Atheros AR956X Wi-Fi Tanıtmak

mkartalaydin

APPRENTICE
9 Eyl 2017
37
12
21
35
İstanbul
Merhabalar Arkadaşlar;

Atheros AR956X Wi-Fi problemini gidermek için aşağıdaki bağlantıdan kext dosyalarını indirebilirsiniz.

Packard Bell TE69HW611-TK - Google Drive

Birçok rehberde bu Wi-Fi kartının tanımadığını belirtmişler, ancak biraz araştırma sonucu sorunu çözdüm arkadaşlar ve paylaşmak istedim hemen.

İndireceğiniz dosyada nasıl kurulacağını anlatıyor ama döküman ingilizce olduğu için Türkçe olarak anlatayım kısa ve sade olarak.

KURULUMU:

1- Önce masaüstünde iken arama alanına Terminal yazarak açıyoruz.
2- Terminali açtıktan sonra şu kodu yazıyoruz defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES bu koddan sonra da killall Finder yazıyoruz ve Enter basıyoruz. Sonra terminalde işimiz bitiyor kapatabiliriz.
3- Daha sonra System/Library/Extensions klasörüne gidiyoruz MAC kurulu olan Harddiskte arkadaşlar bu alan direk bu klasöre gidip aşağıda isimlerini yazdığım kext dosyalarını siliyoruz ama silmeden önce mutlaka yedek alın bir klasöre ve yedek aldığınız dosyaları masaüstünde bırakmayın harici bir usb falan bir yere alın bu önemli
IO80211Family.kext ve IO80211FamilyV2.kext silinecek kext dosyaları bunlar

4- Herhangi bir kext yükleme programı ile indirdiğiniz dosyadaki corecapture.kext ve CoreCaptureResponder.kext
dosyalarını System/Library/Extensions klasörüne kuruyoruz. Bu nokta önemli arkadaşlar mutlaka bu klasöre kurmalısınız bu 2 kext dosyasını. Kurduktan sonra mutlaka Rebuild Cache işlemi yapmalısınız, kext kurma programlarında bu ayar vardır hangi programı kullanıyorsanız bu işlemi yapmaya dikkat edin.

5- IO80211Family.kext bu dosyayı hiç bir yere kurmuyoruz programla arkadaşlar, bu dosyayı Clover Configurator programını açarak EFI bölümünü mount ediyoruz ve EFI klasörü içerisindeki CLOVER/kexts/10.12 klasörünün içerisine kopyalıyoruz. Eğer 10.12 diye klasör yoksa mutlaka siz açın ve içine kopyalayın. Other klasörüne kopyalarsanız çalışmıyor.

6- Son olarak sistemi yeniden başlatıyoruz.

7- ÖNEMLİ NOT: Evet arkadaşlar tüm bu işlemleri yapınca bir hevesle sistem açıldığında WİFİ işareti görmek istiyor insan haliyle ama maalesef o WİFİ işareti çıkmıyor, bir çok insan kurulumu doğru yaptığı halde WİFİ çalışmadı diyerek bu işlemi yapmaktan caymış durumda yakınırken, şunu fark ediyoruz. TÜM 1'den 6. maddeye kadar yaptığımız tüm işlemleri sistem açıldıktan sonra tekrar yapıyoruz ve sistemi yeniden 2.kez başlatıyoruz.

(NOT: sistem yeniden başladıktan sonra 3.adımı yapamazsınız o adımı esgeçin çünkü dosyaları daha önce silmiş oluyoruz zaten)

ONDAN SONRA MUTLU SONA ERİŞİYORUZ, yani bu kurulumu 2 kere üst üste yapın mutlaka...
 

want to

PADAVAN
DENEYİMLİ ÜYE
10 Nis 2017
114
107
151
Elimde bu karttan var fakat deneme fırsatım olmadı. Bluetooth çalışıyor mu bu kartta. Teşekkürler.
 
BootLoader
Opencore 0.68
Anakart Modeli
ASUS H81M-PLUS
İşlemci Modeli
Intel Xeon E3 1220 v3(Haswell) @ 3.5GHz(All Core OC)
Grafik Kartı
Asus AMD R7 265 2 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111 && Broadcom BCM94360CS2(Fenvi FV-HB1200)
Disk ve RAM
120 GB HP S600 SATA && 1 TB SEAGATE HDD, 16 GB DDR3 1600 MHz

SukruSezer

APPRENTICE
4 Ara 2017
3
0
1
23
Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarda da bu bu wi-fi karti mevcut ancak dediğiniz gibi yapmama rağmen wi-fi kartını tanimadi bu konuda yardimci olur musunuz
 

desponres

APPRENTICE
10 Şub 2018
27
3
21
Zonguldak
Hocam ben sırf bu kartı kullanamadığım için harici usb wifi adaptörü almıştım, şimdi bu konuyu gördüm kurulumu yaptım. İlk kurulumda başarılı bir şekilde çalıştı, çok teşekkür ederim :) Yalnız harici wifi adaptöründen biraz yavaş gibi ben harici adaptörü kullanmaya devam edeceğim :)
 

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler