HS 10.13.6 USB Port sorunu

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Merhabalar, belirttiğim sistemde W10 üzerine Buradaki rehberi takip ederek dosyalar üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan High Sierra yüklemeye çalıştım (mac ve yükleme adına ilk girişimim). En altta "USBMSC Identifier (non-unique): ile başlayan hata ile sonrasında "Birbirine giren yazılar ile Yasak işareti" ("Still waiting for root") uyarısı aldım. Bios dahil artık ne yaptığımı hatırlamadığım, RehabMan-USBInjectAll-2018-1108.zip içeriğini kexts/others vs bütün USB portlarını deneyerek bi şeyler yaptım, en son kernel hatası aldım.
Rehberdeki adımları izleyerek flash diski baştan kurdum, config_HD4000_1366x768.plist'i EFI/CLOVER içine Config.plist olarak kopyaladım, RehabMan-Generic-USB3-2015-1215.zip içeriğini kexts/others içine kopyaladım, options/boot args kısmına -v cpus=1 ekledim, bu sefer de;
"IOUSBHostDevice: :setConfigurationGated: 500mA of bus current is not available"
"AppleUSBHostCompositeDevice@: :ConfigureDevice: unable to set a conf.."
"AppleUSBHostPort: :initBusCurrent: insufficient power to enable this port" şeklinde hata alıyorum.

Artık nerde hata yaptığımı ve neyi nerden takip etmem gerektiğini bilmiyorum çok fena karıştım...

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Öncelikle Efi klasöründe 3 tane ethernet için 2 tane usb için kext vardı. Kullandığın donanıma göre bunları seçmen gerekiyor. Her donanım için tek sürücü kullanmalısın.

Bu kısmı tekrar okumanı öneririm.

NullCPUPowerManagement modası geçmiş bir uygulamadır. Güç kontrolü için Ivy Bridge sistemlerde Clover üzerinden /KernelAndKextPatches/KernelXCPM=true olarak ayarlaman yeterliydi.

APCI Patch kısmını başarılı kurulumu gerçekleştirdikten sonra yapman daha doğru.

Bu efi klasörü ile usb 2.0 portu kullanarak tekrar dener misin

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Kurulum rehberi ve ilgili konuda ".... kextler/uygulamalar eklendi/çıkarıldı" vb bilgileri görünce bizim herhangi bi şey yapmamızı gerektirmeyen, Windows gibi donanımları kendi tanıyan bi yükleme olacağını düşünmüştüm. Hata aldıkça-çözüm aradıkça, sadece config içeriğine ekran kartı, cpu, anakart gibi bilgilerin eklenmesi gerektiğini düşünmüştüm. Gönderdiğim EFI'de sadece işlemcimi aratıp bulduğum config dosyasını değiştirmiştim, onun dışında her şey burdan indirdiğim HS-10.13.6 içeriğiydi. Anladığım kadarıyla donanımım için gerekli olan kext, config vs her şeyi tek tek eklemem gerekiyor ki kernel olayını hiç anlamadım bile. Bir acemi, yükleyip denemek istedim. Armut piş ağzıma düş olsun da istemem, en azından bunları anlayabileceğim, oluşturabileceğim bi rehber olsa çok makbule geçerdi...

Yeniden kurulum yapmak için Paragon ile hackintosh için oluşturduğum bölüntüyü rehberdeki gibi tekrar formatladım, flashdisk içindeki EFI klasörünü silip senin gönderdiğini kopyaladım, BIOS ayarlarını default edip en baştan ayarladım, (clover boot ekranında windows görünürdü, şuan yok) boot macOS with selected options dediğimde;

CysSTL-GTRORbjiF1yNspDDntIb_1lFK.jpeg

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Kullandığın donanım ile sanırım ilk Hackintosh seninle olacak. Bu yüzden bir rehber hazırlamak için yaptıklarını not ol lütfen = )

bu iş biraz hobby gibi lütfen kendini sıkıntıya sokma = ) Imac 5k ile blender kullanırken, ekranın tuhaf renklere bürünmesinden sonra kendi sistemimi oluşturmaya karar verdiğimde 2-3 ay kafayı yemiştim. Yakın çevrenizin, bu kafayı yeme sürecinde size karşı olan davranışlarından bir kitap yazılır.

Google da kullanacağın anahtar kelimeleri anladığında emin ol sen de çok rahatlayacaksın.

Tavsiyem bütün aramalarını i5 3337U üzerinden yapman.

Soruna gelirsek

AptioMemoryFix kullandık ama EmuVariableUefi-64.efi koymayı unuttuk, pardon benim hatam.

Tekrar dener misin

Eğer yine hata alırsan bios ekran görüntülerinin tamamını gönderir misin.

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Konuyu açmadan iki gün önce bununla uğraşmaya başladığım için şimdiden kendi aralarında toparlayıp macbook teklif edenler var :) Ne yaptığımı öğrendiğimde ben de aynı sisteme sahip kendim gibi divanelere yardımcı olmak isterim pek tabii... Çözüme gelirsek, yine sorun;

G8X1UwmqupePpVuIDFGD7-DN9lurBJZS.jpeg G8X1UwmqupePpVuIDFGD7-DN9lurBJZS.jpeg

yeni bir yanıt gelene kadar en baştan deneyeyim.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Kullanmış olduğun sistem "hp probook 4540s" ve "ASUS X552CL - SX033D1" ye çok yakın, aramalarında bu anahtarları da kullanabilirsin.

Bios ayarların doğru görünüyor,

İlginç bir şekilde sistem AptioMemoryFix i kullanmıyor.

Bir de OsxAptioFix3Drv-64 ile deneyelim.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Güzel gidiyoruz =)

yükleme yaparken Usb 2.0 portu kullandığına emin misin ? ayrı ayrı portlarda yükleme
yapmayı dener misin.

Eğer hepsinde aynı sonucu verirse, usb 3.0 bir bellek kullanıyorsan onu da usb 2.0 ile değiştirip dener misin

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
evet, bir adet 2.0 iki adet 3.0 hepsini denedim. mojave ile farkli birkaç config de kkâ kernel kâh usb root, olmadi. hd4000 config ile sierra yukleyebildim, buyuk heyecanla wifi ararken intel centrino wireless n2230 surucu destegi olmadigini gorunce mac maceram sonlandi sanirim. hic de aklima gelmedi olmayabilecegi. sana da zahmet verdim bos yere, cok cok tesekkur ederim...

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Yüklemeyi başarmış olmana çok sevindim. Ben zaten High Sierra yüklemek için uğraşıyorsun sanıyordum.

Sierra çalıştıysa muhtemelen o da çalışacaktır.

Wifi adaptörünü OSX ile tam uyumlu bir Broadcom adaptör ile değiştirebilir ya da Usb wifi kullanabilirsin. Bu kadar uğraşıp kurulumu yaptıktan sonra pes etmek için erken değil mi ?

Aliexpress üzerinden dw1550, daha ucuz bişey ararsan dw1510 bulabilirsin.

evet, bir adet 2.0 iki adet 3.0 hepsini denedim. mojave ile farkli birkaç config de kkâ kernel kâh usb root, olmadi. hd4000 config ile sierra yukleyebildim, buyuk heyecanla wifi ararken intel centrino wireless n2230 surucu destegi olmadigini gorunce mac maceram sonlandi sanirim. hic de aklima gelmedi olmayabilecegi. sana da zahmet verdim bos yere, cok cok tesekkur ederim...
Eğer satılmadıysa bunu tavsiye ederim;

Genel - [SATILIK] DW1510 Wifi Kart | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Son gönderdiğin dosyadan sonra yine hata alınca bir yanıt gelene kadar başka şeyler deneyeyim dedim, olacak diye beklemezken sierra kurulmuş bulundu. Muhakkak high sierra da kurulurdu, wifi olmayacağını görünce hevesim kaçmıştı ki yine uyandırdın :)

Acaba merhum babamın artık kullanılmayan netbookundaki Realtek RTL8188CE ile benimkini değiştirebilir miyim?

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Son gönderdiğin dosyadan sonra yine hata alınca bir yanıt gelene kadar başka şeyler deneyeyim dedim, olacak diye beklemezken sierra kurulmuş bulundu. Muhakkak high sierra da kurulurdu, wifi olmayacağını görünce hevesim kaçmıştı ki yine uyandırdın :)

Acaba merhum babamın artık kullanılmayan netbookundaki Realtek RTL8188CE ile benimkini değiştirebilir miyim?
Üzgünüm ancak RTL8188CE de desteklenmiyor.

En yakın çözüm Genel - [SATILIK] DW1510 Wifi Kart | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Sierra da hersey sorunsuz çalışıyor mu ?

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Ben kablosuzu, sesi halledicem diye bilmeden bir sürü gereksiz kext yüklemişim, rtl8111 ile ilgili bi hata çıktı ve açılmadı. Hazır sorun çıkmışken tekrar high sierra deneyeyim dedim yine kernel hatası aldım, high sierralı usb ile açılmayan sierra da ısrarla açıldı yine. Ekran parlaklığı ayarlanabiliyo ama yeteri kadar parlak değil... Şimdilik kabloyla idare ediyorum, bizim bilgisayarcı amcayla takas edicez uyumlu bi ağ kartıyla. Ben de bu arada high sierra'dan yürüyeyim. Tekrar teşekkür ederim, yine rahatsız edebilirim:)

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Tavsiyem kurmuş olduğun sistemde bundan sonra değişiklik yapmadan önce boot edilebilir bir yedek almalısın. Böylece yaptığın denemelerde oluşan hatalar yüzünden sistemi tekrar kurmak zorunda kalmazsın.

[Video Rehber] Hackintosh Sistemlerde Boot Edilebilir Yedek Almak | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Sonrasında DSDT yamalarını yapmalısın. Ekran parlaklığı, batarya, uykuya geçme gibi bir çok sorununu halledebilirsin.

DSDT yamalarını doğru yaparsan istediğin sürümü kullanabilirsin. En başından atlamadan gitmen gerekiyor.

Yedek aldıktan sonra sırayla bu üç konuyu çözersen sonrasın da çok rahatlarsın.

DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Intel FB-Patcher ile USB Port Yaması | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Eğer takıldığın bir yer olursa lütfen çekinme.

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Uzun uğraşlar sonrası 'Still waiting for root device' hatasını ne yaptıysam gideremedim. Windows'u dahi silip, harddiski biçimlendirip uefi olarak sadece Sierra yükleyip yeni bir bölüntüde tekrar High Sierra denediysem de olmadı. Bu sorunu başka bir imajla çözebildim ama bilgisayar menopoza girmiş gibi sürekli üflüyor=)

Son olarak; açılışta verbose sayesinde görebildiğim 'unsupported cpu - phc vb' eksik ya da yanlış olan bir sürü şey var. Şimdilik batarya göstergesini halledebildim, sırada ekran parlaklığı, uyku modunda harddiskin uyanması iMessage gibi sorunlar var, bunlar benim bildiklerim. Düzeltmem gereken hataları, gidermem gereken eksikleri görebileceğim bir yöntem var mı? Ya da açılıştaki verbose erişebileceğim bir log dosyası ise nasıl ulaşabilir, görüntüleyebilirim?

• Like
Tepkiler: lapseart

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Uzun uğraşlar sonrası 'Still waiting for root device' hatasını ne yaptıysam gideremedim. Windows'u dahi silip, harddiski biçimlendirip uefi olarak sadece Sierra yükleyip yeni bir bölüntüde tekrar High Sierra denediysem de olmadı. Bu sorunu başka bir imajla çözebildim ama bilgisayar menopoza girmiş gibi sürekli üflüyor=)

Son olarak; açılışta verbose sayesinde görebildiğim 'unsupported cpu - phc vb' eksik ya da yanlış olan bir sürü şey var. Şimdilik batarya göstergesini halledebildim, sırada ekran parlaklığı, uyku modunda harddiskin uyanması iMessage gibi sorunlar var, bunlar benim bildiklerim. Düzeltmem gereken hataları, gidermem gereken eksikleri görebileceğim bir yöntem var mı? Ya da açılıştaki verbose erişebileceğim bir log dosyası ise nasıl ulaşabilir, görüntüleyebilirim?

Tebrikler =)
Aramıza Hoşgeldin

IOREGİSTRYEXPLORER adında bir uygulama var. Forum da mutlaka rehberi vardır. Yoksa da Bu uygulamayı yükledikten sonra file sekmesinden save e tıklayıp .ioreg dosyasını paylaşırsan ben de bakalabilirim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler