Driver at 0 cannot be found hatasi

caneragkaya

APPRENTICE
2 Ara 2017
8
0
1
30
context «Apple Input»!
ocs: Failed to calculate size of dict field containing «empty> as type integer, context ‹Drivers>!
OCS: Failed to calculate size of dict field containing cempty>
as type integer, context ‹Drivers>!
OCS: Failed to calculate size of dict field containing
empty> as type integer,
context «Drivers»!
Ocs: Failed to calculate size of dict field containing «empty> as type integer, context
«Drivers>!
'Ocs: Failed to calculate size of dict field containing «empty> as type integer, context ‹Drivers>!
Ocs: No schema for ForceOcriteFlash at 4 index, context «Quirks»!
'Oc: Driver
at O cannot be
found!
Halting on critical error

Bu kaynağı kullanıyorum ve her şeyi dediği gibi yaptım.

barkinez

JEDI
4 Eyl 2017
250
65
251
Öncelikle bilmen gereken iki tane önemli detay var.Bunlardan ilki imzana donanım detaylarını yazman çünkü bu lenovonun modelinden belki de birden fazla olabilir ki genelde rastlanan bişeydir bu.İkincisi ise bu yayınlanan efi dosyasının içindeki ssdt ve dsdt dosyalarının senin cihazına özgü olmadığından dolayı bu hataları vermesi de olası.Bence ilk başta bizim imaj efisiyle denemelisin orada hata çıkarsa hem senin forumda araştırıp bulman hem de bizim çözüm bulmamız daha kolay olur.İyi günler.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Dell 7577 Gaming Laptop
Anakart Modeli
Dell LA-E992P
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHZ
Grafik Kartı
Gtx 1050 TI 4 GB& Hd Graphics 630
Ses Kartı Modeli
ALC256
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
512 GB SSD&1 TB HDD&16 GB 2400 Mhz RAM

caneragkaya

APPRENTICE
2 Ara 2017
8
0
1
30
Öncelikle bilmen gereken iki tane önemli detay var.Bunlardan ilki imzana donanım detaylarını yazman çünkü bu lenovonun modelinden belki de birden fazla olabilir ki genelde rastlanan bişeydir bu.İkincisi ise bu yayınlanan efi dosyasının içindeki ssdt ve dsdt dosyalarının senin cihazına özgü olmadığından dolayı bu hataları vermesi de olası.Bence ilk başta bizim imaj efisiyle denemelisin orada hata çıkarsa hem senin forumda araştırıp bulman hem de bizim çözüm bulmamız daha kolay olur.İyi günler.
merhaba imzamı güncelleneceğim fakat öncelikle şunu söylemem lazım.Linkini paylaştığım rehber ile daha önce de yaptım kurulumu çünkü aynı cihazı kullanıyorum rehberdekiyle. Sorun kurulumda değil. Kurulumdan sonra open core da misc içinde Windows u ekledikten sonra karşıma çıkıyor, dual bootu yaparken

barkinez

JEDI
4 Eyl 2017
250
65
251
Opencore da zaten işletim sistemi girdilerin otomatik olarak çıkması gerek sen ayrı disklere mi kurdun bu işletim sistemlerini yoksa aynı diski ikiye bölüp mü kurdun onu anlamadım.
Ayrıca sıkıntı senin config-> Drivers ile efi/oc/drivers kısmındaki dosyalar eşleşiyor mu kontrol ettin mi?
EFI/OC/Drivers'ınızın config.plist -> UEFI -> Drivers ile eşleştiğinden emin olalım.Sıkıntı buradan kaynaklı ayrıca incelemen için link gönderiyorum.
OpenCore Olası Sorunlar ve Çözümleri - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Dell 7577 Gaming Laptop
Anakart Modeli
Dell LA-E992P
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHZ
Grafik Kartı
Gtx 1050 TI 4 GB& Hd Graphics 630
Ses Kartı Modeli
ALC256
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
512 GB SSD&1 TB HDD&16 GB 2400 Mhz RAM

medengrmzn

APPRENTICE
1 Eki 2021
16
2
21
Aynı sorunu şuanda ben yaşıyorum. Normalde çalışan bir sistem vardı bende opencore güncellemesi yaptım ve şuanda böyle bir hata alıyorum. Tek diski ikiye bölüp kullanıyorum. APFS olarak sistemi kurmuştum. Config dosyasını sanity ile kontrol edince openhfsplus.efi ya da iki tane daha efiden birinin olması gerektiğini söylüyor. Openruntime.efi de kayıp uyarısı alıyorum (sanity checker uyarı veriyor en azından)

• Like
Tepkiler: caneragkaya
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler