Clover Bootloader USB'siz çalıştırma

halit.yilmaz

APPRENTICE
13 May 2019
7
1
0
29
Merhabalar, sistemim Intel Core i5-4210m , HD4600 ve 8 GB DDR3 RAM'den oluşmakta.

Başarılı bir şekilde kurulumu tamamladım, boot ettim, sesi voodooHDA ile tanıttım. CloverBootloader ayarlarını yaptım ve oluşan efi klasöründeki dosyaları kendi diskimde görünen efi içerisine kopyaladım.

Buna rağmen USB'yi çıkarıp boot ettiğimde, CloverBootloader ekranı geliyor fakat seçecek bir disk bulunmuyor.

CloverBootloader Shell'i açma yeri geliyor ve üst kısımdaki boot diski görünmüyor.

Çözümü var mıdır?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Usb ile sorunsuz açabiliyorsan. Hdnin efideki clover klasörünü silip usbdeki clover klasörünü kopyala. Sana uygun configi config.plist olarak yeniden adlandır ve diğerlerini sil.

• Like
Tepkiler: halit.yilmaz

halit.yilmaz

APPRENTICE
13 May 2019
7
1
0
29
Dediğiniz şekilde denedim fakat yine, aynı şekilde cloverbootloader HDD'mi görmüyor usb'yi takıp başlatmak zorunda kalıyorum.

CloverBootloader ile yüklemeyi yaptıktan ve gerekli dosyaların yerini değiştirdikten sonra BIOS'tan Birincil boot'u UEFI OS olarak seçtiğimde resimde göründüğü gibi HDD görünmemekte.

Fakat yeniden başlatıp Birincil boot'u USB yaptığımda şu şekilde seçenekler görünmekte ve başlatabilmekteyim.

Göründüğü gibi üst kısımdaki seçenekler çıkmamakta. Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir, yardımlarınızı bekliyorum. Her şey sorunsuz şekilde kuruldu fakat USB'siz boot edemedim bir türlü.

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Hddnin Efi /clover /drivers64UEFI klasöründe hfsplus.efi ve apfsdriverloader.efi var ise bunları yap. Bios ayarlarında uefi & Legacy ayarı varsa öyle ayarlayıp deneyip. Yada Boot mode Uefi olsun, ve bazı ayarlarda leagcy varsa öyle ayarlayıp dene. Olmaz ise bu konudaki 10. çözümü deneyin. https://osxinfo.net/konu/sierra-kurulumda-olasi-sorunlar-ve-coezuemleri.28/

• Like

halit.yilmaz

APPRENTICE
13 May 2019
7
1
0
29
Hocam dediklerinizi deneyeceğim fakat, her yeniden başlattığımda HDD' deki EFI bölümü kayboluyor ve yeniden CloverBootloader yüklemem gerekiyor. Bunun ile alakası olabilir mi acaba ?

hamzadural

PADAVAN
16 Ara 2017
124
17
71
27
Bishkek
Hocam Usb ile clover ekranına gelin Alttaki seçeneklerden Clover VootOptions seçeneğini bulup girin oradan Add Clover boot options for all entries yazan bir seçenek var ona tıklayın.

• Like

halit.yilmaz

APPRENTICE
13 May 2019
7
1
0
29
Maalesef her şeyi denedim fakat sonuç değişmedi. CloverBootloader sayfasında boot edilebilir şekilde görünmüyor diskim. USB'den başlatmadığım zaman CloverBootloader ekranı gelmeden önce ekranda CloverBootloader 4915 "Scanning Entries" yazıyor ve ekran geldiğinde diskim görünmüyor maalesef. Deneyebileceğim daha farklı yöntemler var mıdır?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Bios ayarlarını, HDD'nin efi/clover /drivers64UEFI ve terminale diskutil komutunu çalıştırıp çıkan sonucun resimlerini paylaşın. Belki benim yada senin gözünden kaçmış olabilir. Resimleri Hızlıresim.com üzerinde paylaşmayın.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler