video veya okuyabileceğim türkçe yada ingilizce makale var mıdır?Teşekkürler.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı + ALC887-VD2 (Onboard)
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM
Team 512GB m.2 SSD(Windows) ve Apacer Panther 128GB SSD (macOS) & 16GB DDR4 RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,780
4,401
Sisteminiz genel olarak hackintosh uyumlu görünüyor. Ryzen bir sistem olduğu için belki bazı sorunlar yaşayabilirsiniz ama sabırla ilerlerseniz aslında ryzen sistemlerde kurulumların hiç de o kadar zor olmadığını göreceksiniz.
Kullandığınız işlemci anladığım kadarıyla 6 çekirdek bir işlemci olarak görünüyor. Ryzen sistemlerde çekirdek yamasını doğru belirlerseniz sorunun büyük kısmını bir şekilde atlatmış olursunuz.
Önce imajı indirin ve konuda anlatıldığı gibi yazdırın.
macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Daha sonra imaj içerisinde gelen hazır config dosyalarından 036- Desktop - Ryzen ve Threadripper 6 Core olan dosyanın adını config yapın ve bios ayarlarını da gösterildiği gibi yapıp sistemi bu USB bellek ile başlatarak kurulum adımlarına geçin. Soru yaşamanız durumunda ilgili sorun ile ilgili konu açmaktan çekinmeyin.
Bu klavuz ile ilerlerseniz genel olarak hackintosh aşamalarının basitleştirilmiş türkçe anlatımını bulabilirsiniz.
[Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Teşekkür ederim. İmajı indirdim. Şuan flash belleğe yazdırıyorum. Ayrıca Attığınız linke de bakacağım. İlk kurulum tarafında bir sorunum yok aslında hep kurulum sonrasında sorun yaşamıştım. İlk kurulumda ekran kartım ve internetim düzgünce çalışmıştı ama performanslı değildi. Sanırım gerekli bazı kextleri ve DSDT yamalarını yapmamıştım. Şimdi tekrar deneyeceğim. Sistemim daha uyumlu diye düşünüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı + ALC887-VD2 (Onboard)
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM
Team 512GB m.2 SSD(Windows) ve Apacer Panther 128GB SSD (macOS) & 16GB DDR4 RAM
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,780
4,401
Sisteminiz gayet uyumlu görünüyor. OpencoreRyzen çekirdek yamaları giderek daha kararlı hale geliyor. Deneyimlerinizi paylaşırsanız cihaz ile ilgili daha sonra kuracak arkadaşalara da referans olabilirsiniz.
Ek olarak burdaki kurulum ve paylaşılan EFI dsyalarından da faydalanabilirsiniz.
[Başarılı Kurulum] AMD Ryzen 5 3600X - RX480 - MSI B550- macOS Monterey 12.3 + OpenCore 0.7.7 - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Güncel bir kurulum olduğu için işinize daha fazlaya yarayabilir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: eonder87
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler