ÇÖZÜLDÜ İ3-4160-Geforce GT 710(2GB)-16 GB DDR3 RAM-Ventura sorunsalı

egeden

APPRENTICE
11 Eki 2022
45
32
71
Merhaba. Başlıkta ve imzamda görünen(Asus H81M-K anakart) sistemi ventura'ya güncellemiştim.
Sadece ekran kartını tanıtmak için azıcık uğraştım.(boot_arg kısmına "amfi_get_out_of_my_way=1" komutunu ekleyerek AMFI'yi devre dışı bırakıp OCLP çalıştırarak)
Sonrasında herşey iyi görünüyordu. Performans son kullandığım win 10 dan bile iyidi ama benim olmazsa olmaz 2 yazılım çalışmadı.
Bu yazılımlar Sketchup(2021) ve Firefox. Sketchup hiç tepki vermedi, firefox ise çalışmasa daha iyi gibiydi.
Sonrasında Monterey'e geri döndüm.
Acaba diyorum, az daha beklemeli miyim yoksa azıcık daha paraya kıymalı mıyım?

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 1.5
Laptop Modeli
Tahoe
Anakart Modeli
Z370 GAMING PRO CARBON AC
İşlemci Modeli
intel Core i5 9400F
Grafik Kartı
Radeon RX 5700XT
Ağ Aygıtları
Realtek 8118
Disk ve RAM
250GB M.2 & 640GB Sata HDD, (2x16) 32 GB DDR4 3200Mhz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Sisteminizi iyi yapılandırırsanı bu sorunlar olmayabilr. Bir de sorunu daha iyi tanımlamak çözüm için daha pratik yanıtlar getirebilir. Sözgelimi Firefx hiç mi çalışmıyor? Firefox için alternatif olarak ESR sürümünü deneyebilirsiniz.
İmzanızdaki 4. Nesil işlemi Catalina sonrası Apple tarafından desteği keilen bir işlemci. Bazı sorunların sisteminizde yaşanması normal denebilir ama bunların çözümüde iyi bir yapılandırmayla aşılabilir.
Bu sistem için önerim BigSur veya Monteey sürümlerinde kalmanız olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: egeden ve darkside

egeden

APPRENTICE
11 Eki 2022
45
32
71
Sisteminizi iyi yapılandırırsanı bu sorunlar olmayabilr. Bir de sorunu daha iyi tanımlamak çözüm için daha pratik yanıtlar getirebilir. Sözgelimi Firefx hiç mi çalışmıyor? Firefox için alternatif olarak ESR sürümünü deneyebilirsiniz.
İmzanızdaki 4. Nesil işlemi Catalina sonrası Apple tarafından desteği keilen bir işlemci. Bazı sorunların sisteminizde yaşanması normal denebilir ama bunların çözümüde iyi bir yapılandırmayla aşılabilir.
Bu sistem için önerim BigSur veya Monteey sürümlerinde kalmanız olabilir.
HD 4600 grafik kartına sahip bir i5-4690 işlemci satın alsam Ventura için yeterli midir?

BootLoader
Opencore 1.5
Laptop Modeli
Tahoe
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
intel Core i5 9400F
Grafik Kartı
Radeon RX 5700XT
Ağ Aygıtları
Realtek 8118
Disk ve RAM
250GB M.2 & 640GB Sata HDD, (2x16) 32 GB DDR4 3200Mhz

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
HD 4600 grafik kartına sahip bir i5-4690 işlemci satın alsam Ventura için yeterli midir?
Değildir.
Kaby Lake öncesi işlemciler için Ventura desteği yok.
Peki kurulabiliyor mu? Evet bir şekilde farklı boot komutları ve OCLP yardımı ile.
Ancak bazı proların hata vermesi olası. Sizde olduğu gibi.
Bu arada i5 Haswell işlemcide yamalı GT710 belki biraz daha performans sağlayabilir.
OCLP'nin son sürümü ile çalışın şu an sanırım 0.5.4 var. Her gün geliştiriliyor.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

egeden

APPRENTICE
11 Eki 2022
45
32
71
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ventura'ya geçmemi gerektirecek birşey yok aslında. Big Sur'da bile kalmaya razıydım ben. Daha önce başka bir forum başlığında bildirdiğim gibi, MacOs ben istemeden yeni sürüm indiriyordu ve ben, madem indirilmiş bi deneyeyim o zaman diyordum.
Yani Monterey bile beklediğim bir şey değildi bu sistemde. Hani belki bilmediğim bir kaç yama ile halledebilirsem fena olmaz aslında diye düşünmüştüm.
"Catalina'dan sonra desteği kesilen bir işlemci" dedi kindo arkadaş. Doğrudur.
Fakat ben şu an win7 kullansam Monterey'in bu akışkan kullanımına ulaşamazdım. Şimdiye dek çoğu yamayı düzgün yapmışım ve yapılacak/kaçırdığım son bir kaç şey var mıdır acaba diyordum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ventura'ya geçmemi gerektirecek birşey yok aslında. Big Sur'da bile kalmaya razıydım ben. Daha önce başka bir forum başlığında bildirdiğim gibi, MacOs ben istemeden yeni sürüm indiriyordu ve ben, madem indirilmiş bi deneyeyim o zaman diyordum.
Yani Monterey bile beklediğim bir şey değildi bu sistemde. Hani belki bilmediğim bir kaç yama ile halledebilirsem fena olmaz aslında diye düşünmüştüm.
"Catalina'dan sonra desteği kesilen bir işlemci" dedi kindo arkadaş. Doğrudur.
Fakat ben şu an win7 kullansam Monterey'in bu akışkan kullanımına ulaşamazdım. Şimdiye dek çoğu yamayı düzgün yapmışım ve yapılacak/kaçırdığım son bir kaç şey var mıdır acaba diyordum.
Evet. Yapılacak/kaçırdığım son birşey varmış. Sistemin performansından gayet memnundum (rendered modda çizim yapabildiğim program bile çalışıyordu) ama bana gıcıklığına sadece benim için olmazsa olmaz 2 program açılmıyordu. Pes etmedim. Bu yüzden başka bir ssd ye kurdum ve vakit buldukça nette araştırma yaptım. En azından OCLP nin yeni bir sürümü çözerdi bu işi. Hem chris111 "bekleyin" demişti.
Dün akşam yine gezinirken buldum çözümü. Bir arkadaş GK208 ekran kartıyla ventura kurmuş ve firefox açılmıyor ve de sorunu çözdüğünü söylüyor.
Ahha benim sorunla aynısı diyerek uyguladım ve mutlu oldum. Sadece o arkadaşa teşekkür etmek için siteye üye oldum sonra.
Çözüm şu: boot_args kısmına "amfi_get_out_of_my_way=1" (bunu bilyordum zaten, ama yetmiyordu.)
Diğer komut: "ipc_control_port_options=0"
Dünden beri açıp denemediğim program kalmadı ve herşey çalışıyor. Music programının tam ekrana geçemeyişi dışında tabi. O kadar olsun artık.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 1.5
Laptop Modeli
Tahoe
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
intel Core i5 9400F
Grafik Kartı
Radeon RX 5700XT
Ağ Aygıtları