Downgrade Sonoma'dan Big Sur'a geçmek

bartonfiks

APPRENTICE
30 Ara 2023
2
0
1
istanbul
www.indirimsitesi.com
Merhaba arkadaşlar.
Macbook m2pro işlemcili bir makine aldım üzerinde yüklü gelen işletim sistemi macOS Sonoma 14.1.2 ile geldi buraya kadar herşey normaldir.
Sorun ise bu sürümün eskiden kullanmış olduğum müzik programlarının sürücülerinde sorun yaşatması cihazların sürücülerinin henüz güncellemeleri sonomoya göre çıkmadığı için doğru çalışmamaktadır sürücüleri en iyi çalıştıran sürüm ise macos big sure 11.7.10 dur ve bu sürüme geçmem gerekiyor.
Macbook m2 pro işlemcisi kendi ürettiği işlemci intel yada amd değil. Herkez biliyordur bunu zaten. Recep BALCI kardeşimizin forumunda yayınlanan macos big suru 10.7.10 u indirdim trans mac ile usb belleğe yazdırdım. Buraya kadar da normal.
Sorun big sura yükleme işlemine geldiğimde diskin Güncelleme bu bilgisayara yüklenemiyor demesi. Bu kısmı anlamadım neden böyle yapar.
Acaba ben yanlış bir sürüm mü indirdim gerçi indirdiğim yerde mac işlemcili cihazlarda da çalışır diyordu yoksa indirdiğim imaj dosyası sadece intel ve amd için mi?
Çok iyibir mac kullanıcısı değilim windows kullanıcısıyım ama bu aşamaya kadar geldim acaba ne yanlış olabilir.
Siteyi bir inceledim. @strangerone adlı üye açıklama yapmış ama anlamadım açıkçası
(Windows üzerinde çalışıyorsanız forum üst bandında Config düzenle'den OC config düzenle seçin. Açılan sayfada open ile pistinizin yolunu gösterip açın. Platform İnfo/Generic açın ve SmBios kutucuğundan MacbookPro 14.2 girin ve save tuşuna tıklayın. Yeni config.plist ile eskisini değiştirip deneyin)
Benim makine yeni sürüm acaba downgrad i kabul etmiyor mu yada ben nerede yanlış yapıyorum.
Saygılarımla.

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,302
1,401
BootLoader
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe💢
Anakart Modeli
💢MSI MPG B550 Gaming Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Haha
Tepkiler: strangerone

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,683
9,473
4,401
Garantili yol App Store'u açın. Geri dönmek istediğiniz macOS sürümüne ait yükleyici dosyasını arayın. Bunu Mac'inizdeki Uygulamalar klasörünüze indirin, ancak yükleyiciyi çalıştırmayın.
Terminal uygulamasında, kuracağınız macOS sürümü için komutu çalıştırın.
sudo /Applications/Install\ macOS\ Big\ Sur.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume
(MyVolume yerine kullandığınız Usb'nin adını girin.)
16GB bazı durumlarda yeterli olmayabilir 32GB Usb kullanın.
Önce Usb silme izni için şifreniz istenecek girin ve enter. USB flash sürücüyü gerekli dosyalarla kuracak, macOS yükleyiciyi sürücüye kopyalayacak ve bittiğinde size haber verecektir.
Önyüklenebilir yükleyiciyi oluşturduktan sonra Sistem Ayarları'na gidin. Mac'inizin tüm iCloud hizmetlerinizle olan bağlantısını kesmek için Apple Kimliği hesabınızdan çıkış yapın.
Önyüklenebilir yükleyici bağlıyken ve Mac'iniz İnternet'e bağlıyken Mac'inizi kapatın.
Apple silikonlu bir Mac'te, Mac'i açın ve Başlangıç Seçenekleri penceresini görene kadar güç düğmesini basılı tutmaya devam edin.
Önyüklenebilir yükleyiciyi içeren birimi seçin.
Kurtarma Modunda, Mac'inizi silme istemini kabul edin veya dahili sabit sürücünüzü silmek için Disk İzlencesi'ni kullanın.
Sabit sürücü silindikten sonra, bu önyüklenebilir yükleyicideki macOS sürümünü yeniden yükleme seçeneğini seçin.
Bu şekilde downgrade yapması gerekir.
Tabii bu işlemden önce mutlaka bir yedek almanız gerekir.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Love
Tepkiler: turko35408

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,302
1,401
Garantili yol App Store'u açın. Geri dönmek istediğiniz macOS sürümüne ait yükleyici dosyasını arayın. Bunu Mac'inizdeki Uygulamalar klasörünüze indirin, ancak yükleyiciyi çalıştırmayın.
sudo /Applications/Install\ macOS\ Big\ Sur.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume
Önce Usb silme izni için şifreniz istenecek girin ve enter. USB flash sürücüyü gerekli dosyalarla kuracak, macOS yükleyiciyi sürücüye kopyalayacak ve bittiğinde size haber verecektir.
Önyüklenebilir yükleyiciyi oluşturduktan sonra Sistem Ayarları'na gidin. Mac'inizin tüm iCloud hizmetlerinizle olan bağlantısını kesmek için Apple Kimliği hesabınızdan çıkış yapın.
Önyüklenebilir yükleyici bağlıyken ve Mac'iniz İnternet'e bağlıyken Mac'inizi kapatın.
Apple silikonlu bir Mac'te, Mac'i açın ve Başlangıç Seçenekleri penceresini görene kadar güç düğmesini basılı tutmaya devam edin.
Kurtarma Modunda, Mac'inizi silme istemini kabul edin veya dahili sabit sürücünüzü silmek için Disk İzlencesi'ni kullanın.
Sabit sürücü silindikten sonra, bu önyüklenebilir yükleyicideki macOS sürümünü yeniden yükleme seçeneğini seçin.
Rehber niteliğinde muhteşem bir yazı. Elinize sağlık.

BootLoader
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe💢
Anakart Modeli
💢MSI MPG B550 Gaming Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Love
Tepkiler: strangerone

bartonfiks

APPRENTICE
30 Ara 2023
2
0
1
istanbul
www.indirimsitesi.com
Fakat ne var ne yok silmiştim formatlamıştım makineyi ben windows gibi sandım usb tak formatı çak önyüklemeden devam et neyse olmadı sonomoyı tekrar kurup dediğinizi yapayım.