Merhaba. Biraz sabır, uğraş ve yardım ile Big Sur konusunda bulunan Mac OS Big Sur 11.0.1 imajını 32 gb usb 3 belleğe yazdırdım. İlk önce işlemcime uygun config dosyasını seçip ismini config.plist olarak değiştirdim. Normalde sistemimde GTX 750 Ti takılıydı. (Konuyu yazmadan hemen önce sattım) Bu kart da Mojave ve üzerinde destekli değil. Entegre grafiği kullanırım dedim. Fakat uhd630 dahil hiçbir donanımım çalışmadı. UHD630 etkinleştirmeye çalıştım. Bir türlü beceremedim. Burada konusunu açtım. @mehmetyuksel sağolsun sorunu düzeltene kadar bana yardım edip config dosyamı düzeltti. Sayesinde çok stabil bir şekilde kullanabiliyorum şu an. Ses, grafik, ethernet çalışıyor. iMessage da çalışıyor. Desteksiz Nvidia grafik kartım destekli olmadığı için devre dışı bırakıldı. Az önce satınca muhtemelen config dosyamda nvidia devre dışı bırakmak için gereken kodu silmek gerekir diye düşünmüştüm. Kartı söktüm. Bir şey yapmadan açmaya çalıştım. Bilgisayar hiçbir sorun vermeden çalıştı. O yüzden bu işlemci ve anakart ikilisini kullanıyorsanız bence bu EFI dosyası işinizi görür. Üstüne yapmanız gereken özel donanımlarınızın kextini ekleyip tanıtmak. iCloud hesabınızı girmeden önce cihazınıza farklı bir seri numarası tanımlayın.
Yüklü bios sürümü: F10j
Yapmanız gereken bios ayarları:
Load Optimized Defaults
Fast Boot: Disabled
Secure Boot: Disabled
XHCI Hand-off: Enabled
Initial Display Output: iGFX
Integrated Graphics: Enabled
DVMT-prealloc, Graphics Memory: 64MB
OS Type: Other
Super io configuration/Serial port: Disabled
EFI dosyam: