Hackintosh Sequoia Güncellemesi Sonrası Sürekli Yeniden Başlama Sorunu

kaanmac

APPRENTICE
19 Haz 2018
22
6
21
Merhaba,

Uzun süredir girmediğim ama sorunsuz kullandığım Hackintosh Sonoma sistemimi açtığımda bir macOS güncellemesi olduğunu gördüm ve güncellemeyi başlattım.

Güncelleme tamamlandıktan sonra bilgisayar yeniden başladı. Ancak açılış sırasında ekranda yazıların aktığı bölümde sistem sürekli yeniden başlıyor ve bu döngüden çıkamadığı için macOS açılmıyor.

Daha önce de Sonoma'ya ilk geçiş yaptığım dönemde buna benzer bir sorun yaşamıştım ve gerekli düzenlemeler yapılarak çözülmüştü. Bu nedenle, güncelleme sonrasında EFI tarafında tekrar bir uyumsuzluk oluşmuş olabileceğini düşünüyorum.

Kullandığım EFI klasörünü ve sistemin yeniden başlatma döngüsüne girdiği anın ekran görüntüsünü ekliyorum. İnceleyip yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
MSI B250I GAMING PRO AC
İşlemci Modeli
Intel Core i5 7500
Grafik Kartı
Msi gtx 1060
Disk ve RAM
Samsung 250Gb 840 Evo & 16gb DDR4 2400MHz RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,984
9,673
4,401
Görsel dahili grafik sorunu gösteriyor. Sorunun dahili grafik olup olmadığını kesinleştirmek için sistemi -ifgxvesa boot komutu ile açmayı deneyin. Config.plist boot-args içerisine ekledikten sonra NVRam Reset yapın. Bu komut dahili grafiği vesa modunda açılmaya zorlar. (Grafik hızlanma olmaz) Eğer sorunsuz açılıyorsa bu durumda dahili grafik yaması hatalı olabilir ki değiştirmek gerekir. Bir başka neden WhateverGreen.kextin ve Lilu.kextin güncel olmamasıdır ki EFI klasörünüz güncel değil. Kullandığınız Lilu.kext sürümü 1.67 oysa şu an 1.72 kullanımda bu durum WEG.kext için de geçerli.
Uzak ihtimal de olsa sisteme uyumlu bir Usb haritalandırma yapılmamışsa sistem donanımı bulamıyor olabilir.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269