Msi B250M PRO-VDH / İ7 7700 / ASUS STRIX RX 570 8 GB Open Core MacOs Catalina Başarılı Kurulum Rehberi
Sistemin Detaylı Özellikleri
Adım adım rehber serisine başlamadan önce merak edilen Geekbench 5 testini sunayım;
Geekbench 5;
Adımlara başlamadan önce;
Bios ayarlarım;
Kurmamda katkıları bulunan harika insanlar;
@montezuma @KaoS @mehmetyuksel @kindo
Hazır efi dosyası(Tüm ayarlar eksiksiz biçimde yapılmıştır. İncelemek isteyen olursa diye bırakıyorum );
Rehberimi okuyup anlamaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.
Sistemin Detaylı Özellikleri
- Intel Core i7 7700 Processor
- Asus Strix Rx 570 8 gb Ellesmere Series+Intel Hd Graphics 630
- 4 TB Seagate Barracuda Series HDD
- 256 GB KINGSTON A SERIES SSD(520/540)
- 256 GB TOSHIBA OCZ SERIES SSD(500/520)
- Trust Bluetooth 4.0 Receiver-Transmitter Chip
- Realtek RTL8111 Ethernet
- Realtek ALC887 Ses
- Behringer U-PHORIA UMC-204HD PROFESSIONAL SOUND CARD
- HP PAVİLLİON 24CW+ASUS VZ SERIES DUAL MONITOR
- Trust Bluetooth 4.0 Receiver-Transmitter Chip(DSDT PATCHED)
- Realtek RTL8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
- USB 3.0 ve USB 2.0 Portlar(Mapping Patched)
- Güç Yönetimi
- Uyku ve Bilgisayarı Kapat seçenekleri
- Behringer U-PHORIA UMC-204HD PROFESSIONAL SOUND CARD
- Asus Strix Rx 570 8 gb Ellesmere Series(Native olarak Destekleniyor ek olarak yama yapmanıza gerek yok)
- Dual monitorlerin daha verimli çalışması için renk yaması yapıldı ve çalışıyor.
- Intel Hd Graphics 630(Kullanılmasına gerek olmadığı için patch ile devre dışı bırakıldı.)
- Realtek ALC887(Bu ses kartına ihtiyaç olmadığı için kullanmadım ancak isteyen olursa layout id:13)
Adım adım rehber serisine başlamadan önce merak edilen Geekbench 5 testini sunayım;
Geekbench 5;
Adımlara başlamadan önce;
Bios ayarlarım;
- Platform Misc Configuration (lower temperature of Radeon):
- PCI Express Native Power Management: Enabled
- Native ASPM: Enabled
- PCH DMI ASPM: Auto
- ASPM: Auto
- L1 Substates: L1.1 & L1.2
- PEG - ASPM: Auto
- CPU Configuration:
- Intel (VMX) Virtualization Technology: Enabled
- Hyper-Threading: Enabled
- CPU-Power Management Control:
- Intel SpeedStep: Enabled
- Intel Speed Shift: Enabled
- CFG Lock: Disabled
- System Agent (SA) Configuration
- VT-d: Disabled
- Above 4G Decoding: Disabled
- Graphics Configuration (Video Card only without Intel HD 630 iGPU hardware acceleration):
- Primary Display: PEG
- Graphics Configuration (Video Card + Intel HD 630 iGPU hardware acceleration):
- Primary Display: PCIE
- iGPU Multi-Monitor: Enabled
- DVMT Pre-Allocated: 32M
- RC6(Render Standby): Disabled
- PCH Configuration
- IOAPIC 24-119 Entries: Enabled
- PCH Storage Configuration
- SATA Controller(s): Disabled (if you have SDD NVMe)
- Onboard Devices Configuration
- HD Audio: Enabled
- USB power delivery in Soft Off state (S5): Disabled
- Serial Port Configuration
- Serial Port: Off
- USB Configuration
- Legacy USB Support: Enabled
- XHCI Hand-off: Enabled
- Network Stack Configuration
- Network Stack: Disabled
- Platform Misc Configuration (lower temperature of Radeon):
- Boot:
- Boot Configuration
- Fast Boot: Disabled
- CSM (Compatibility Support Module)
- Launch CSM: Disabled
- Secure Boot
- OS Type: Other OS
- Boot Configuration
- En önemli adım olarak anakartımın bios entries kısmı üzerinden usb aygıtımı seçtim.
- Opencore sağlam çalıştığını gördükten sonra ilgili windows bölüntü üzerinden windows dönüp config ayarlarımı yaptım ve dosya ve düzenlenmiş görünüm aynı şu şekilde oldu.Ayrıca belirteyim işlemcim Kaby Lake serisi olduğu için config üzerinden Kaby Lake seçip config dosyamın ismini config.plist olarak değiştirdim.(Merak edenler için hazır efi aşağıda paylaşacağım)
- Sonra paragon partition manager adlı programla bölüntülediğim diskimi hfs+ formatına dönüştürdüm.
- Sonra sistemim sorunsuz bir şekilde kurulum ekranına geçiş yaptı.
- Kurulum yaklaşık olarak 15 dakika sürdü.Hızlı bir ssd ile tahmini olarak bu süreleri alıyorsunuz.
- Kurulum bittikten ve gerekli kullanıcı adı şifre ve internet ayarlarımı yaptıktan sonra beni görkemli mac os ekranı karşıladı.
- Sonra usb'siz boot etmek için mevcutta olan ve düzgün bir şekilde açılan efi dosyamı windows'un no name içerisinde(sizde farklı olabilir) efi bölüntüsünün içine boot ve oc adlı dosyalarımı kopyaladım.
- Sistem sorunsuz bir şekilde start verdikten sonra ise usb portlarının daha düzgün çalışması için rehberlerden yararlanarak usb mapping yamasını uyguladım.
- Sisteme direk doğrudan ssdt/dsdt çıkarmadım.Mevcut olan yamalar ile düzenleme yaptım.Herhangi bir sorun çıkarmadı.
- Sonra internet kartımın düzgün çalışmadığını farkedince internet kartımın ilgili kext sürücüsünü tanıttım sisteme ve internet geldi.

- Sonra intel işlemcilerin olmazsa olmazı olan güç yönetimi yamasını rehberden uygulayarak yaptım ve sonuçlar gözle görülür şekilde değişti.
- İlgili güç yönetimi rehberimizi değerli @montezuma ve @KaoS hocamızın katkılarıyla yaptım.Linki şurada bulabilirsiniz.https://osxinfo.net/konu/opencore-ile-hackintosh-cihazlarda-guc-yonetimi.16504/
- Sonrasında bluetooth kullandığım için bluetooth aygıtıma ilgili patch yamamı uyguladım.Ve gördüğünüz gibi aygıtımı da tanıtmayı başardım.
- Rehberimizin sonuna geldik.
Kurmamda katkıları bulunan harika insanlar;
@montezuma @KaoS @mehmetyuksel @kindo
Hazır efi dosyası(Tüm ayarlar eksiksiz biçimde yapılmıştır. İncelemek isteyen olursa diye bırakıyorum );
Rehberimi okuyup anlamaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OpenCore 0.9.7
- Laptop Modeli
- Dell 7577 Gaming Laptop
- Anakart Modeli
- Dell LA-E992P
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 7700HQ 2.8GHZ
- Grafik Kartı
- Gtx 1050 TI 4 GB& Hd Graphics 630
- Ses Kartı Modeli