hackintosh kurmak

ahmetarat001

APPRENTICE
12 Eyl 2026
2
0
1
merhabalar toplama bir kasam var macos ihtiyacım doğuyor ara sıra bi mac fiyatlarına bakıyorum işi iptal ediyorum :D hayatımda sadece bir kere hackintosh yaptım oda yıllar önce yosemitre sürümünü eski laptopuma kurmuştum yıl 2026 hiçbirşey bilmiyorum kurulumda yardımıcı olabilecek varmı ? sistem özelliklerim şu şekilde

i3 10100f 8gb ram 2 adet ssd diskim var amd rx6500xt h410m-b

amd navi24 kartların desteklenmediğini duymuştum fakat kassada donsada kurmak istiyorum nootrx yeni sürümü gelince navi24 desteği gelecekmiş.
şuanki bilgisayarıma kurulmasa bile sanal makineye nasıl kurarım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

(elimde comet lake efi var)

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
19,070
9,740
4,401
nootrx yeni sürümü gelince navi24 desteği gelecekmiş.
Henüz Navi 24 için bir destek yok. Büyük olasılıkla gelmeyecek de.

Ekran Resmi 2026-09-12 21.56.27.png

fakat kassada donsada kurmak istiyorum
Kurulum yapılabilir. -amd_no_dgpu_accel boot komutuyla harici grafik vesa moduna zorlanabilir ve sistem açılır.
Sistem kasacak ve sık sık donacak basit bir dosyayı açabilmek için bile kasma ve donmaları geçebilseniz bile uzun süre bekleyeceksiniz. Şifre çözme devrede olmayacağı için video vs açılmayıp hata verecek. Başta da yazdığım gibi kurmak istiyorsanız kurabilirsiniz.

sanal makineye nasıl kurarım
Kurulum yapılabilir ancak;
VirtualBox veya VMware gibi programlarda elle verebileceğiniz klasik VRAM sınırı genelde maksimum 128 MB veya 256 MB kadardır.
Ne kadar mantıklı olur siz karar verin.

Sonuçta hangi sistemi kurmak istiyorsanız o sürümün kurulum sayfasını inceleyin.
Sisteminize uyumlu EFI hazırlamak için Windows üzerinde ekli sayfadaki uygulamayı kullanın.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: turko35408

ahmetarat001

APPRENTICE
12 Eyl 2026
2
0
1
sanırım kuracağım teşekkür ederim macosu kurup sadece 1 pencere ile işim var eğe olursa 2-3 işin parası ile bir mac alabilirim ki öyle yapacağım zaten teşekkür ederim bu sistemle en uyumlu macosun kurulum rehberini atma şansınız varmı acaba ?
bide elimde gt710 kartım var destekli ise onuda takabiliim pc ye.