HS 10.13.6 USB Port sorunu

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Rica ederim! Framebuffer grafik yapaması yapayım derken az önce efi config'deki düzenlemeleri üzerine kaydedip yeniden başlat'amadım. USB üzerinden de açılmadı (IGPU busy hatası). Safe moddan çıkabilirsem seve seve. Hatta bunu çözüldü yapalım yeni bir konu açayım, burası da karışmasın.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
www.lapsecreative.org
Buradan devam etmemiz aynı sisteme sahip olanlar için daha kullanışlı olabilir.

Framebuffer yamalarını Clover Boot ekranındayken options kısmından silebilirsiniz.

Tam hatırlamıyorum şu an, options kısmını biraz kurcalamanız gerekebilir.

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Sadece efi config ile oynadim. Options kismindaki diger configler de acmadi, usbdeki de acmadi, inject intel, fix vs de yaramadi, sierra - high sierra - mojave hicbiri acilmadi. -x ile ne efi ne de usbdeki clover mount olmadi, yeniden kurulum yapiyorum.

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Neyse zaten çok karışmıştı. Aslında sierrayı da silip yine sıfırdan kurmak istedim ama güvenemedim, başka pc de yok düzeltebileceğim=) Buyursunlar...

Şuncacık zamanda tecrübe edebildiğim, benim bilgisayarım sierra ile high sierra ve mojaveden daha hızlı ve sessiz. Bu üç os arasındaki farklar nelerdir, hangisi daha kullanışlıdır hiçbir fikrim yok. Üçünü de yükleyip kısa kısa denemek istiyorum ki bu son sorun çıkana kadar yüklüydü. Sierrada ekran ve batarya için dsdt düzenlemiştim. Üstüne HS yükleyip backlight kext hariç hiçbir şey yapmamıştım, mojavede de sadece backlight idi... Şuan dsdt vs oynama yaptığım sierra ve henüz kurulmuş HS var. Sorunun üçünün de aynı EFI bölüntüsünü kullanmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Şunları çözersem sorun kalmayacak sanırım;
- Kurulumdan sonra yüklenmiş ve yüklenmemiş sürücüleri nasıl öğrenirim?
- DSDT-SSDT yamaları neye göre gerekli ve gerekliliğini nasıl anlarım?
- Gerekli tüm sürücüler yüklendikten sonra bu üç os performanslarını kıyaslamak için nasıl görüntülerim?

Emeği geçen herkese teşekkürler=))

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
www.lapsecreative.org
Açıkçası bu üç sürüm arasında temelde hiçbir fark yok. Sıkıntı genelde kullancağınız programların eski sürümleri destekleyip desteklememesi ile alakalı oluyor.

Sözde apple performans artışları yaptığını idda ediyor ama bu idda sadece yeni donanımlar kullanıldığında geçerli.

High Sierra ile devam edebiliyorsanız sizin için de çok iyi olur. Halen 2010 MacBook Pro da kullandığım ve sorunsuz çalışan bir sürüm.

Sorunlara gelecek olursak;

- terminal e 'kextstat' yazarak yüklenmiş olan sürücüleri görebilirsin.

Eğer başarılı ile kurulmuş donanımlarını görmek istersen apple 'bu mac hakkında' kısmına girip ilk ekranda 'system raporu' kısmından öğrenebilirsin.

-DSDT ve SSDT dosyaları sisteminde bulunan dosyalara göre belirlemen gerekiyor. Fazladan yama yaptığında sistemin akışını bozabilirsin.

genelde adım adım gidip senin işine çok yarayacak *ekran parlaklığı, uyku-uyanma, kapanma ve pil göstergesini hallettiğinde aslında bir nevi her sürüm için geçerli olabilecek bir DSDT dosyan oluyor. (sistemin düzgün çalıştığına emin olduğunda mutlaka patch klasörünün yedeğini almalısın)

Rehberde olduğu gibi genelde olması gereken patch işlemlerini yaptıktan sonra çıkan sorunlara göre hareket etmelisin.

- Bu üçüncünün cevabını aslında yukarda verdim ama eğer kendinde bir test yapmak istersen, hepsini ayrı ayrı yüklemekten başka bir yol yok gibi.

Tavsiyem High Sierra üzerinde yoğunlaşıp sistem kurulumunu başarılı şekilde tamamladıktan sonra mutlaka boot edilebilir bir yedek alman.

Bir usb bile olsa yedek her zaman için vakit ve heves kazandırıyor. Eğer yedek almakta zorlanırsan bildiğim güzel bir program var Skype üzerinden görüşebiliriz.

IORegistry bilgilerine gelecek olursak;

- Kullanmış olduğun sistem definition macpro6,1 olarak gözüküyor. Framebuffer ya da usb ayarlarında bu yüzden sorun yaşarsın.

MacBook Pro 9,2 yi seçmelisin !!!! Framebuffer patch daha önce bu yüzden çalışmamış olabilir.

Bunun için config dosyanı Clover Configurator ile açıp SMBIOS kısmından seçim yapıp kaydedebilirsin. Seçim yaptıktan sonra iMessage gibi programları kullanabilmek için Serial Number ve Smuuid kısmında generate new butonuna 5-6 defa basmayı unutma = )

-Ses için kullandığın sürücülerde hem AppleALC hem de VoodoHDA gözüküyor ancak sistemin şu an VoodoHDA üzerinden ses işlemini gerçekleştiriyor. AppleALC yi silmelisin.

-Usb port düzenlemen doğru gözükmüyor. Usbinjectall sürücüsünü kullanıyorsan, bu sürücünün düzgün çalışması için bir ssdt yamasına ihtiyacı var.

daha kolay bir yöntem olarak; şu rehberi takip ederek usb portlarına çeki düzen verebilirsin = ) (cebimde başka kelimeler bulamadım.)

Intel FB-Patcher ile USB Port Yaması | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu @montezuma

toystoy

APPRENTICE
24 Ocak 2019
18
2
0
Ankara
Kurulumu yapar yapmaz hiçbir şey yapmadan gönderdim. Voodoo ile çalışıyorsa hali hazırda kurulmuş olan ve aynı EFI bölüntüsünü kullanan sierra'dan almıştır ya da tam tersi =)) Teknik olarak dsdt ssdt dosyaları EFI bölüntüsünde olduğu için bu düzenlemelerin iki işletim sistemini de çalıştırması gerekmez mi? Sadece bir adet 32GB flash belleğim olduğu için yedek almayı düşünmedim bile.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
www.lapsecreative.org
Kurulumu yapar yapmaz hiçbir şey yapmadan gönderdim. Voodoo ile çalışıyorsa hali hazırda kurulmuş olan ve aynı EFI bölüntüsünü kullanan sierra'dan almıştır ya da tam tersi =)) Teknik olarak dsdt ssdt dosyaları EFI bölüntüsünde olduğu için bu düzenlemelerin iki işletim sistemini de çalıştırması gerekmez mi? Sadece bir adet 32GB flash belleğim olduğu için yedek almayı düşünmedim bile.
Evet, normalde iki sistemini de çalıştırması gerekiyor. Usb port limitini arttırdığın bir patch kullanıyorsan sadece onun değişmesi gerekir.

Bazen farklı sürümler için kullandığın boot arg lar da değişiklik gösterebiliyor.

Bence en önemli sorun System definition da onu mutlaka MacBook Pro 9,2 yapmalısın.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler