[Başarılı Kurulum] AMD Ryzen 7 7800x3D - RX 6900 XTXH - Sequoia - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Anakart : ASUS ROG STRIX B650E-E İşlemci : AMD Ryzen 7 7800x3D Ekran Kartı : Sapphire AMD RX 6900 XT Toxic Extreme Edition (XTXH) SSD : Crucial P3 Plus 1 TB HDD : Western Digital Blue 1TB RAM : Lexar ARES 32 GB...
Daha önce Sequoia kullanıyordum.
Anakart : ASUS ROG STRIX B650E-E
İşlemci : AMD Ryzen 7 7800x3D
Ekran Kartı : Sapphire AMD RX 6900 XT Toxic Extreme Edition (XTXH)
SSD : Crucial P3 Plus 1 TB
HDD : Western Digital Blue 1TB
RAM : Lexar ARES 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
Monitör : Samsung Odyssey G7 LC32G7xT 32 inch 2K 240Hz
Yazılım güncelleme kısmından güncellemek istedim ama Opencore ekranında Installer seçince hata veriyordu haliyle. O kadar güncellemeleri yapmama rağmen.
Daha sonra Windows'a geçerek Opencore Simplify ile Tahoe uyumlu EFI oluşturdum. Garip bir şekilde hiç bir hata vermeden, donmadan, kalmadan vs açtım sistemi. Bu şekilde Sequoia açıp, güncellemeyi de yapabildim oradan.
GitHub - lzhoang2801/OpCore-Simplify: A tool designed to simplify the creation of OpenCore EFI
A tool designed to simplify the creation of OpenCore EFI - lzhoang2801/OpCore-Simplify
Daha sonra OC Simplify'den alıp kullandığım EFI'yi, eski EFI'deki sistemim için yaptığım bazı yamalarını, kextlerini alıp güncelledim. Şu an her şey yerli yerinde çalışıyor.

Detaylar:
- USB Wifi olarak kullanıyorum. Tahoe geçince çalışmadı. OCLP Mod ile Tahoe 26'de yapılması gereken USB yamalarını yaparak çalıştırabildim.
Wireless-USB-OC-Big-Sur-Adapter/Usage-macOS-Tahoe.md at master · chris1111/Wireless-USB-OC-Big-Sur-Adapter
Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS Hackintosh PC or Laptop - chris1111/Wireless-USB-OC-Big-Sur-Adapter
- ALC4080 ses kartı dahili USB olarak geçiyor. USB yaması yapmak yeterliydi. Ama MacOS'de dahili olan USB'leri görmüyor. Windows'a geçiş yaparak dahili USB'leri 255 (internal) yamalayarak AUX'tan ses alabiliyorum. Tahoe'de de normal olarak çalıştı. OCLP moda gerek yok.
- OC Simplify ile gelen gereksiz USB SSDT'lerini vs kaldırdım. Olması gereken yamalarım kaldı.
- Tek sorunum monitörü 240Hz olarak kullanamıyorum, 240'a çekince ekran kararıyor. Harici ise sorunsuz, hızlı bir sistem oldu.
EFI klasörüm;
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 1.0.8 (DEV)
- Anakart Modeli
- ASUS ROG STRIX B650E-E
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 7 7800X3D
- Grafik Kartı
- Sapphire AMD RX 6900 XT Toxic Extreme Edition - XTXH
- Ses Kartı Modeli
- ALC4080