Big Sur Ekran Kartı Tanıtma ve uyku Problemi

bedirhann

APPRENTICE
4 Kas 2017
58
13
21
İyi günler, Big Sur kurulumunu gerçekleştirdim forumdaki konuları okuyarak ve rehber videoları izleyerek şuan son bir kaç sorun kaldı
1. sorun : 2. ekranı laptoba bağlamak, ekran kartını tanıttım ancak 2. ekran bağlarken ilk taktığımda 2. ekranı, (HDMI girişinden takıyorum) 2. ekran açılıyor ancak 1. ekran kapanıyor sistem 2 monitör olmuş olarak görüyor ama birinci kapanıyor sonra cihazı uyutup uyandırdığımda tekrar HDMI dan 2. monitörü bağlayınca bu sefer sorunsuz 2 ekranı da kullanabiliyorum. Ekran kartı için Hackintool dan farklı seçenekleri denemeye devam mı etmeliyim yoksa başka bir çözüm yolu var mı?
2. sorun laptop güce bağlıyken uykuya geçmiyor 1sn uyuyor sonra hemen uyanıyor ancak güce bağlı değilken gayet rahat uyuyor.
Yardımcı olursanız sevinirim

BootLoader
OpenCore (Big Sur)
Laptop Modeli
hp pavilion cc105nt
İşlemci Modeli
İntel Core i5 8250u
Grafik Kartı
HD Graphics 620 ve Nvidia 940MX
Ağ Aygıtları
Intel® 802.11b/g/n/ac (2x2) Wi-Fi® ve Bluetooth® 4.2 Birleşimi
Disk ve RAM
250GB Nvme SSD ,120gb Ssd ve 1TB HDD ve 16gb DDR4 2400Mhz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Uyku sorunu için sistem tercihleri PİL veya ENERJİ TASARRUFU sende nasıl görünüyorsa hem PİL hem GÜÇ ADAPTÖRÜ için aynı ayarları belirle. Düzelmezse USB port yaması yapman gerekebilir.

Ekran için Erkan kartı yaması yampaya devam et. Her seçtiğin İD de Konnektörler kısmını kontrol et. Hangi İD senin çıkışlara göre Könnektörlerden Dumyy veriyorsa o idler ile deneyerek ilerle.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: bedirhann

bedirhann

APPRENTICE
4 Kas 2017
58
13
21
Uyku sorunu için sistem tercihleri PİL veya ENERJİ TASARRUFU sende nasıl görünüyorsa hem PİL hem GÜÇ ADAPTÖRÜ için aynı ayarları belirle. Düzelmezse USB port yaması yapman gerekebilir.

Ekran için Erkan kartı yaması yampaya devam et. Her seçtiğin İD de Konnektörler kısmını kontrol et. Hangi İD senin çıkışlara göre Könnektörlerden Dumyy veriyorsa o idler ile deneyerek ilerle.
Pil ve enerjide 2 si içinde ayarlar aynı, usb yaması yapmam gerektiğini nasıl anlayabilirim çünkü şarjdayken sorun yok.

BootLoader
OpenCore (Big Sur)
Laptop Modeli
hp pavilion cc105nt
İşlemci Modeli
İntel Core i5 8250u
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Önce sisteminin güç yapılandırması düzgün mü bir konrol et. Değilse güç yapılandırmasını yap dene.
USB port yaması için aşağıdaki başarılı kurulum konusunda ilgili kısımda usb port yaması var. Uygulayıp dene.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: bedirhann

bedirhann

APPRENTICE
4 Kas 2017
58
13
21
Önce sisteminin güç yapılandırması düzgün mü bir konrol et. Değilse güç yapılandırmasını yap dene.

USB port yaması için aşağıdaki başarılı kurulum konusunda ilgili kısımda usb port yaması var. Uygulayıp dene.
Güç yapılandırması düzgün ona baktım
usb port yaması yaptım aynı rehberdeki gibi ancak yine aynısı oldu uyudu cihaz 1-2 sn sonra yine çalışmaya başladı
@mehmetyuksel Hocam sizin konuyla alakalı herhangi bir öneriniz var mı ?

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore (Big Sur)
Laptop Modeli
hp pavilion cc105nt
İşlemci Modeli
İntel Core i5 8250u
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
39
Güç yapılandırması düzgün ona baktım
usb port yaması yaptım aynı rehberdeki gibi ancak yine aynısı oldu uyudu cihaz 1-2 sn sonra yine çalışmaya başladı
@mehmetyuksel Hocam sizin konuyla alakalı herhangi bir öneriniz var mı ?

Bende HP nin bir modelini kullanıyorum aynı sorun bende de var. Çok kafaya takmadım. Şöyle bir önerim olabilir. USB port yapılandırmasında tüm portları internal olarak yap dene. Bende pilde uyku modu ancak böyle oluştu. Ama bu yöntemle de harici mouse ve klavye kullanıyorsanız onlarla uyanmayacaktır.

bedirhann

APPRENTICE
4 Kas 2017
58
13
21
Bende HP nin bir modelini kullanıyorum aynı sorun bende de var. Çok kafaya takmadım. Şöyle bir önerim olabilir. USB port yapılandırmasında tüm portları internal olarak yap dene. Bende pilde uyku modu ancak böyle oluştu. Ama bu yöntemle de harici mouse ve klavye kullanıyorsanız onlarla uyanmayacaktır.
Bende pilde uyku modu sorunsuz çalışıyor ama nedense güçte çalışmıyor pildeyken uyutup sonra güç kablosunu takınca yine uyku bozulmuyor ama anlayamadığım şekilde güce bağlıysa uyumuyor birde ekran kartı için öneriniz var mı uyutup uyandırınca doğru çalışıyor

BootLoader
OpenCore (Big Sur)
Laptop Modeli
hp pavilion cc105nt
İşlemci Modeli
İntel Core i5 8250u
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
39
Bende pilde uyku modu sorunsuz çalışıyor ama nedense güçte çalışmıyor pildeyken uyutup sonra güç kablosunu takınca yine uyku bozulmuyor ama anlayamadığım şekilde güce bağlıysa uyumuyor birde ekran kartı için öneriniz var mı uyutup uyandırınca doğru çalışıyor
Uyku için ben usbleri internal yapınca uyku problemi tamamen kalktı. Güçteykende uyuyor.

Ekran kartı için framebuffer yamalarını komple denemen lazım. Hatta SMBİOS değiştirip denemen lazım. Bu da çok uzun bir süreç. Ben yaklaşık 9 saatte yapabildim ve hala sorunlu. HDMI kablosu takılıyken bilgisayarı açınca görüntüyü vermiyor.

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
Sorun hala çözdülmediyse config dosyanı configrator ile açarak acpi sekmesinden patch kısmına aşağıdaki yamayı ekleyerek deneme yapar mısın benim cihazım uyumuyor aşağıdaki patch olmazsa.

Find : 47505257 02
Replace : 58505257 02
Comment : Osxinfo Uykudan Uyanma Yaması
Enabled : işaretli

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & AMD R5 M330
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 & Realtek PCIe GBE Family Controller
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR3 1600Mhz
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler