Hackintosh bitecek mi?

Hezarfen

APPRENTICE
24 Ara 2018
52
12
21
38
Dün gerçekleşen kısa Apple etkinliğinde yeni MacBook’lar da tanıtıldı. MacBook Air ve Pro modelleriyle tanıştığımız bu etkinlikte Apple M1 işlemcisi de bilgisayarlardaki yerini aldı. Peki bundan sonra ne olacak? Apple intel işlemcilerle çalışmayacağna göre hackintoshun geleceği ne durumda sizce? Macos yeni sürümleri bir müddet intel işlemcilerle uyumlu olabilir Ancak yeni sürümlerde hackintosh yapılabilecek mi?

14 Mar 2020
422
71
251
Dün gerçekleşen kısa Apple etkinliğinde yeni MacBook’lar da tanıtıldı. MacBook Air ve Pro modelleriyle tanıştığımız bu etkinlikte Apple M1 işlemcisi de bilgisayarlardaki yerini aldı. Peki bundan sonra ne olacak? Apple intel işlemcilerle çalışmayacağna göre hackintoshun geleceği ne durumda sizce? Macos yeni sürümleri bir müddet intel işlemcilerle uyumlu olabilir. Ancak yeni sürümlerde hackintosh yapılabilecek mi?
Apple kendi işlemcisiyle Mac Pro yaparsa sonumuz yakındır. Ama öngörülen 5-6 sene sonrası.

Laptop Modeli
ASUS ZenBook UX310UQK
Anakart Modeli
Asus NoteBook
İşlemci Modeli
İntel Core i7 7500U
Grafik Kartı
HD Graphics 620 & Nvidia GT940mx
Ses Kartı Modeli
VooDoo HDA
Ağ Aygıtları
USB Wireless (TP-Link T2U Nano)
Disk ve RAM
512GB SSD & 8GB DDR4 2133MHz

Lelouch

APPRENTICE
4 Ağu 2020
51
11
71
En büyük korkularımdan birisi bu oldu. 4,5 5 seneye intel işlemcidevri biter diye düşünüyorum.

Ayrıca 4 5 seneye İntel işlemcileri bıraksa bile hala İntel işlemcisi olan bilgisayarları olacaktır. Yani bence 6 sene civarı Hackintosh hayatını devam ettirir.

Belki bir şekilde AMD'ye yapıldığı gibi Apple'nin yeni işlemcileri İntel'e göre yamalanabilir (tam doğru yazdım mı bilmiyorum, ama umarım anlamışsınızdır.)

Unutmadan ekleyeyim Apple kendi işlemcisine geçtiğinde fiyatlarda ucuzlama olabilir. Sonuç olarak 3. bir firmaya para vermek zorunda kalmayacak.

Anakart Modeli
Asus H81M-D
İşlemci Modeli
İntel Pentium G3240
Grafik Kartı
Nvidia GT210
Ağ Aygıtları
Realtek 802.11N
Disk ve RAM
500GB HDD 4GB Ram

talatimac

APPRENTICE
8 Mar 2020
4
4
21
Konu eskimiş gibi olsada hackintosh için bir son olacağını sanmıyorum. Sanallaştırma teknolojisi olduğu sürece hackintosh bitmez. Şu an kullanılan Paralel desktop - VMWare - UTM ve Qemu gibi emilatör içeren programlar ve onların çekirdek yapısı mutlaka arm işlemcili macler için bu yolu açacaktır. Power Pc kullanan macintoshlar intel üzerine yüklenemiyordu o zamanki kullanılan teknoloji ve bilgisayar yazılımcıların sayısı şimdiki zamanla kıyaslanamaz. Bir yolunu mutlaka bulurlar.

barkinez

JEDI
4 Eyl 2017
250
65
251
Bence daha bunları konuşmak için çok erken sanallaştırma vt-x ve svm gibi teknolojiler olduğu sürece yine oluşturduğumuz Hackintosh üzerinden o arm uyumlu sistemi sanal olarak yükler kullanırız 6-7 yıla zaten bilgisayarlar artık yerini telefonlara bırakacak ben sanmıyorum eskisi gibi masaüstü cihazlara bakacağımızı.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Dell 7577 Gaming Laptop
Anakart Modeli
Dell LA-E992P
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHZ
Grafik Kartı
Gtx 1050 TI 4 GB& Hd Graphics 630
Ses Kartı Modeli
ALC256
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
512 GB SSD&1 TB HDD&16 GB 2400 Mhz RAM

kapadokya50

APPRENTICE
12 Kas 2020
37
18
21
Bence daha bunları konuşmak için çok erken sanallaştırma vt-x ve svm gibi teknolojiler olduğu sürece yine oluşturduğumuz Hackintosh üzerinden o arm uyumlu sistemi sanal olarak yükler kullanırız 6-7 yıla zaten bilgisayarlar artık yerini telefonlara bırakacak ben sanmıyorum eskisi gibi masaüstü cihazlara bakacağımızı.
cep telefonuyla turketiyoruz bilgisayarayla uretiyoruz ayni degil