Arkadaşlar uzun zamandır imza kısmında bulunan makine ile Hackintosh denemeleri yapıyorum. Bu sistem maalesef HD3000 denen saçma sapan bir iGPU'ya sahip. Her ne kadar Hackintosh destekli olsa da sürekli olarak bu iGPU ile artifact yani yapay doku denen bir sorundan muzdaribim. Haydi Mojave sonrasını anlıyorum, desteklenmiyor ama gittim üşenmedim Mavericks gibi çok eski sürümleri dahi denedim. Ama bu sorunu her sürümde istisnasız yaşıyorum. Ekranda saçma sapan random çizgiler, yapay dokular, ani sistem kilitlenmeleri falan tonla sorun yaşıyorum. Yani sorunun ana kaynağı ne halen çözemedim. Bu konu hakkında yerli yabancı yüzlerce kaynak taradım ama sağlam bir çözümünü bulamadım. BIOS DVMT ayarıyla çözüldüğüne dair yazılar okudum bari öyle bir şey yapayım dedim BIOS'umun DVMT seçeneği gizli. DSDT yamasıyla alakalı olduğuna dair şeyler okudum ama DSDT yaması yapamadım cihazıma uygun. VRAM artırma denedim macOS üzerinden yine çözülmedi. 8 GB RAM var cihazın üzerinde ona rağmen hala aynı sorun, aynı sorun. Artık bu cihazla Hackintosh olmayacağına dair içimde kuvvetli bir kanı oluştu. Ama son bir kez burada çözüm yolu aramak istediğim için bu konuyu oluşturuyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar? HD3000 neden inatla bu sorunları yaşatıyor. Orijinal bir MB Pro 2011'de bu sorunlar yok üstelik.
- BootLoader
- OpenCore 0.8.8
- Laptop Modeli
- Samsung RF-511
- Anakart Modeli
- Samsung
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 2670QM
- Grafik Kartı
- HD Graphics 3000 ve GT 540M
- Ses Kartı Modeli
- ALC269