İlk configi kurduğum kişinin kartı BCM94360CS2. bunu sipariş etsem sorun çözülür mü? Gerçi yukarıda verdiğim linklerde de aynı sorunu bu kart ile yaşamışlar?
Düzelmedi bu aradaBununla deneyelim olmazsa aşağıdaki rehberi daha ayrıntılı takip etmen gerekebilir.
Config ACPI içerisindeki yamalar senin cihazına has değil. Sonuç almazsan oradaki .aml dosyalarını forumun Efisindeki gibi sistemine özgü olanlarla denemelisin. Belkide aşağıda kextin geliştirme sayfasında bir güncelleme gelir. Tam olarak bilmiyorum yani. Anlayan arkadaşlar ilgilenirler olmazsa.
Hiç bir zaman çalışmadı.Usbports yamasını silip usbinjectall aktive edip normal brcm kexti yüklü halde dener misiniz ?
Usb yaması yapmadan önce bluetooth çalışıyor muydu ?
O zaman deneme yaparken usbinjectall olacak şekilde deneme yapın. Port yaması bozabiliyor net sonuç alırsınız.Düzelmedi bu arada
İlk configi kurduğum kişinin kartı BCM94360CS2. bunu sipariş etsem sorun çözülür mü? Gerçi yukarıda verdiğim linklerde de aynı sorunu bu kart ile yaşamışlar?
Hiç bir zaman çalışmadı.
Kurulumu sizin imaj ile yaptım ama kendi configimi sıfırdan oluşturmaya çalıştığımda Thunderboltu bir türlü aktif edemiyorum.Bunun sebebi büyük ihtimalle hazır EFI kullanmandan kaynalı. Cihazına ait olmayan SSDT dosyaları bozuyor bu durumu diye tahmin ediyorum.
Bizim imaj ile kurulum yapıp dosyalarını sıfırdan sen kendin oluşturursan böyle sorunlar olmaz. Benim cihazım ile senin cihazın birebir aynı olsun aralarında sadece bios versiyonu farkı olsun benim SSDT dosyalarım senin sisteminde sorunlara yol açar.
Bizim imaj ile deneme yap adım adım git. Sorun yaşarsan yeni konu aç hiçbir şekilde hazır EFI kullanma.
Ne demek istediğini anlamadım. Olayı biraz daha açık yazar mısın.Peki bluetooth usb dongle'ın yeniden başlatmalarda otomatik uyanmasını sağlayacak bir çözüm var mı?
Bunun sebebi de yukarıda bahsettiğim sebeple aynı. Senin sistemine ait olmayan SSDT dosyaları yüzünden sistem uykudan çıktıktan sonra USB cihazlara yeterli gücü vermiyor ve uyandıramıyor. Bu yüzden de çalışmıyor.Elimdeki mac os uyumlu usb bluetooth cihazı sistem açıkken taktığımda sorunsuz çalışıyor. Cihazın ışığı da yanıyor. Ama sistemi yeniden başlattığımda veya uykuya geçirdiğimde ışığı sönüyor ve bluetooth klavye çalışmıyor, dolayısıyla kullanıcı giriş ekranında parola giremiyorum. Usb cihazı çıkarıp tekrar taktığımda ışığı yanıyor ve klavyem de aktif oluyor.
Kasamın ön tarafında usb giriş olmadığı için her yeniden başlatmada veya uyandırmada kasanın arkasına uzanıp usb, tak çıkar yapmak sinir bozucu oluyor![]()
Öncelikle imaj içerisindeki EFI'ye dönmeli Reset NVRAM yapmalı ve sonra bu aracı kullanarak dosyalarını kendisi oluşturmalı.Bu araç ile kişisel acpi dosyalarınızı oluşturup çıkarma yapın derim. corpnewt/SSDTTime
Sizin bluetooth modeliniz nedir ?Hocam son durum nedir? Bluetooth'unuz çalışıyor mu?
Konu sahibinin kartını almayı düşünüyordum. Mevcut kartım desteklenmiyor.Sizin bluetooth modeliniz nedir ?
Mümkünse intel'in 9560 veya üst modelini alın. Aliexpressde var.Konu sahibinin kartını almayı düşünüyordum. Mevcut kartım desteklenmiyor.
Hocam cihazımda Whitelist varmış. Hangi kartlara izin veriliyor öğrenemedim. Whiteliste uyan bir kart bulsam bile WiFi kartının çalışacağı garanti değil. USB adaptörlerle çözeceğim WiFi ve Bluetooth sorununu.Mümkünse intel'in 9560 veya üst modelini alın. Aliexpressde var.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.