-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donanımım
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anakart Adı Asus ProArt Z790-CREATOR WIFI
CPU Intel(R) Core(TM) i9-13900KF
Anakart Cipseti Intel®Z790-CREATOR Chipset
Ekran Kartı Sapphire RX 6600 Pulse
Ses Kartı: Supreme FX S1220A Layout-id 7
Bellek 32 GB (DDR5-6000 DDR5 16X2 )
Network Wifi Intel(R) Intel AX210 WiFI
USB: T2 x Thunderbolt™ 4 - 2 x USB Type-C®- 6 x USB 3.2 Gen 2
Network(Ağ) : Intel 225-V Ethernet AQC113 10Gb
BIOS sürümü: 2504
- OpenCore EFI Boot açılış klasörümü oluşturmak için OpCore Simplifly- Baistleştirilmiş OpenCore Efi Oluşturucu ile Sitemizde yayınlanan rehberi kullanarak oluşturdum. Config.plist dosyamı openconfiguration ile açıp config.plist - NVRAM - 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - boot-args - Kısmından Amd RX 6600 Navi23 kartım için -v ve keepsyms=1 argümanlarını kurulum sırasında görüntü yerine siyah ekran gelmesin diye kaldırdım.
- Kurulum USB'si hazırlamak için @strangerone paylaştığı postdaki linkden MacOS Tahoe 26 (25A354) sürümünü download ettim.
- Terminal arabirimini açarak sudo /Applications/Install\ macOS\ Tahoe.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled komutunu kullanarak boot install Tahoe USB'mi oluşturdum.
- Oluşturduğum USB üzerinde EFI kısmı için sitemizde yayınlanan rehberden faydalanarak EFI kısmının sürekli gözükmesini sağladım
- MacOS Tahoe 26'da Usb Port kullanımı değiştiğinden dolayı eski eşleştirdiğim USBMapLegacy.kext dosyasını tekrar Tahoe işletim sistemine gör eşleştirmek için kullandığım yöntem
-
- Ayrıca Efi'min ACPI Klasörüne SSDT-RHUB.aml Eklemek oldu. Bu sayede Macos Tahoe sorunsuz olarak usb'lerimi gördü. Kullandığınız Efi'nizin ACPI Klasörüne SSDT-RHUB.aml Eklemeniz gerekmektedir. Ancak eklemeden önce Sisteminizin Rhub Path (yolunu) tespit etmeniz gerekmekte. Bunun için basit bir yöntem olarak Hackintool.app indirin. Açın Üst sekmelerden Araçlar sekmesine basın
- Tunderbolt 4 USB desteği için SSDT-THB4-RP05.aml dosyasını Thunderbolt 4, modified firmware, Full Thunderbolt Bus tree buradan indirdim.
- Ses sorunu ise MyKextInstaller yöntemi ile ses sorunumu çözdüm. Configure SIP (System Integrity Protection) devre dışı bırakabilmek için OpenConfiguration ile config.plist - NVRAM - 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - csr-active-config - 03080000 - DATA Kısmını ekledim. MyKextinstaller linkinden MyKextInstaller.app ve AppleHDA.kext dosyalarını indirdim sonrasında KDK'yı Buradan indirdim ve kurdum. MyKextInstaller.app çalıştırdım AppleHDA.kext sistemime ekledim. artık AppleHDA.kext Sorunsuz bir şekilde sistemime gelmiş oldu NOT: Eski AppleALC.kext'li tanıtma yöntemi geçerli oluyor.
- İdeal Cpu Soğutma için 240mm sıvı soğutma aldım işlemci sıcaklığı 37-42 derecelerinde işlem yaparken Boşda 30 derecelerde
- Şu ana kadar yapmış olduğum en ideal Hackintosh olmuş oldu
- Yapıp kullandığım DSDT Yama ve DSDT.aml dosyam SSDT-Rhub.aml ve diğer pached DSDT.aml içerisindedir.
- Asus Proart Z790 Creator Wifi Anakart için çıkardığı bios versiyonları hackintosh'da uyku ve uykudan uyanma sorunu çıkarıyordu. Araştırmalarım sonucunda bir site de bulduğum CFG Kilidini devre dışı bırakılmış BIOS sürümünü bir cesaret yükledim ve artık Tahoe'da sorunsuz uyku ve uyanma sorunu kalmadı ProArt-Z790-CREATOR-WIFI-ASUS-2801-CFG-UNLOCK.CAP Bios update ancak Flash Back yöntemi ile yükleye bildim.
Ekli dosyalar
-
42 bayt Görüntüleme: 56
-
42 bayt Görüntüleme: 57
-
42 bayt Görüntüleme: 60
-
42 bayt Görüntüleme: 55
-
95.7 KB Görüntüleme: 45
-